Canon imagePROGRAF iPF755 se stal vítězem srovnávacího testu Buyers Lab

27. 8. 2009

[Tisková zpráva] PRAHA, 27. srpna 2009 – Přední nezávislá autorita v oblasti testování a hodnocení kancelářské techniky, společnost BLI International, Ltd. (BLI) provedla srovnávací test výkonnosti velkoformátových tiskáren Canon imagePROGRAF iPF755 a HP Designjet T1120. Výsledky jsou pro Canon více než povzbudivé: tiskárna Canon imagePROGRAF iPF755 překonala HP Designjet T1120 ve většině hodnocených faktorů.

„Vždy jsme věděli, že naše velkoformátové tiskárny imagePROGRAF jsou vysoce konkurenceschopné, a nyní máme tento výsledek potvrzený nezávislou laboratoří,“ říká Martin Lucký, manažer velkoformátového tisku ze společnosti Canon CZ. „Ačkoliv je z hlediska historie pro Canon velkoformátový tisk mladým oborem, podařilo se mu během několika let předstihnout svého rivala, a to díky intenzivnímu vývoji, nadšení pro zpracování obrazu a využití zkušeností s fotorealistickým inkoustovým tiskem pro běžné uživatele,“ dodává M. Lucký.

Tiskárna Canon imagePROGRAF iPF755 se především ukázala být výrazně produktivnější a rychlejší při různých testech pro černobílý i barevný tisk. Také celková kvalita barevného tisku byla u tiskárny Canon vyšší. Model HP na druhé straně dosáhl lepších výsledků při tisku černobílých fotografií, kdy produkoval sytější černý tisk s vysokou hustotou i v režimu koncept a standard. Canon však předčí HP u většiny ostatních typů černobílých výstupů, a to včetně přechodů, obchodní grafiky, textu i čárové grafiky.

Součástí testů bylo také posouzení celkových nákladů na vlastnictví. Test spočíval ve vytištění více než 1 000 metrů čtverečních tří různých typů dokumentů v režimu standard/normal a v ekonomickém režimu. V režimu standard/normal měla tiskárna Canon imagePROGRAF iPF755 nižší spotřebu inkoustu jak podle hmotnosti, tak jako procentuální podíl spotřebovaného inkoustu, a to při tisku čárové grafiky i dokumentů GIS. Naopak měla vyšší spotřebu než HP při tisku testovacích výkresů 3D CAD/CAM. V ekonomickém režimu prokázal model Canon podstatně vyšší úsporu než model HP v režimu „economode“, a to jak při tisku GIS, tak 3D CAD/CAM materiálů. Tiskový ovladač tiskárny Canon také nabízí víc užitečných funkcí než u HP. Jedná se např. o funkce pro správu barevného tisku a usnadnění obsluhy prostřednictvím předdefinovaných nastavení tisku optimalizovaných pro určité typy výstupů.

Velkoformátová tiskárna Canon imagePROGRAF iPF755 je navržena tak, aby vyhovovala prostředí CAD/GIS aplikací a přináší kvalitní tisk ve formátu 36"/A0 a rychlou návratnost investic. Hlavními vlastnostmi jsou kompaktní design, správa nákladů prostřednictvím účtovacího softwaru, vysoká produktivita spolu s „Hot Swap“ zásobníky inkoustu vyměnitelnými za provozu a funkce Media Mismatch (Neshoda médií), kompatibilita s formátem HP GL/2 a HP-RTL a 80GB pevný disk pro snadnou správu tisku.

O společnosti Buyers Lab
Společnost Buyers Lab (BLI) je již 48 let přední nezávislou institucí pro testování kancelářských strojů. Kromě svých komplexních a přesných hodnocení kancelářských produktů pro práci s dokumenty, které jsou výsledkem několikaměsíčního pečlivého testování v laboratořích v USA a Velké Británii, disponuje BLI také rozsáhlou databázi nejrůznějších informací o kopírkách, tiskárnách, faxech, skenerech, duplikátorech, velkoformátových tiskárnách a multifunkčních zařízeních. Celkem dnes databáze BLI obsahuje informace o více než 12 000 produktech z celého světa. Současně se BLI těší pověsti neobyčejně důvěryhodného zdroje specifikací pro podrobné srovnávání produktů.

O společnosti Canon Europe
Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese www.canon-europe.com.

Vitalia.cz: Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

120na80.cz: 5 přírodních tipů na bolest v krku

5 přírodních tipů na bolest v krku

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?