Canon představuje svou vlajkovou loď iR C5185i

[Tisková zpráva] Dosud nejvýkonnější multifunkční zařízení řady iR C míří na český trh. Canon iR C5185i nabízí zákazníkům barevný tisk a kopírování s rychlostí 51 stran za minutu. Nový oboustranný skener snímá obě strany dokumentu při jednom průchodu

PRAHA, 24. dubna 2007 – Canon Europe, přední světový výrobce digitálních zobrazovacích technologií, dnes představil Canon iR C5185i, své zatím nejvýkonnější barevné laserové multifunkční zařízení pro náročné střední a velké pracovní skupiny. iR C5185i je nejvyspělejší systém nové generace multifunkčních tiskáren (MFP) Canon, do níž patří také zařízení iR C4580i, iR C4080i, iR C2880/i a iR C3380/i. Canon představením nového modelu upevňuje své postavení na západoevropském trhu barevných tiskových systémů a zařízení s podporou barevného tisku s podílem 18,5 % na celkovém počtu jednotek prodaných v roce 2006.

Zařízení iR C5185i s podporou tisku, kopírování, faxování a přímého odesílání dokumentů přichází na trh u příležitosti oslav 30letého výročí zahájení prodeje prvního barevného zařízení značky Canon. Tomu odpovídají i jeho špičkové parametry. Díky rychlosti tisku až 51 str./min je nejrychlejším tiskovým strojem modelové řady iR se čtyřmi tiskovými bubny a zároveň se řadí mezi nejrychlejší systémy ve své třídě.

Působivé rozlišení 1200 dpi zajišťuje čtyřpaprskový laser, ale nejvýraznější inovaci představuje nový duplexní skener, který při jednoprůchodovém snímání dokáže zachytit až 100 oboustranných barevných obrazů za minutu. Ve spojení se softwarovými řešeními Canon, jako je iW Document Manager, se iR C5185i stává srdcem pokročilého systému pro elektronickou správu dokumentů.

„iR C5185i je vlajková loď nabídky barevných kancelářských strojů, která nám zajistí udržení předního místa v počtu prodaných barevných tiskáren v západní Evropě. iR C5185i umožňuje našim zákazníkům vytvářet profesionální dokumenty přímo v kanceláři, s nízkými náklady na tisk a s plnou kontrolou tiskového procesu,“ říká Paul Rowntree, European Marketing Manager divize Canon Europe. „Jedinečná rychlost skenování umožňuje začlenění iR C5185i do širších systémů pro správu dokumentů. Dokumenty jsou podstatné pro hladký běh každé organizace, schopnost archivovat a okamžitě přistupovat k dokumentům znamená pro podniky jasnou konkurenční výhodu.“

Zařízení iR C5185i podporuje nové technologie, jako je nová verze internetového protokolu IPv6 nebo služby WSD (Web Services on Devices) operačního systému Microsoft Windows Vista. Canon tyto služby, které rozšiřují možnosti síťových zařízení například o možnost automatické instalace ovladačů síťových zařízení či oznamování stavu tiskové úlohy, podporuje jako jeden z prvních výrobců na světě.

Canon iR C5185i splňuje bezpečnostní požadavky normy Common Criteria, ISO 15408, mezinárodního standardu pro bezpečnosti IT . Podporované bezpečnostní funkce zahrnují tisk ochranných vodoznaků, šifrování PDF souborů, podporu osobních e-mailových schránek a zabezpečený tisk. Dokáže tak zabránit neautorizovanému přístupu k tištěným dokumentům.

Společnost Canon Europe nabízí správcům informační infrastruktury v podnicích celou řadu nástrojů pro větší kontrolu nad tiskovými systémy. Model iR C5185i je prvním kancelářským strojem společnosti Canon, který nabízí systém řízení přístupu (AMS – Access Management System), nejnovější funkce firemního řešení uniFLOW Output Manager pro správu tisku. AMS umožňuje správcům nastavit uživatelské profily, jež povolí uživatelům přístup pouze ke schváleným funkcím. Tím lze předejít nadbytečnému používání barevného tisku a faxových funkcí či nežádoucímu tisku zabezpečených dokumentů.

Dalšího nástroj společnosti Canon, iW Management Console (iWMC), potom nabízí centralizovanou správu síťových zařízení. Tato standardní funkce umožňuje vzdálenou správu nastavení jednotlivých zařízení, detekci nových zařízení pomocí automatizovaných úkolů a automatické odesílání chybových hlášení o nedostatku toneru prostřednictvím e-mailu.

Prodej zařízení iR C5185i bude ve střední a východní Evropě zahájen v květnu 2007.