Canon představil na veletrhu Ipex 2010 novou vlajkovou loď mezi barevnými produkčními tiskárnami

[Tisková zpráva] Canon představil nové barevné produkční stroje imagePRESS C7010VP, C6010VP a C6010. Vylepšené technologie přináší vyšší zisk díky vyšší produktivitě a flexibilitě. Součástí nové řady imagePRESS je také X-Rite i1 Process Control verze 3, nejnovější řešení pro správu barev.

PRAHA, 26. května 2010 – Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích řešení, na veletrhu Ipex 2010 zvýšil úroveň barevné tiskové produkce a představil nové tiskárny imagePRESS C7010VP, C6010VP a C6010.

Nové stroje vychází z legendární řady imagePRESS C7000VP a přináší zlepšenou produktivitu a flexibilitu a tím zaručí vyšší zisky. Současně zachovávají tradiční výhody řady imagePRESS jako jsou výjimečná tisková kvalita a vysoký výkon. Mezi nové funkce patří rychlejší jednostranný a oboustranný tisk na širší spektrum materiálů (60 až 325 g/m2) a vyšší produktivita pro smíšené tiskové úlohy, které nabízí komerční tiskárny, kopírovací centra a podniková reprografická oddělení (CRD). Nová řada přináší delší provozní čas a snižuje potřeby servisních návštěv.

Nová řada imagePRESS obsahuje vylepšenou verzi softwaru pro správu barev X Rite i1 Process Control v3. Nové funkce zvyšují možnosti barevného tisku stroje imagePRESS C7010VP. Spot Colour Optimalization umožňuje uživatelům přidat konkrétní přímé barvy do přípravného procesu a nastavit imagePRESS tak, aby ji byl schopen dosáhnout s větší přesností. X Rite i1 Process Control v3 také poskytuje uživatelům přístup k většině barev PANTONE a funkce Print Safe Colours umožňuje zobrazení barev v jejich digitálních knihovnách a kontrolu před tiskem, že budou přesně reprodukovány.

„S novými produkty zákazníci získají vyšší produktivitu a delší dobu provozu, což je důležité zejména pro klíčové tiskové zakázky,“ říká Petr Jetel, produktový manažer profesionálního tisku společnosti Canon CZ a SK. „Zákazníci mají více možností tisku na požádání. To je zárukou, že zvládnou časově náročné zakázky v optimální kvalitě a mohou expandovat do nových oblastí podnikání.“

Nová řada imagePRESS může být propojena s novou řadou tiskových serverů imagePRESS Server 3200, 2200 a 1200. Tiskové servery založené na technologii EFI mají nový operační systém, který v předchozí řadě nebyl k dispozici a který přináší rychlejší ripování a vyšší obrat tiskových zakázek, což vede ke zvýšení doby provozu tiskárny. Pro další zvýšení efektivity obsahují nové tiskové servery Adobe PDF Print Engine (APPE).

Canon vstoupil na trh produkčních barevných tiskáren se strojem imagePRESS C7000VP na posledním veletrhu Ipex a od té doby se stala tato legendární řada u zákazníků velmi oblíbenou. Čísla mluví sama za sebe – od července 2007 bylo po celé Evropě instalováno více než 1000 barevných strojů Canon imagePRESS, které nyní produkují více než 100 milionů stránek měsíčně.

Nové stroje budou k dispozici od října 2010 prostřed­nictvím přímého prodeje a také prostřednictvím sítě akreditovaných prodejců, kteří poskytnou kvalitní poradenství, servis a poprodejní podporu spojenou se značkou Canon.