Centralway zakládá fond pro iPhone ve střední a východní Evropě s vkladem 10 milionů EUR

27. 1. 2009

[Tisková zpráva] „Výrobek iPhone firmy Apple změnil i můj každodenní život. Bez všech těch aplikací by se mi žilo těžko,“ říká Martin Saidler, generální ředitel a ředitel pro strategii skupiny Centralway. Z tohoto důvodu založila Centralway speciální fond, který investuje cíleně a výlučně do nápadů a podnikatelských modelů týkajících se softwaru pro iPhone. Centralway a její partneři chtějí takto jen v roce 2009 investovat do týmů a nových podniků ze střední a východní Evropy částku 10 milionů EUR. Thomas Czekala, finanční ředitel Centralway, tento příslib zdůrazňuje: „Naše rozhodnutí jsou naprosto jasná: čím více prvotřídních konceptů se nám dostane na stůl, tím více peněz jsme ochotni vynaložit.“

S iPhone konečně přišla uživatelsky přívětivá platforma, která podporuje všechna média. Tentokrát si společnost Apple počínala správně a nezopakovala chybu, kterou udělala před 20 lety, kdy mezi Macy a zbytkem světa vyhloubila příkop. Díky tomu nyní mohou k úspěchu iPhone dále přispět inovativní aplikace. Skupina Centralway finančně podporuje týmy, které na nich pracují, ale kromě toho jim dává k dispozici také své podnikatelské zkušenosti a síť v prostředí internetových médií. Fond Centralway pro iPhone ve střední a východní Evropě je tak katalyzátorem dobrých nápadů. „Za deset let investování jsme se naučili, že rychlost a jednoduchost stojí na prvním místě," tvrdí David Dostál, společník Centralway pověřený řízením. Z tohoto důvodu nemusejí zájemci, kteří chtějí s Centralway navázat kontakt, překonávat žádné velké překážky: stačí napsat e-mail na invest@central­way.com nebo zaslat video s prezentací na www.founderlab.com.

Centralway Management GmbH je výkonnou větví Centralway Holding AG. Skupina se soustředí na rizikový kapitál a od roku 1999 investuje do nově zakládaných internetových podniků a mediálních společností. Za Centralway stojí podnikatelé Martin Saidler, Thomas Czekala a David Dostál, kteří sami založili skupinu Scout24 a jsou jejími společníky. Prostřednictvím www.founderlab.com, což je internetová laboratoř pro zakladatele nových podniků provozovaná Centralway, si mohou internetoví podnikatelé a týmy zakládající nové firmy vyměňovat své zkušenosti a psát o sobě zprávy, ale také se ucházet o financování: videorekordér laboratoře nápady zachytí a zašle je přímo na platformu. Tým laboratoře tyto podněty vyhodnotí a probere v chatu s uchazeči. Vhodným konceptům poté pomůže s financováním a připraví je na provozní záležitosti

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?