Zařízení MF9170 a MF9130: praktická multifunkční barevná řešení pro malé podnikové a obchodní pracovní skupiny

27. 8. 2008

[Tisková zpráva] Amstelveen, Nizozemsko, 26. srpna 2008: Společnost Canon oznamuje uvedení modelů MF9170 a MF9130, dvou nových laserových barevných multifunkčních zařízení určených pro náročné malé kanceláře. Tyto modely, nabízející kombinací vysoce kvalitního barevného tisku, skenování a kopírování s přidanou funkcí faxu v případě zařízení MF9170, přejaly mnoho vyspělých technologií zpracování barevného obrazu od profesionálních zobrazovacích zařízení Canon. Dokáží tak dosáhnout jedinečné kvality, vysoce efektivní produktivity a nové úrovně využití a zároveň si zachovat podobu praktické stolní jednotky.

„Naše nové vlajkové lodě ze série multifunkčních zařízení, MF9170 a MF9130, dotvářejí produktovou řadu i-SENSYS. Uživatelům nabízejí výhodný přístup k barevnému výstupu profesionální kvality,“ říká David Beckett, vedoucí oddělení Business Development divize IT & Office Channel, Canon Europe. „V podobě těchto modelů přináší společnost Canon nejvyšší obrazové standardy všem podnikům bez rozdílu velikosti.“ Zařízení MF9170 a MF9130 nabízejí:

• MF9170: Barevné laserové zařízení 4-v-1 se síťovými funkcemi; tisk, kopírování, skenování a faxování
  • MF9130: Barevné laserové zařízení 3-v-1 se síťovými funkcemi; tisk, kopírování, skenování
  • Profesionální barevný výstup nejvyšší kvality s unikátními barevnými technologiemi i-SENSYS
  • Vysoká rychlost: 21 kopií/min/str­./min v barevném i černobílém režimu
  • Výstup první kopie za přibližně 12,5 sekund
  • Fixační technologie On-Demand pro okamžité zahřátí a lepší energetickou efektivitu: spotřeba jen 1,2 wattu v klidovém režimu
  • Funkce SEND s Kompaktním PDF: přímé skenování do e-mailu, síťové složky, i-FAXu a USB flash disku
  • Snadno použitelný 3,5palcový TFT displej s rolovacím kolečkem Easy-Scroll Wheel
  • Podpora PCL 5c a PCL 6
  • Oboustranný tisk, kopírování, skenování a faxování1
  • Automatický podavač dokumentů na 50 listů (ADF)
  • Přímý tisk z kompatibilních paměťových karet

Špičkové zpracování barevného obrazu
Modely MF9170 a MF9130 obohacují laserový tisk stolních zařízení o novou úroveň kvality barevného výstupu. Oba stroje špičkových standardů dosahují díky řadě vyspělých technologií, původně vyvinutých pro profesionální zobrazovací zařízení Canon: mimo jiné technologie čistě černé barvy, automatické rozlišení barev v reálném čase (ACS), čočka Super Toric a technologie duálního přímého mapování.

Výstupem zařízení MF9170 a MF9130 jsou vysoce kvalitní barevné skeny, kopie a výtisky se špičkovými barevnými obrazy a grafikou, ostrým jemným textem a bezkonkurenční stálostí barev. Stejných výsledků dosahují i při zpracování tradičně náročných obrazů, například s odstíny pleti, jemně rozlišenými tóny a tmavými oblastmi.

Výjimečná výkonnost a úspora času
Oba modely spojují kvalitu s rychlostí. Přímý tiskový 4D stroj vytváří barevné a černobílé tisky a kopie vysokou rychlostí: až 21 str./min/ko­pií/min. Navíc doba do zhotovení první kopie je přibližně 12,5 sekund. Technologie Canon rychlého výstupu prvního výtisku, zahrnující též fixační technologii Canon On-Demand, zajišťují nulovou zahřívací dobu bez zbytečného čekání, a to i při aktivaci multifunkčního zařízení z klidového režimu.

Snadné použití
Díky intuitivnímu grafickému rozhraní dokáže uživatel nabídkami procházet snadno a rychle. Pomocník v podobě grafického průvodce mu poradí s nastavením stroje a odstraňováním případných problémů. Stroj tak může začít používat rychle a samostatně řešit potíže.

Vylepšený tok dat
Modely MF9170 a MF9130 jsou též vybaveny funkcí SEND a Kompaktní PDF, takže mohou fungovat jako plně vybavený komunikační uzel umožňující praktické digitální sdílení vysoce kvalitních dokumentů. Technologie společnosti Canon Kompakt PDF dokáže za využití procesu rozřazení objektů vytvářet vysoce kvalitní PDF dokumenty do velikosti až 1/20 formátu originálu. Uživatelé mohou barevné dokumenty naskenovat přímo do e-mailu, na síťový server (SMB a FTP) nebo USB flash disk.

Připojitelnost a odolnost vhodná pro pracovní skupinu
Protože oba modely podporují jazyky PCL 5c a PCL 6 lze je snadno zapojit do stávajících tiskových prostředí, která vyžadují kompatibilitu s PCL. Elegantní a robustní provedení, maximální kapacita papíru 850 listů a 512 MB sdílené paměti zajišťují, že zařízení MF9170 a MF9130 dokáží zvládnout nároky i těch nejvytíženějších pracovních skupin. Vzdálené uživatelské rozhraní (RUI) usnadňuje vzdálenou správu; funkce správy ID oddělení zvyšuje zabezpečení ve volně přístupných prostředích.

Efektivní a ekonomické řešení
Všechny spotřební díly jsou obsaženy ve čtyřech snadno vyměnitelných barevných tonerových kazetách. S každou výměnou kazety za novou se tak obnoví i díly, které jsou nejvíce náchylné k opotřebení a zničení. Tím jsou zaručeny neustále vysoce kvalitní výstup a minimální nároky na údržbu. Kazeta s barevným tonerem 711 dosahuje ohromující výtěžnosti 6000 stran na barvu. Obě zařízení MF9170 a MF9130 nesou označení EnergyStar a jejich typická spotřeba energie je jen 3,1 kWh.

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií