Švýcarská investiční skupina Centralway Holding vstupuje do portálu www.hledejceny.cz

26. 6. 2009

[Tisková zpráva] Po investicích do www.invia.cz nebo www.webnode.cz jde o další důkaz silné orientace Centralway na ČR. Vyhledávače zboží rychle rostou, přes Hledejceny.cz letos dvě miliardy Kč. Invia.cz se po vstupu Centralway stala jedničkou na českém trhu

PRAHA (25. června 2009) Švýcarská investiční skupina Centralway Holding investuje do další české společnosti. Jak oznámil manažer Centralway David Dostál, skupina získá 35procentní podíl ve společnosti Hledejceny.cz, s. r. o., která provozuje stejnojmenný internetový portál. Hledejceny.cz je vyhledávač zboží: nákupní průvodce, který lidem nabízí srovnání cen konkrétních výrobků a kvality služeb v různých e-shopech. Výši investice obě strany nezveřejnily.

Nákupní rádce hledejceny.cz, který vznikl v roce 2006, patří mezi největší v České republice. Navštěvuje ho měsíčně 200 tisíc lidí a zaregistrovalo se na něm už přes 1300 internetových obchodů – celkově tak návštěvníci webu mají možnost hledat ve 4,5 milionu výrobků. Skupina Centralway již v minulosti investovala do obdobného velmi úspěšného projektu – ve Švýcarsku vlastní největší porovnávač zboží Finder.ch.

V roce 2008 činil obrat obchodů prostřednictvím www.hledejceny.cz 750 milionů Kč. Letos se předpokládá, že portál zprostředkuje svým návštěvníkům obchody za zhruba 2 miliardy Kč. Podle statistik počet lidí, kteří na internetové obchody přicházejí z vyhledávačů cen, jakým je právě www.hledejceny.cz, výrazně roste. Stoupá i obrat, kterého pomocí podobných nákupních rádců e-shopy dosáhnou. Roční tržby všech internetových obchodů v ČR se pohybují kolem 25 mld. korun a odhaduje se, že porovnávače cen tvoří u některých e-shopů až 30 % návštěv.

„Spolupráce s Centralway nám přinese především ekonomický růst i růst návštěvnosti našeho webu. Můžeme čerpat z bohatých zkušeností holdingu v plánování dalšího rozvoje a expanze,“ řekl David Holeček, zakladatel a ředitel společnosti Hledejceny.cz.

Pro Centralway Holding nejde o první investici v České republice. Do stáje švýcarského holdingu už patří například cestovní agentura Invia.cz, která loni zvítězila v soutěži Deloitte Technology Fast 50 coby nejrychleji rostoucí technologicjá společnost v ČR s meziročním růstem výnosů o dva tisíce procent. Na podobný vývoj se těší po vstupu významného investora i portál Hledejceny.cz. „Před vstupem Centralway do Invia.cz byla tato společnost také trojkou na českém trhu, stejně jako nyní my. A teď je jedničkou mezi internetovými prodejci zájezdů,“ plánuje expanzi David Holeček.

„Projekt hledejceny.cz nás zaujal značným růstem počtu návštěvníků a na obdobný druh projektu neobvyklou ziskovostí,“ řekl Vít Vrba, ředitel Centralway pro střední Evropu. „Vidíme v této oblasti velký tržní potenciál, protože internetové obchody v České republice stále výrazně rostou. Zákazníci čím dál více oceňují možnost přehledného srovnání cen produktů mezi jednolivými e-shopy, i srovnání kvality jednotlivých obchodníků,“ dodal Vrba.

O společnosti Centralway Holding (www.centralwa­y.com):
Centralway Holding AG, působí na českém a slovenském trhu od roku 2000. Švýcarský holding v minulosti investoval do řady českých společností, mimo jiné např. projektů Webnode.cz, Invia.cz, Blog.cz, Auto.cz nebo Čeknito.cz. Holding je soukromá investiční společnost založená Martinem Saidlerem a zaměřuje se především na švýcarský, německý, český a slovenský trh. Investuje především do společností podnikajících v růstových sektorech, např. v oblasti Internetu, software, komunikací a médií.

O společnosti Hledejceny.cz
Hledejceny.cz, s. r. o je provozovatelem internetového nákupního rádce hledejceny.cz. Ten dokáže přehledně vyhledat požadované zboží ve více než třinácti stech obchodech, které nabízejí přes čtyři a půl milionu různých výrobků. Návštěvnost portálu přesahuje dvě stě tisíc unikátních návštěvníků měsíčně. Společnost vznikla v roce 2006.

DigiZone.cz: Konference Radiokomunikace se blíží

Konference Radiokomunikace se blíží

Podnikatel.cz: Byla finanční manažerka, teď cvičí jógu

Byla finanční manažerka, teď cvičí jógu

Podnikatel.cz: Udělali jsme velkou chybu, napsal Čupr

Udělali jsme velkou chybu, napsal Čupr

120na80.cz: Zázrak ze smetiště: co léčí lopuch?

Zázrak ze smetiště: co léčí lopuch?

Lupa.cz: Blíží se konec Wi-Fi sítí bez hesla?

Blíží se konec Wi-Fi sítí bez hesla?

DigiZone.cz: Test: brýle pro virtuální realitu Exos Urban

Test: brýle pro virtuální realitu Exos Urban

Podnikatel.cz: Znáte už 5 novinek k #EET

Znáte už 5 novinek k #EET

Podnikatel.cz: Kalousek chce odklad EET. Předvolební tah?

Kalousek chce odklad EET. Předvolební tah?

Root.cz: Bezpečný router Omnia právě dorazil

Bezpečný router Omnia právě dorazil

Podnikatel.cz: Babišovy firmy a registr smluv. Co odhalil?

Babišovy firmy a registr smluv. Co odhalil?

DigiZone.cz: Rapl: seriál, který vás smíří s ČT

Rapl: seriál, který vás smíří s ČT

Vitalia.cz: Muž, který miluje příliš. Ženám neimponuje

Muž, který miluje příliš. Ženám neimponuje