CeBIT 2011: Přichází digitální podnik – Software AG představuje nová procesní řešení a technologii cloud computing

7. 3. 2011

[Tisková zpráva] CeBIT 2011: Přichází digitální podnik – Software AG představuje nová procesní řešení a technologii cloud computing

• Digitální podnik (Digital Enterprise) budoucnosti: modeluje, implementuje, řídí a monitoruje podnikové procesy napříč celou firmou
  • Digitální podniky budou dosahovat nejvyšší výkonnosti procesů – díky nezávislé procesní a integrační platformě• Ino­vativní procesní a integrační platforma překonává limity, které svazovaly dosavadní softwarové aplikace
  • Nové, plně integrované produktové portfolio Software AG umožňuje modelování, implementaci, řízení i monitoring podnikových procesů v reálném čase
  • Technologie cloud enablement vyvinutá společností Software AG urychluje v digitálním podniku procesy inovace
  • Nový trh pro procesní excelenci dynamicky roste

Hannover, 28. února 2011 – Software AG představuje na CeBIT 2011 svůj nový positioning: zaměření na software a řešení pro celopodnikové řízení podnikových procesů. Tento převratný koncept, založený na nezávislých procesních a integračních platformách, podnikům umožní překračovat limity běžných softwarových aplikací. Představuje bezkonkurenční úroveň flexibility, škálovatelnosti a okamžité přizpůsobivosti – a zároveň tu nejvyšší kvalitu procesů. Software AG na veletrhu předvádí pod názvem Enterprise BPM své plně integrované produktové portfolio, poprvé od akvizice společnosti IDS Scheer, a pojišťuje si postavení největšího světového dodavatele těchto inovativních technologií.

Nárok na přední  postavení spo­lečnosti Software AG v tomto technologickém oboru podtrhuje bezpočet produktových inovací  na poli podnikových procesů, integrace, modernizace IT a procesní  intelligence. K tomu společnost na veletrhu CeBIT navíc představí nové produkty pro master data management a komplexní zpracování událostí (CEP – complex event processing) Přidanou hodnotou pro zákazníky pak bude integrace nových IT trendů, jako je cloud computing. „Cloudový koncept“ společnosti Software AG představuje bezešvé propojení nových cloudových řešení se stávajícím podnikovým IT. Jde o platformu pro ničím neomezovanou spolupráci: bezprostřední zapojení všech příslušných spolupracovníků usnadňuje rychlejší vývoj a změny podnikových procesů.

Karl-Heinz Streibich, CEO Software AG: „Přerod ve skutečný „digitální podnik“ – to je výzva příštího desetiletí pro všechny společnosti. Technologickým klíčem k němu bude „Enterprise BPM“ a zavedení flexibilní a nezávislé procesní a integrační platformy jakožto standardu pro všechna oddělení podniku, jeho dodavatele i partnery. Proces přerodu už vlastně započal a radikálně promění způsob, jakým naší zákazníci dělají své obchody. Tento trh dynamicky roste a může Software AG vynést mezi největší světové dodavatele software.“

K implementaci této strategie připravila Software AG celý soubor produktových inovací, plně integrované portfolio pro busineess process excellence a plnohodnotnou podporu cloudových technologií. Cíl? Podpořit zákazníky z řad podniků při optimalizaci modelování a monitorování jejich procesů, rozpoznat a napravit provozní problémy v řádu vteřin. To je cesta k plně digitálnímu podniku – konceptu, který už nyní prosazují klíčoví analytici oboru a na který se také připravují průkopníci v mnoha odvětvích průmyslu.

Produkty – Inovativní procesní a integrační platformy umožní propojit a v reálném čase síťově spravovat podnikové procesy napříč celou organizací. Software AG svou novou procesní a integrační platformu představuje na veletrhu CeBIT. Zahrnuje propojení obou jejích nových produktových skupin –ARIS (modelování podnikových procesů a jejich monitorování v reálném čase) a webMethods (řízení podnikových procesů), ale také nové komponenty pro kompletní zpracování událostí (CEP) a master data management. Integrace je založená na přístupu Model-to-Execute, který umožňuje přeměnu procesních modelů na „spustitelné“ procesy na bázi jednoduché a přehledné metodiky. Klíčovou vlastností je pak integrace monitorování technických funkcí webMethods a monitorování podnikových činností ARIS.

Takto zákazníci dostávají  kompletní řešení, které pokryje celý životní  cyklus jejich podnikových procesů – od návrhů k realizaci, spuštění a monitorování přes neustálou optimalizaci. Rozšířením a integrací s rodinou produktů ARIS prošly i produkty tradičního data managementu od Software AG Tak například programovací pros­tředí Natural nyní nabízí procesně řízenou modernizaci IT s novými funkcemi pro inteligentní podnikové procesy a novými možnostmi pro řízení procesů.

Cloud initiative – Název cloudového konceptu představeného na CeBIT je „Software AG Cloud Ready“. Celý životní cyklus podnikového procesu bude s touto novou nabídkou možné zpřístupnit „v cloudu“. Jedním z klíčových faktorů úspěchu je zjednodušování spolupráce všech pracovníků zainteresovaných na procesu – a tato technologie radikálně vylepšuje možnosti kooperace mezi obchodem a IT, ale stejně tak mezi různými úrovněmi managementu či experty ve firmě i mimo ni. Cíl: rychlejší přizpůsobování podnikových procesů tak, aby vyhovovaly neustále se měnícím požadavkům trhu.

Zjistit, co to znamená, když  se řekne excelentní procesy, mohou návštěvníci veletrhu na našem stánku v hale 4, D11. S projekty zákazníků Software AG, kteří s pomocí našich inovativních softwarových řešení  dosáhli lepších obchodních úspěchů, vás seznámí Reference Walk. Příklad k tématu inteligentní přenosová soustava představí účelné využívání elektrické sítě s pomocí „chytrých“ aplikací od Software AG.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!