Češi následují zahraniční trend: 70 % z nich chce na internetu platit moderními rychlými metodami

4. 5. 2011

[Tisková zpráva] Téměř 70 % oslovených uživatelů internetu projevilo zájem platit moderními platebními metodami, vyplývá to z výzkumu internetového obchodu Aukro.cz. Toto zjištění naznačuje, že čeští uživatelé začínají mít na platby na internetu stejné nároky jako uživatelé v západoevropských zemích. Aukro.cz proto nově nabízí všem svým prodejcům možnost používat zdarma platební bránu PayU.

Výsledky výzkumu potvrdily také fakt, že až 90 % uživatelů Aukra vyhledává platbu předem. „Víc než polovina z nich pak preferuje běžný bankovní převod, který však obecně představuje komplikovaný a pomalý způsob bezhotovostní platby. Rychlý online převod, který v těchto dnech spouští Aukro, přináší odpověď na požadavky našich uživatelů,“ říká David Vychytil, provozní ředitel internetového obchodu Aukro.cz.

Postoje uživatelů  jednoznačně u­kázaly, že platby předem budou i nadále na českém internetu standardem, podobně jako je tomu v dalších evropských zemích. „Podle našich předpokladů bude růst obliba rychlého online převodu, který umožní zvýšit rychlost transakcí. Prodejce vidí přijatou platbu v reálném čase a může zboží ihned odesílat,“ říká Gabriel Kalapoš, manažer platební brány PayU.

Na požadavky uživatelů reaguje internetový obchod Aukro.cz zavedením plateb přes PayU. Soukromí i profesionální prodejci mohou nabízet svým zákazníkům rychlé platby a dodání zboží. „Podle údajů z výzkumu bude až 73 % profesionálních prodejců nové možnosti plateb využívat. Většina z nich také uvedla, že jsou zboží ochotni svým zákazníkům posílat ještě ten den, kdy zaplatí,“ říká David Vychytil a dodává: „Doba, za kterou se zboží dostane k zákazníkovi, se tak podstatně zkrátí, zboží se k zákazníkům platícím přes PayU může dostat již druhý den.“ Lze tedy očekávat, že díky platbám přes PayU prodejci výrazně zvýší svou efektivitu i konkurences­chopnost.

Placení přes platební bránu je pro prodejce i kupující na Aukru přelomovým krokem. Na Aukru je registrovaných přes 2 200 000 uživatelů a zavedení jednoho platebního systému pro takové množství uživatelů je v rámci českého internetu ojedinělé.

O platební  bráně PayU:

Platební brána PayU je největším agregátorem rychlých platebních metod v České republice. Nakupujícím na internetu umožňuje mimo jiné využívat rychlé platby od šesti bank – Komerční banky, GE Money bank, mBank, Raiffeisenbank, Volksbank a Fio banky. Systém PayU byl vyvíjen od roku 2005 ve spolupráci s mateřskou společností Allegro, která v Polsku úspěšně provozuje obdobnou platební bránu pro více než 2 000 B2B klientů. Provozovatelem PayU je nadnárodní mediální společnost Naspers.

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?