Canon vstupuje na trh obchodních dokumentových skenerů pro počítače Apple

[Tisková zpráva] Se skenery imageFORMULA DR-2010M a DR-2510M vstupuje společnost Canon na trh profesionálních skenerů kompatibilních s operačním systémem Apple. Nejnovější modely profesionálních skenerů Canon vychází vstříc rostoucímu trendu používání počítačů Apple v obchodní sféře a kreativních oborech

Praha, 11. září 2009 – Canon CZ, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, oznámil uvedení skenerů Canon imageFORMULA DR-2010M a DR-2510M coby svých prvních modelů kompatibilních s operačním systémem společnosti Apple určených pro použití v obchodní sféře a kreativních oborech.

Špičkové skenovací technologie mohou od nynějška využívat nejen zákazníci používající platformu Windows, ale i uživatelé operačních systémů Apple. Oba modely DR-2010M a DR-2510M shodně přináší kompaktní design, snadné použití a spolehlivé skenování, stejně tak jako zákazníky velmi oblíbené modely DR-2010C a DR-2510C určené pro platformu Windows.

„Canon nepřetržitě rozšiřuje a rozvíjí své portfolio skenerů a přináší inovativní funkce a technologie. Skenery DR-2010C a DR-2510C určené pro prostředí Windows jsou velmi oblíbené pro svůj design i funkcionalitu a jsme přesvědčeni, že stejný úspěch budou mít také modely určené pro platformu Apple,“ uvádí k představeným skenerům Jaroslav Volf, produktový manažer divize skenerů společnosti Canon CZ.

„Podle odhadů společnosti Gartner zdvojnásobí společnost Apple svůj tržní podíl na trhu počítačů v Severní Americe a západní Evropě v rozmezí let 2008 až 2011(*). Apple silně roste nejen ve svých tradičních segmentech, tedy mezi domácnostmi a grafickými studii, ale také v podnikové sféře. Pro společnost Canon bude právě tato oblast z pohledu růstu v nejbližších letech klíčovou. Se skenery DR-2010M a DR 2510M vstupujeme do oblasti profesionálních skenerů pro systémy Apple. To je však pouze počátek, nové produkty pro tento segment budeme dále vyvíjet a uvádět v souladu s postupně narůstající poptávkou ze strany zákazníků,” doplňuje Jaroslav Volf.

DR-2010M a DR-2510M shodně nabízí vysokorychlostní skenování, a to rychlostí až 20 barevných stran za minutu v případě modelu DR-2010M a 25 stran u modelu DR 2510M. U modelu DR-2010M ocení uživatelé především jednoduchost skenování, skener DR-2510M zvládne navíc i úlohy s detailnějším nastavením parametrů.

Oba skenery se vyznačují kompaktním designem stejně jako Windows modely, liší se pouze decentním černým designem a v typu nainstalovaného softwaru. Ten zahrnuje nejnovější software CaptureOnTouch vytvořený pro rychlé a snadné skenování, Presto! PageManager, program pro efektivní správu souborů a Presto! BizCard, určený k převodu a správně informací získaných z vizitek.

Skenery DR-2010M a DR-2510M jsou vybaveny ovladači Windows ISIS a TWAIN i programem CaptureOnTouch ve verzi pro Windows, díky tomu mohou být použity také v tomto operačním systému, a přinést tak skutečně všestranné možnosti použití.

Skenery Canon imageFORMULA DR-2010M a DR-2510M jsou dostupné od 1. září 2009. Informace k produktům Canon naleznete na www.canon.cz.

* zdroj: „Prognóza pro IT organizace a uživatele pro rok 2008 a následující”, Gartner, leden 2008.