Canon uvádí černobílé tiskárny řady imagePRESS a řešení Helix Production Workflow

[Tisková zpráva] Od dubna jsou na trhu tiskárny Canon imagePRESS 1110, imagePRESS 1125 a imagePRESS 1135. Novinky směřují do firemních reprografických oddělení, kopírovacích center a komerčních tiskáren. Software Helix Production Workflow lze nasadit samostatně i integrovat do existujícího webového a produkčního workflow systému.

PRAHA, 29. dubna 2009 – Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, přináší podrobnosti k nejnovějšímu Helix Production Workflow a novým černobílým tiskárnám imagePRESS, které byly uvedeny na trh tento měsíc.

Podle průzkum trhu společnosti Canon je celá třetina veškerého tisku černobílá, přičemž 42 % tohoto objemu představuje digitální tisk. Tři nové modely černobílých tiskáren jsou navrženy pro prostředí firemních reprografických oddělení, kopírovacích center a komerčních tiskáren. Nové tiskárny Canon jsou tím nejlepším, co dokáže pokrýt skutečné potřeby trhu produkčního monochromatického tisku.

Canon imagePRESS 1110 má výkon až 6 600 iph (stránek za hodinu), Canon imagePRESS 1125 zvládne tisknout až 7 500 iph a Canon imagePRESS 1135 tiskne dokonce 8 100 iph. Všechny tři modely jsou schopny tisknout na papír s gramáží 52 – 300 g/m2 (až 240 g/m2 při tisku na lakovaný papír), a to v rozlišení až 1 200 dpi, poskytují tedy jeden z nejkvalitnějších černobílých tisků současnosti. Dohromady reprezentují modulární rodinu špičkových digitálních tiskáren, které vyhoví téměř všem požadavkům kladeným na produktivitu práce, univerzálnost a kvalitu.

Zatímco základní cena začíná na úrovni zařízení určeného pro menší objemy tisku, kvalita tiskových výstupů je srovnatelná s tiskárnami střední úrovně: tiskový výkon dosahuje 3 milionů výtisků za měsíc. Tiskárny je možné využít například při tisku katalogů, bookletů, direct mailů, prezentací, newsletterů, finančních výsledků, firemních formulářů či v kampaních využívajících více médií.

Pro zvýšení efektivity tiskáren řady imagePRESS je možné využít software Helix Production Workflow z dílny NT-Ware. Tento program si mohou zákazníci pořídit jak samostatně, tak i při nákupu nové tiskárny. Helix Production Workflow je navržen pro řízení tisku na vyžádání, přidává hodnotu do personalizovaného malosériového tisku, spojuje řízení objednávek tisku s tiskovou produkcí a dovoluje efektivně řídit vytíženost tiskáren.

Zvlášť užitečný je Helix Production Workflow jako nástroj propojující oblast
Web-to-Print přímo s produkčním zařízením. Podle výzkumu InfoTrends se požadavky na využití Web-to-Print mezi lety 2006 a 2010 zdvojnásobí na více než 8 miliard výtisků za rok, přičemž více než 50 % všech tiskových poskytovatelů v rámci celé Evropy bude nabízet tuto službu už příští rok.

Helix Production Workflow, jedno z nejintuitiv­nějších a nejproduktivnějších workflow řešení, řídí v kooperaci s tiskárnami z řady Canon imagePRESS všechny kroky práce v průběhu tisku dokumentů. Díky integraci s řešením pro správu tiskových úloh uniFLOW Output Manager navíc umožňuje Helix Production Workflow hladké začlenění do stávajícího systému obsluhy tiskáren.

Petr Jetel, produktový manažer Canon CZ pro oblast produkčního tisku, říká: „Těšíme se, jak naši zákazníci zareagují na rozšíření řady Canon imagePRESS o černobílé stroje a na řešení Helix Production Workflow. Od jejich předvedení na loňské Drupě jsme tvrdě pracovali na jejich zdokonalení. Díky tomu přinášíme na trh nejmodernější tisková a workflow řešení.

Canon imagePRESS 1110, imagePRESS 1125 a imagePRESS 1135 jsou tiskárny splňující potřeby a požadavky firemních reprografických oddělení, kopírovacích center a komerčních tiskáren. Ve spojení s Helix Production Workflow, nabízejí našim zákazníkům vysoce efektivní a cenově výhodná komplexní tisková řešení.“

§

Ceny za Helix Production Workflow a imagePRESS 1110, imagePRESS 1125 a imagePRESS 1135 jsou dostupné na požádání. Oficiální uvedení na evropský trh bylo naplánováno na duben 2009.

O společnosti Canon Europe
Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese www.canon-europe.com.

Root.cz: Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Podnikatel.cz: Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu