Canon prodal milionté barevné multifunkční zařízení

[Tisková zpráva] 50 let v Evropě, 30 let barvy, 1 milion vyrobených barevných tiskových strojů. 10 let v čele žebříčku firem s největším počtem udělených patentů. 8 % obratu míří každý rok do vývoje a výzkumu

PRAHA, 7. června 2007 – Canon ve svém jubilejním roce 2007 dosáhl významného milníku. Svým zákazníkům dodal již jeden milion barevných multifunkčních zařízení. Canon si letos zároveň připomíná 50 let své přítomnosti v Evropě, třicet let barevných tiskových systémů a 20 let od představení řady barevných digitálních tiskáren s označením CLC.

„Historie Canon je bytostně spojena s barvami a moderními technologiemi,“ říká Milan Behenský, ředitel Canon Business Services v České republice. „I náš úspěch na českém trhu vychází z tradice technických inovací a touhy po dokonalosti. Kvalitu produktů Canon dokládá i fakt, že produktová řada CLC je stále v nabídce naší společnosti, samozřejmě s patřičně moderními parametry a funkcemi.“

Technologie významně ovlivnily způsob, jakým lidé pracují s informacemi. Canon Business Solutions nabízí rozsáhlé portfolio produktů a služeb, které předjímá nové požadavky zákazníků a umožňuje jim plnit jejich úkoly s menší námahou a ve stále kratším čase. Od zahájení prodeje svého prvního barevného tiskového systému Canon představil plejádu nových technologií včetně ekologicky ohleduplného automatického oboustranného tis­ku.

Společnosti Canon patří již více než deset let některé z prvních tří míst v žebříčku firem s nejvyšším počtem nově přidělených patentů. Jen v roce 2006 získal Canon ve Spojených státech patentovou ochranu pro 2378 nových technologií a řešení. Canon celosvětově investuje přibližně 8 % svého obratu do vývoje a výzkumu. Díky práci svých vědeckých pracovníků může každý rok nabízet zákazníkům nové odpovědi na jejich požadavky.

Canon nyní disponuje rozsáhlým portfoliem tiskových strojů a software, které mu devět z posledních jedenácti let zajistilo pozici západoevropské jedničky v oblasti barevných tiskových systémů a zařízení s podporou barevného tisku.