Ceragon IP-10G poprvé v Česku

[Tisková zpráva] Společnost VUMS DataCom oznámila, že nainstalovala v Česku první nodální rádiový mikrovlnný systém Ceragon IP-10G. Systém umožňuje v jedné lokalitě zákazníka propojit až 6 bezdrátových rádiových systémů na přenos dat, každý s rychlostí přenosu dat až 500 Mb/s.

Tradiční rozhraní gigabitového Ethernetu a šestnáct E1 lze rozšířit pomocí modulu 16×E1 nebo STM-1. Toto řešení umožňuje na distribučních bodech zcela vynechat zařízení jako jsou agregační ethernetové přepínače nebo E1 křížové přepínače, čímž lze výrazně ušetřit jak na pořizovací ceně, tak i prostor ve skříních, spotřebu elektrické energie, počet spravovaných síťových prvků atd.

Společnost VUMS DataCom je zástupcem firmy Ceragon Networks, která na trhu působí v segmentu vysokokapacitních bezdrátových přenosových systémů s názvem FibeAir. Jedná se o kompaktní, modulární a flexibilní systém, který představuje jednoduchou bezdrátovou alternativu metropolitních optických spojů. Jeho hlavní výhodou jsou nižší náklady a časová nenáročnost instalace.