Certifikace West Coast Labs Checkmark dosvědčuje kvalitu TrustPort Antiviru

19. 1. 2010

[Tisková zpráva] Brno, 19. 1. 2010 – Bezpečnostní produkt TrustPort Antivirus prošel přísnými testy ve známých testovacích laboratořích West Coast Labs. Jejich cílem bylo prověřit funkcionalitu a výkon tohoto antivirového řešení. Na základě provedených testů TrustPort Antivirus získal certifikaci Checkmark v kategorii antivirového desktopu a v kategorii odstranění virů. Vedle pravidelných ocenění od časopisu Virus Bulletin a od sdružení AV-Comparatives se tak West Coast Labs Checkmark stal dalším klíčovým nezávislým testem, který potvrzuje kvalitu TrustPort Antiviru.

West Coast Labs nabízí certifikaci v široké škále testovaných kategorií, spadajících do oblastí síťové bezpečnosti, filtrování obsahu a likvidace malwaru. TrustPort Antivirus byl testován ve dvou kategoriích poslední zmíněné oblasti. V kategorii antivirového desktopu bylo předpokladem certifikace, aby produkt odhalil veškeré škodlivé kódy z předložené sady prokazatelně se šířících virů. V kategorii odstranění virů byla certifikace podmíněna schopností produktu vyčistit počítač od prokazatelně se šířících virů, nasbíraných během posledních dvanácti měsíců.

„Udělení této prestižní certifikace je dalším dokladem, že se zákazníci mohou na TrustPort Antivirus zcela spolehnout, pokud jde o detekci a likvidaci škodlivých kódů,“ komentuje událost Vladislav Němec, ředitel společnosti TrustPort. „Navíc je dobré si uvědomit, že certifikovaná antimalwarová technologie, která tvoří základní kámen TrustPort Antiviru, je obsažená také v produktech TrustPort PC Security a TrustPort Net Gateway. U všech těchto produktů tak mají zákazníci nestrannou záruku kvality.“

Pokud má být antivirová ochrana opravdu účinná, musí být použita na všech vstupních bodech počítače. TrustPort Antivirus a TrustPort PC Security proto kontrolují jak internetový provoz, tedy příchozí elektronickou poštu a prohlížené webové stránky, tak paměťová média, připojovaná k počítači. Bezpečnost počítače dále zvyšuje technologie rodičovského zámku, která umožňuje omezit prohlížení rizikových kategorií webových stránek.

„Naši obchodní partneři jsou si vědomi kvality našeho softwaru, ale potřebují ji především zákazníkům z korporátní sféry a z veřejné správy doložit,“ říká k tématu Marcela Parolková, vedoucí obchodního oddělení společnosti TrustPort. „Díky neustálým technickým inovacím jsme v posledním období na špičce nezávislých srovnávacích testů bezpečnostních produktů, a nyní jsme získali i přední světovou certifikaci West Coast Labs Checkmark. Věříme, že to naši partneři uvítají.“

TrustPort Antivirus a TrustPort PC Security míří jak mezi domácí uživatele, tak mezi podnikové zákazníky. Pod obchodními názvy TrustPort Antivirus Business a TrustPort PC Security Business jsou k dispozici špičková bezpečnostní řešení s možností centrální správy na všech pracovních stanicích v podnikové síti. Centrální správa TrustPort Management nabízí snadnou instalaci, aktualizaci a nastavení softwaru z jediného webového rozhraní.

Profil společnosti TrustPort
TrustPort je významným výrobcem softwarových řešení pro ochranu osobních počítačů a počítačových sítí, pro zabezpečenou komunikaci a pro spolehlivé zajištění dat. Domácnostem a malým kancelářím nabízí především kompaktní řešení TrustPort Antivirus a ucelený balík TrustPort PC Security. K ochraně přenosných paměťových médií slouží unikátní produkty TrustPort USB Antivirus a TrustPort U3 Antivirus.

Na úrovni firemní počítačové sítě TrustPort poskytuje zejména bezpečnostní řešení TrustPort Net Gateway a pokročilou kontrolu webového obsahu TrustPort WebFilter. Pro řešení bezpečnosti pracovních stanic jsou určeny produkty TrustPort PC Security Business a TrustPort Antivirus Business, instalované a udržované pomocí centrální správy TrustPort Management.

Produkty TrustPort se vyznačují komplexním přístupem k bezpečnosti počítače a sítě. Chrání proti známým hrozbám a odhalují nová nebezpečí. Vedle aplikací pro detekci a likvidaci škodlivých kódů a nevyžádané pošty poskytuje TrustPort nástroje pro spolehlivé šifrování, elektronické podepisování, bezpečnou skartaci nepoužívaných citlivých dat. Serverová řešení nabízejí progresivní metody ochrany poštovního a webového provozu firmy. Zajišťují také bezpečnou autorizaci uživatelů při vzdáleném přístupu do sítě.

Společnost TrustPort patří do skupiny Cleverlance, která se řadí mezi největší středoevropské podniky, poskytující řešení a služby v oblasti informačních technologií.

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií