CENOVĚ DOSTUPNÉ ŘIDITELNÉ L2 PŘEPÍNAČE

21. 2. 2008

[Tisková zpráva] Nové přepínače s PoE a mnoha funkcemi umožňují SMB vytvořit bezpečné a efektivní úsekové sítě za dostupnou cenu

Praha, 21. února 2008 — Po uvedení řiditelných L2 přepínačů DES-3028P a DES-3052P od společnosti D-Link, předního dodavatele end-to-end síťových řešení, na trh se cenově dostupné efektivní a bezpečné úsekové sítě stávají realitou pro mnohem větší počet malých a středních podniků. Bohatě funkcemi vybavené a snadno spravovatelné řiditelné ethernetové L2 přepínače DES-3028P a DES-3052P jsou navrženy jako ekonomická zařízení pro základní úroveň řízení sítě.

DES-3028P s 24 porty a DES-3052P s 48 porty patří do kategorie řiditelných L2 přepínačů. S těmito přepínači mohou nyní organizace snadno optimalizovat svoje sítě na maximální výkon díky jejich mimořádným parametrům, například vysoké hustotě portů, 4 gigabitovým uplinkům, podpoře napájení přes Ethernet (PoE), komplexnímu zabezpečení sítě, odstupňovanému řízení šířky pásma a rozsáhlým možnostem správy sítě.

Každý přepínač je vybaven 2 gigabitovými uplinky s SFP podporujícím optické gigabitové i 100BASE-FX připojení pro specifické aplikace. K dispozici je celá řada zabezpečovacích funkcí včetně Access Control List (ACL), 802.1X řízení přístupu podle portu/MAC, 802.1X Guest VLAN a autentizace přes RADIUS/TACACS+. Aby se zabránilo přetížení přepínače neužitečným provozem vyvolaným zákeřnými útoky nebo činností virů/červů, jsou přepínače DES-3028P a DES-3052P vybaveny funkcemi D-Link Safeguard Engine a CPU Interface Filtering, které zvyšují spolehlivost a dostupnost zařízení.

Pro zvýšení odolnosti sítě podporují DES-3028P a DES-3052P protokoly Spanning Tree včetně 802.1D, 802.1w a 802.1s pro redundantní průchody sítí. Pro zajištění kvality služeb (QoS) jsou podporovány 802.1p prioritní fronty a třídění paketů podle TOS, DSCP, MAC, IPv4, VLAN ID, typu protokolu nebo uživatelem definovaného obsahu paketu, což umožňuje plynulý provoz aplikací pro telefonování, přenos videa a streamování médií přes Internet.

Velkou část výbavy DES-3028P a DES-3052P tvoří také standardní protokoly pro správu sítě SNMP, RMON, Telnet, webové GUI, SSH/SSL bezpečnostní autentizace a DHCP Relay Option 82. Pomocí automatické konfigurace přes DHCP může administrátor nadefinovat konfigurace a uložit je na TFTP server. Jednotlivé přepínače pak mohou získat ze serveru svoji IP a stáhnout si přednastavené konfigurace. D-Link Single IP Management (SIM) usnadňuje a urychluje úkony spojené se správou sítě, protože umožňuje konfigurovat, monitorovat a spravovat několik přepínačů současně z libovolné pracovní stanice přes jedinou IP adresu pomocí webového prohlížeče.

Ve svém komentáři při uvedení těchto přepínačů Andrew Mulholland, marketingový manažer pro Spojené královstvím, řekl: „U přepínačů DES-3028P a DES-3052P dosáhl D-Link optimálního vyvážení mezi cenou a výkonem. Nyní si mohou malé a střední podniky dopřát výkon, bezpečnost a rozšiřitelnost špičkových řiditelných přepínačů za atraktivní novou cenu.“

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO