Canon CX-1 zlepšuje rychlost a účinnost vyšetření sítnice

13. 11. 2009

[Tisková zpráva] Novinka v portfoliu produktů pro zdravotnictví zkracuje čas potřebný pro diagnózu

PRAHA, 13. listopadu 2009 – Canon CZ, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, uvedl na trh špičkový přístroj na snímkování sítnice CX-1.

Canon CX-1 je kompaktní a přenosný přístroj pro snímkování sítnice, který je schopen pracovat v mydriatickém i non-mydriatickém režimu a dokáže mezi nimi snadno přepínat pouhým stisknutím tlačítka. To kromě úspory nákladů na pořízení vybavení umožňuje vyšetřujícímu lékaři využít jeden přístroj pro vyšetření více nemocí, konkrétně senilní degenerace makuly (AMD – Age-related Macular Degeneration), zeleného zákalu a diabetické retinopatie. To vše přináší úsporu času a snižuje množství nutných vyšetření.

Nemoci sítnice mohou mít velmi zhoubný následky, je proto zásadní diagnostikovat je co nejdříve. Na rozdíl od ostatních dnes na trhu dostupných přístrojů dokáže CX-1 detekovat senilní degeneraci makuly už v ranném stádiu a to bez použití dodatečných kroků, jako je například rozšíření zornice rozkapáním očními kapkami.

To je možné díky skutečnosti, že fotoaparát, který zařízení obsahuje, umožňuje vytvářet FAF (autofluorescence fundu) snímky také v non-mydriatickém režimu, zatímco do této chvíle bylo možné vytvářet FAF snímky pouze v režimu mydriatickém. Důležitým indikátorem zdraví sítnice je detekce její autofluorescence. Použití non-mydriatického režimu šetří nejen čas a další cenné zdroje, ale vyšetření je díky tomu mnohem příjemnější také pro pacienta.

Špičková zobrazovací technologie Canon EOS je v přístroji CX-1 speciálně uzpůsobena pro medicínské použití tak, aby zajistila pořízení optimálních snímků sítnice ve snadno použitelném systému. Integrovaný fotoaparát dokáže s využitím EOS technologie pracovat v pěti různých režimech, včetně non-mydriatického FAF snímkování.

„CX-1 není jen zásadní medicínskou inovací, jeho kompaktnost a přizpůsobitelnost je výsledek mnohaletého výzkumu technologií pro oblast očních vyšetření. Canon trvale vyvíjí své technologie zpracování obrazu tak, aby byl stále v čele rychlého rozvoje na poli špičkové medicíny,“ řekl při uvedení přístroje Yoshiyuki Masuko, Senior Director, Medical Systems Division, Canon Europa N.V.

„Pokročilé zobrazovací technologie jsou zde použity tak, aby pomohly s včasnou diagnózou, zároveň ale respektovaly potřeby pacientů tím, že díky multifunkčnímu designu zajistí, aby byl pro proces diagnózy co nejpříjemnější,“ dodal Yoshiyuki Masuko.

Pro více informací o produktech a řešeních pro oblast zdravotnictví navštivte http://www.canon-europe.com/medical

Společnost Canon přináší inovativní medicínská řešení a produkty už více než 68 let. Řada produktů pro oční diagnostiku zahrnuje špičkové přístroje pro snímkování sítnice, plně automatické refraktometry, keratometry a tonometry, stejně tak jako snadno použitelný obslužný software. Pokročilé diagnostické přístroje rozšiřují hranice možností pro snímkování sítnice a výrazně zlepšují kvalitu oční péče.

O společnosti Canon Europe
Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese www.canon-europe.com.

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Z tohoto konopí dělají léčivé masti

Z tohoto konopí dělají léčivé masti

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?