Capsa.cz přichází s novými funkcemi pro sdílení a správu dat

28. 1. 2009

[Tisková zpráva] Praha, 26. ledna 2009 - Společnost Capsa.cz uvedla novou verzi svého systému pro sdílení souborů, kalendáře a kontaktů mezi více uživateli. Díky Capse mohou lidé z různých míst pohodlně spolupracovat na nejrůznějších projektech online. Nejdůležitější funkcí Capsy zůstává kvalitní správa souborů, včetně jejich verzování, upozorňování na změny a podobně. Díky velkému prostoru pro data je Capsa také vhodnou alternativou k datovým úschovnám.

Nová aktualizace přináší řadu vylepšení, která podstatnou měrou zpříjemňují práci uživatelům i administrátorům projektu a která, a to je důležité, umožňují lepší nastavení práv jednotlivých uživatelů. „Zaváděním nových funkcí pokračujeme ve snaze neustále zlepšovat služby našim zákazníkům a vyhovět všem jejich individuálním požadavkům. Věřím, že pokračujeme správným směrem.“ Prohlašuje hlavní tvůrce systému Capsa.cz Jan Raab.

Co tyto změny znamenají pro uživatele konkrétně?
Byla rozšířena administrace projektu. Nyní mohou administrátoři sami měnit výchozí nastavení svého projektu, objednávat nové služby, zrušit celý projekt a povolit či zakázat další funkce (např. nastavit viditelnost kalendáře, kontaktů a emailu běžným uživatelům, povolit vkládání vzkazů na titulní stranu, nastavit výchozí jazyk pro nové uživatele atd.).

Byly přidány nové možnosti práv k souborům. U každé složky se nyní dají nastavit práva pro čtení nebo pro čtení a zápis jednotlivým skupinám uživatelů.

Pravděpodobně nejvíc uživatele potěší zjednodušení a rozšíření možností odesílat emaily a vložené soubory. Soubory lze odesílat přímo pomocí nové ikonky „odeslat soubor“ nebo klasicky ze sekce emaily, buď jako odkaz nebo jako klasickou přílohu. Odeslat soubor lze nyní komukoliv (nejen uživatelům, kteří mají přístup do projektu) i z varianty Zadax. Příjemce emailu, který přístup do projektu nemá, se proklikne na stránku, kde si může přiložené soubory stáhnout. Uživatel projektu se naopak proklikne přímo do projektu, kde má možnost sledovat všechny komentáře a historie starých verzí. Z Capsy lze takto odesílat soubory o maximální velikosti 200 MB (Capsa Zadax) až 1 GB (Capsa Luxus).

Mezi další zajímavé novinky patří možnost vytvářet prázdné soubory Word a Excel přímo online, zpřístupnění Kalendáře všem uživatelům i pro zápis, možnost výpisu akcí v kalendáři do tisknutelné podoby apod.

Poslední, však neméně důležitou a užitečnou novinkou, je nápověda uvnitř systému.

Capsa.cz je systém pro správu dat a projektů. Původně byla Capsa.cz vytvořena na míru pro koordinaci víceletých vědecko-výzkumných projektů pro neziskové organizace, dnes ji využívají mnohé firmy, vládní i nevládní neziskové organizace, univerzity, studentské týmy i řada jednotlivců. Její hlavní náplní bylo a stále zůstává týmové sdílení a úschova dokumentů.

120na80.cz: Horní cesty dýchací. Zkuste fytofarmaka

Horní cesty dýchací. Zkuste fytofarmaka

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře