Časopis InfoWorld ocenil SUSE Linux Enterprise Desktop jako technologii roku 2007

10. 1. 2007

[Tisková zpráva] Praha, Česká republika – 10. ledna 2007 – Novell oznámil, že systém SUSE Linux Enterprise Desktop 10 získal od časopisu InfoWorld ocenění Technologie roku 2007 v kategorii linuxových desktopů. InfoWorld píše: „Přepracovaná desktopová distribuce Linuxu společnosti Novell spojuje profesionální ráz s jedinečnými funkcemi na podporu lepší použitelnosti, které jiní dodavatelé nenabízejí… SUSE Linux Enterprise Desktop 10 má úroveň a nabízí firemním uživatelům další důvod ke zvážení Linuxu pro podnikové pracovní stanice.“

Ocenění od časopisu InfoWorld je dalším významným úspěchem systému SUSE Linux Enterprise Desktop 10. Na srpnové konferenci LinuxWorld v San Francisku byl jmenován nejlepším vystaveným produktem a nejlepším desktopovým řešením a Nat Friedman ze společnosti Novell obdržel v říjnu od časopisu VARBusiness vůbec první ocenění Technolog roku za svou roli při vývoji tohoto inovativního Linuxu pro osobní počítače. Výroční ceny časopisu InfoWorld oceňují hlavní technologické sektory, které jsou pro podnikové IT nejdůležitější, a identifikují nejlepší a nejinovativnější podnikové produkty, jež zásadně změnily realitu v IT. Vítěze vybírají analytici testovacího centra InfoWorldu na základě inovací a efektivity.

Carlos Montero-Luque, viceprezident produktového managementu společnosti Novell pro produkty Open Platform Solutions, řekl: „Chvála SUSE Linux Enterprise Desktopu ze strany recenzentů, zákazníků a odborných analytiků svědčí o odhodlání společnosti Novell naslouchat zákazníkům a řešit jejich problémy. Také potvrzuje, že jsme úspěšně vytvořili linuxový desktop, který dokonale spojuje podstatu a styl s nízkými náklady a spolehlivostí důležitou pro podniky a inovacemi vyžadovanými uživateli.“

SUSE Linux Enterprise Desktop 10 byl uveden na trh v červenci 2006 a zájemci si již stáhli téměř půl miliónu jeho kopií. Je to úplné řešení pro osobní počítače, které podstatně snižuje náklady, zvyšuje zabezpečení koncových uživatelů i produktivitu pracovníků. SUSE Linux Enterprise Desktop se hodí pro úplnou náhradu operačního systému v podnikových pracovních stanicích, pro pokladny používané v obchodech, implementace tenkých klientů i pro inženýrské pracovní stanice.

Ocenění Technology of the Year Awards byla zveřejněna ve vydání časopisu InfoWorld z 1. ledna 2007. Další informace o řešeních SUSE Linux Enterprise společnosti Novell najdete na webové stránce http://www.no­vell.com/linux.

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují