Canon uvádí na trh nový plochý skener z řady imageFORMULA

8. 7. 2010

[Tisková zpráva] Canon představil skener imageFORMULA 101, který je prostřednictvím USB konektoru kompatibilní s hlavními dokumentovými skenery imageFORMULA. Stylový vzhled a vysoká rychlost skenování ve špičkové kvalitě přispívají k vyšší produktivitě uživatelů.

PRAHA, 7. července 2010 – Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, představil nový plochý skener imageFORMULA 101, který přináší rychlé skenování dokumentů podle aktuálních potřeb společností. Kompatibilita s hlavními skenery z řady imageFORMULA a snadné připojení přes USB umožňují uživatelům skenovat nestandardní velikosti dokumentů, které nemohou být zpracovány prostřednictvím automatického podavače.

Skenování dokumentů velikosti až 216×356 mm v rozlišení 1200 dpi činí z plochého skeneru ideální nástroj do kanceláře, kde jsou do elektronické podoby často převáděny dokumentů s různou vazbou. Pro menší dokumenty, jako jsou pasy nebo vizitky, může skener 101 snímat pouze na zmenšené ploše (od velikosti A5) – čímž se urychlí zpracování a ušetří čas i náklady.

Interoperabilita s dalšími skenery Canon znamená, že pro skenování dokumentu se používá obou skenerů najednou, plochého i skeneru s automatickým podavačem dokumentů, ovládají se přitom původní aplikací a to buď automaticky nebo manuální volbou. Další možností je uložit skenované obrázky jako jeden soubor, bez ohledu na jejich původ, pro zrychlení a usnadnění jejich zpracování.

Skener imageFORMULA 101 vychází z požadavků uživatelů a na rozdíl od jiných podobných skenerů skenuje dokumenty od dolní části stránky směrem nahoru. To znamená, že začínající uživatelé jsou schopni skenovat přirozenějším způsobem a při větším počtu skenovaných dokumentů šetří i čas. Nízkou hmotnost,kompaktní design a snadnou konektivitu zejména ocení zaměstnanci v rámci oddělení, kde jsou používány skenery Canon imageFORMULA a je zde požadavek skenovat i nestandardní velikostí předloh.

Snadná manipulace se skenerem pak usnadňuje používání tam,kde má uživatel omezený pracovní prostor.

„Canon vždy reaguje na potřeby svých zákazníků. Samostatná pracoviště na elektronické zpracování dokumentů již nejsou nutná a proces skenování se přesunul do prostředí kanceláře. Právě zde totiž uživatelé pravidelně skenují různé dokumenty, knihy, novinové články, pasy a velmi tenké nebo křehké dokumenty, které nemusí být vhodné pro automatický podavač,“ říká Jiří Jedlička, produktový manažer dokumentových skenerů společnost Canon CZ. „Skener imageFORMULA 101 umožňuje v kombinaci se skenery řady imageFORMULA velmi univerzální volbu skenování, která vede ke zvýšení efektivity ve firmách.“

„I když společnosti těží z výhod a funkcí skenerů imageFORMULA, je pochopitelné, že čas od času vyžadují i možnost plochého skenování. Nabízíme rychlost plochého skenování menší než 3 sekundy na stránku, což je o více než 50 % vyšší rychlost, než nabízí ostatní konkurenční modely," dodává Jiří Jedlička.

Skener má i skládací kryt pro rychlé umístění dokumentu a skenování. Při otevřeném skenování používá unikátní režim pro rušení okolního světla. To zajišťuje, že uživatelé mohou skenovat vysokou rychlostí při zachování stejné kvality, jako když je skener uzavřený. Podobně jako skenery řady Canon DR má i 101 automatickou detekci barvy, automatickou změnu velikosti, narovnání dokumentu a rozpoznání orientace textu a následné otočení.

Skener imageFORMULA 101 se začne prodávat v Evropě od srpna 2010. Skener je kompatibilní s imageFORMULA DR-2010C, DR-2510C, DR-3010C, DR-4010C, DR-6010C, DR-6050C, DR-7550C a DR-9050C.

O společnosti Canon Europe
Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese www.canon-europe.com.

Lupa.cz: Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!