Canon a Optopol oznámili první společné kroky

[Tisková zpráva] PRAHA, 24. září 2010 – Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, v návaznosti na informace o akvizici společnosti Optopol z prosince 2009 oznámil další společné kroky.

Spojení společností Canon a Optopol přinese širokou nabídku produktů a bude těžit z kombinace špičkových technologií a služeb. Canon se touto akvizicí stává jedničkou na trhu očních diagnostických přístrojů.

„Vítáme Optopol jako našeho nového partnera a dceřinnou společnost ve skupině Canon. Spojení nám umožňuje vstoupit do oblasti optické koherentní tomografie (OCT), která je velmi perspektivní a očekáváme její další růst,” říká Yoshiyuki Masuko, Senior Director, Medical Systems Division, Canon Europe. „Je nám potěšením seznámit naše zákazníky s novými příležitostmi, které toto spojení přinese. Zároveň se významně rozšíří naše portfofilo produktů.”

Na kongresu ESCRS 2010 návštěvníci shlédli první ukázku výhod, které toto spojenectví v rámci Evropy nabízí.

Produkty společnosti Optopol mají výsadní postavení v oblastech, jako jsou OCT vyšetření, ultrazvukové skenery, rohovkové topografy i perimetry, zatímco Canon vyniká zejména se svými sítnicovými kamerami, refraktometry a tonometry. Spojení těchto dvou produktových linií přinese zákazníkům širokou nabídku očních diagnostických systémů.

Canon a Optopol plánují sloučení svých společností na celosvětové i regionální úrovni. Kombinací svých produktů, technologií a společným vývojem nabídnou zákazníkům průlomové oční diagnostické přístroje.

V Evropě, na Středním východě i v Africe již bylo zahájeno spojení produktových nabídek. Produkty Optopol budou nabízeny prostřednictvím prodejních kanálů Canon v průběhu druhého pololetí letošního roku. Další kroky společností Canon a Optopol budou následně oznámeny.

OCT
Optická koherentní tomografie (OCT) pracuje s průřezovými snímky očního pozadí pomocí infračerveného světla interferometrů. Technologie MEMS1 umožňuje další rozvoj zrcadel a světelných čidel a pomáhá společnosti Canon dosáhnout výrazně lepší rychlosti a citlivosti zobrazování.

Rozlišení OCT je vyšší než kdykoli dříve a Canon tak mohl vytvořit vysoce přesný obraz sítnice a cév a také zvýšit přesnost získaného měření. Pravidelná vyšetření odhalí včas jakékoli známky nemocí, které se zobrazí v sítnici oka a souvisí s životním stylem – jako například cukrovka.

Canon využívá tyto nové technologie ve svých moderních přístrojích pro diagnostiku očního pozadí s axiálním rozlišení 3 μm a v dalších podobných zařízeních.

1MEMS je zkratka pro Micro Elektro Mechanical Systems

Canon Medical Systems
Společnost Canon přináší inovativní medicínská řešení a produkty téměř 70 let. Řada produktů pro oční diagnostiku zahrnuje špičkové přístroje pro snímkování sítnice, plně automatické refraktometry, keratometry a tonometry, stejně tak jako snadno použitelný obslužný software. Pokročilé diagnostické přístroje rozšiřují hranice možností pro snímkování sítnice a výrazně zlepšují kvalitu oční péče. Pro více informací o produktech a řešeních pro oblast zdravotnictví navštivte http://www.canon-europe.com/medical

O společnosti Canon Europe
Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě. Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese www.canon-europe.com.

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy