CeBIT 2008: ASUS představuje první IC ovladač s úsporou energie na světě

6. 3. 2008

[Tisková zpráva] Výherce ocenění ASUS EPU mezi nevýznamnějšími technologiemi na výstavě

Praha 6. března 2008 – ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel kompletních 3C řešení, reaguje na neustále se zvyšující poptávku po komponentech s velmi vysokým výkonem a představuje řadu inovačních technologií. Mezi hlavní představitele nových technologií patří například první hardwarový IC ovladač na světě, který obsahuje funkci volitelné úspory energie ASUS EPU, a technologie Express Gate pro okamžitý přístup k internetu bez nutnosti spouštět Windows.

ASUS EPU: Technologie umožňující snížení spotřeby energie CPU až o 80,23 %
Intenzivní výzkum a vývoj, kterým se společnost ASUS zabývá, se projevil v produkci rozsáhlých inovací základních desek. Uvedené technologie jsou klíčem k tomu, aby bylo možné uspokojit poptávku uživatelů po energeticky šetrných a snadno použitelných komponentech.

Nová jednotka EPU, vyvinutá společností ASUS, představuje první hardwarový IC ovladač s úsporou energie na světě. Tento čip s funkcí automatické úspory energie využívá nejmodernější technologie k digitálnímu monitorování a optimálnímu nastavení napájení CPU v závislosti na jeho aktuálním vytížení. Automatická detekce napájení CPU poskytuje možnost maximálního řízení spotřeby pro dosažení nejvyšší možné energetické účinnosti. Tímto způsobem je možné snížit spotřebu CPU při běhu méně náročných aplikací až o 80,23 %. Ve spojení s inovativním AI Gear3 — obsahujícím nové uživatelské rozhraní, které zobrazuje přesné množství ušetřené elektřiny a CO2 — dokáže technologie EPU poskytnout uživatelům až 50% nárůst energetické účinnosti. Mezi základní desky s technologii EPU patří například P5K/ EPU a P5K SE/EPU, nová RAMPAGE FORMULA a P5E3 PREMIUM/ WiFi@n.

Express Gate: Okamžitý přístup k internetu bez nutnosti spouštět Windows Kromě výkonu klade společnost ASUS velký důraz také na uživatelsky přívětivé funkce. Za pouhých 5 sekund nabídne ASUS Express Gate volitelnou bootovací obrazovku s možností okamžitého prohlížení internetu bez nutnosti načítat operační systém Windows či přístupu k pevnému disku.. Tato praktická aplikace dovoluje uživatelům přistupovat napřímo ke službám Skype, IM, YouTube a e-mailům. Tato exkluzivní aplikace je v současné době dostupná u různých modelů základních desek, mezi které patří i nová ASUS M3N.

ASUS stanovuje nové standardy pro chlazení grafických karet
Společnost ASUS předvádí nekompromisní přístup ke snížování teploty grafických karet pomocí svých nových exkluzivních technologií chlazení v podobě aktivního chlazení Glaciator Fansink a pasivního chlazení V-Cool Heatsink.

Technologie Glaciator Fansink pro vynikající chlazení
Nová technologie aktivního chlazení Glaciator Fansink s sebou přináší nové dimenze tichého a efektivního odvodu tepla od GPU, čímž pomáhá významně snížit teploty grafických karet. Kromě schopností výborně chladit vyniká tato technologie velmi nízkou hlučností pouhých 25 dB, což je v tichém pokoji téměř nepostřehnutelné. Mezi modely, které obsahují novou technologii chlazení fansink, patří například EN9600GT Series, EAH3870X2 Series a EN8800GS Series.

Extrémní chlazení s technologií V-Cool Heatsink
V-Cool Heatsink patří mezi poslední inovace společnosti ASUS, které se vyznačují jak elegantním vzhledem, tak i výjimečně silným chladícím výkonem. Díky konceptu V-Engine s ideálně uspořádanými žebry V-fins je dosaženo výborného odvodu tepla při zachování minimálních rozměrů. K efektivnímu odvodu tepla napomáhá také modul s blokem hustě uspořádaných žeber, který využívá technologii Intercooler k maximalizaci plochy, vystavené proudění chladného vzduchu. Skvělé uspořádání teplovodních trubic heat-pipe navíc umožňuje při průměrných teplotách pasivního chlazení heatsink ještě více zvýšit jeho výsledný účinek. Mezi další výhody této technologie patří v neposlední řadě také její konstrukce – je totiž vyrobena z velmi lehké slitiny hliníku, která má výbornou tepelnou vodivost. V-Cool Heatsink je v současné době dostupná u grafických karet ASUS EAH3650 SILENT Series.

QuieTrack: Záruka tichých a stabilních operací
Exkluzivní technologie QuieTrack od společnosti ASUS je navržena tak, aby bylo všemi možnými způsoby dosaženo maximálního snížení hluku jednotky při současném zvýšení její stability. Technologie QuieTrack sestává ze dvou revolučních funkcí: úpravy oblasti proudění vzduchu Airflow Field Modification (AFFM) a automatického systému pro snížení vibrací Auto Vibration Reducing System (AVRS). Tyto dvě technologie pomáhají minimalizovat hluk a vibrace, čímž je dosaženo tišších a stabilnějších operací. Technologie QuieTrack je dostupná u optických jednotek ASUS DVD-E818A2/A2T a DRW-2014 L1T DVD.

Úspěchy společnosti ASUS za rok 2007
Firma ASUS má za sebou velmi úspěšný rok 2007, ve kterém získala po celém světě celkem 2 568 ocenění. K tomu zaujala 10. místo v hodnocení časopisu Business Week „InfoTech 100“ mezi společnostmi roku a byla vyhlášena časopisem Wall Street Journal Asia „Jedničkou v poskytování kvality a služeb“.

ASUS na výstavě CeBIT 2008
Chcete-li získat více informací o nejdůležitějších produktech společnosti ASUS, navštivte prosím její stánky D39 a E37 v hale 26.

Více informací o produktech společnosti ASUS naleznete na webových stránkách společnosti http://www.asus.com nebo http://cz.asus.com.

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu