Centrum.cz otevírá internetovou prodejnu letenek

19. 2. 2001

Centrum.cz otevírá internetovou prodejnu letenek

Praha, 19.2.2001 Inter­netovou prodejnu letenek dnes oficiálně spustil nejrychleji rostoucí portál českého internetu Centrum.cz na adrese letenky.centrum.cz. Přes 6.000 letů, speciální cenové akce a možnost osobního servisu v „kamenné“ pobočce – to jsou základní charakteristiky služby letenky.centrum.cz. Portál centrum.cz tím vstupuje do e-travel businessu, který podle odborných studií tvoří více než třetinu obratu veškeré e-commerce. Pokračuje tak ve strategii zavádění nových příjmových modelů, které začal např.spuštěním e-direct marketingových služeb či provozem vánočního e-shopu.

„Celá služba je postavena na jednoduchém principu. Zákazník si může jednoduše a rychle vybrat z více než 6.000 letů ten pro něj nejvýhodnější a rovnou si letenku objednat. Pro její převzetí a zaplacení si potom může vybrat buď dále elektronickou formu kombinovanou s kurýrem a nebo osobní formu platby i převzetí v naší "kamenné“ pobočce. Každá z variant si najde své příznivce. Pro nás je důležité, že je služba přístupna i lidem, kteří chtějí při nákupu komoditu přímo vidět", vysvětluje princip fungování e-travel manažer centra Tomáš Drahokoupil a dodává: „v případě potřeby změny termínu letu, vyjasnění podrobností o letu či jen informací o speciálních cenách je připravena telefonická linka se zkušenými operátorkami“.

Na adrese letenky.centrum.cz již dnes zákazníci najdou také speciální cenové akce – např. hlavní evropské destinace za 5.490,– Kč, New York za 8.242,– Kč či Londýn za 4.990,–Kč.

Aby si každý mohl vyzkoušet, jak jednoduché je koupit si letenku přes internet, probíhá nyní na službě letenky.centrum.cz akce „Vyzkoušejte si“. Každý zákazník, který si vyzkouší objednat letenku na předem označený soutěžní let, může vyhrát letenky do Amsterdamu od společnosti KLM.

Letenky jsou v České republice fenoménem. Od roku 1989 trh letenek závratně stoupá a odhad loňského trhu s letenkami v ČR činí 3 miliardy Kč. Přitom internet prodej a distribuci letenek výrazně zjednodušuje. Přes internet se dá letenka koupit rychleji, s větším výběrem a s návazností na další servis. Portál centrum.cz má v letenkách velký potenciál – více než 450.000 uživatelů registrovaných ve službách centrum.cz může letenky nakupovat i s výhodami již zavedené a oblíbené služby bonus.centrum.

„Spuštěním prodeje letenek otevírá centrum.cz další kapitolu v oblasti budování silných obchodních modelů internetových portálů. Pro dlouhodobý rozvoj internetu nejsou podstatná Page Views neboli zhlédnuté stránky, ale schopnost generovat z internetového provozu příjmy. A e-travel aplikace jsou klíčovou součástí tohoto modelu. V České republice jsme prvním portálem, který se do cestování přes internet pouští. Jsem přesvědčen, že zvolená strategie prodeje letenek na centru bude úspěšná. První ohlasy to jen potvrzují – v zahřívací aukci jsme prodali 20 letenek společnosti Alitalia“, říká Ondřej Tomek – ředitel společnosti NetCentrum – provozovatele portálu centrum.cz.

Portál centrum.cz zahájil provoz v září 1999 a dnes je druhým nejnavštěvovanějším a zároveň nejrychleji rostoucím serverem svého druhu. Na www.centrum.cz využívají zákazníci výkonný vyhledávač, používají e-mailové schránky zdarma, nebo se baví soutěžemi a hrami. Samozřejmostí je velké množství aktuálních a praktických informací (zpravodajství, počasí, program televize atd.). Od září 2000 patří mezi služby centra i největší zábavní server Xchat a od prosince 2000 také server poskytující webový prostor WebPark.cz.

V květnu 2000 vstoupily do provozovatele portálu Centrum.cz – společnosti NetCentrum, s.r.o. firmy Intel Capital a Baring Communications Equity.

Kontakt:
Oldřich Bajer
NetCentrum, s.r.o.
Tel. 0603 406 197
E-mail: olda.bajer@net­centrum.cz

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem