České firmy jsou nejvíce spokojeny s IP telefonií od RIO Media

23. 2. 2011

[Tisková zpráva] Služba VOX.802 je Nejlepší VoIP roku 2010 v ČR mezi firmami

17. února 2011 – Společnost RIO Media, a.s., která patří mezi tři největší poskytovatele elektronických komunikací pro domácnosti u nás, oznámila, že její služba VoIP telefonování VOX.802 je opět nejlépe hodnocenou IP telefonií mezi českými firmami, dle renomované studie „Telekomunikace a VoIP v českých firmách 2/2011“ agentury Digimark. Služba, kterou využívá v ČR téměř 50 tisíc zákazníků, získala od renomované agentury Digimark ocenění Nejlepší VOIP roku 2010 v ČR mezi firmami.

IP telefonie VOX.802 od RIO Media je nejlépe hodnocenou IP telefonií mezi firmami. S VoIP službou VOX.802 je spokojeno 97% firem, které tuto službu používají, přičemž „zcela spokojeno“ je 54% firem. S žádnou jinou IP telefonií nejsou firmy spokojeny do této míry.

„Jsem rád, že se nám dále daří zvyšovat kvalitu této služby a zvyšující se spokojenost zákazníků je toho konkrétním důkazem. Touto cestou jdeme i v oblasti dalších telekomunikačních služeb, které poskytujeme,“ řekl Petr Opletal, generální ředitel RIO Media a.s.

VOX.802 je nejvíce rozšířenou českou službou VoIP mezi firmami, přičemž od roku 2007 vykazuje pravidelně se zvyšující podíl na trhu firemních zákazníků.  Pro srovnání, se službou Skype je „zcela spokojeno“ pouze 40 % firem. VOX.802 je přitom jako plnohodnotné telefonní řešení dokonce levnější než Skype a poskytuje více doplňkových služeb jako například videohovory, e-mailové upozornění na zmeškané hovory, příjem faxu nebo zmeškaného hovoru do emailové schránky a přesměrování hovoru na základě uživatelem definovaných pravidel.

Studii „Telekomunikace a VoIP v českých firmách 2/2011“ vydala v únoru 2011 agentura Digimark (www.digimark.cz ). Uvedená studie je založena na datech kvantitativního výzkumu, který se zabývá telekomunikacemi a VoIP službami v českých firmách. Výzkum je pravidelně prováděn od roku 2005 a je tedy možné sledovat vývoj v oblasti VoIP hlasových služeb v českých firmách. Sběr dat výzkumu byl uskutečněn v prosinci 2010, výzkumu se zúčastnilo 2250 respondentů.

Služba VOX.802 je určena pro spolehlivé, ale levné telefonování do ČR i zahraničí a není závislá na poskytovateli připojení k Internetu. Mezi zákazníky VOX.802 a v rámci sítě RIO Media je volání zcela zdarma. Telefonovat je možné prostřednictvím VoIP telefonního přístroje či VoIP brány, přes počítač se SIP programem nebo přes wifi připojení vašeho smartphonu. Služba VOX.802 nabízí přidělení veřejného místního čísla ze všech telefonních obvodů ČR i takzvaného nomadického (geograficky nepřiděleného) telefonního čísla.

VoIP telefonní služba 802.VOX společnosti RIO Media je nejlevnějším způsobem volání v ČR (od 0,25 Kč bez DPH) a nabízí také velmi výhodné ceny volání do zahraničí (v průměru za poloviční ceny v porovnání s ostatními operátory – od 0,19 Kč bez DPH). Hovory mezi zákazníky VOX.802 jsou zcela zdarma a díky on-line výpisu hovorů mají uživatelé absolutní kontrolu nad svým účtem. Službu je možné objednat formou předplatného bez zřizovacího poplatku a dalších závazků s vlastním veřejným telefonním číslem, které si mohou zákazníci sami vybrat na www.802.cz. Mnoho zákazníků také využívá možnosti přenést svoje stávající telefonní číslo od jiného telefonního operátora.

Díky vzdálenému přístupu ke svému nomadickému telefonnímu číslu přes Internet můžete také i zcela zdarma a bez omezení telefonovat ze své zahraniční zimní dovolené domů do ČR. „VOX.802 je také skvělým řešením pro bezplatné vzdálené připojení k firemní pobočkové ústředně,“ dodává Petr Opletal.

Co potřebujete k zprovoznění VOX.802:

Jakékoliv vyhovující při­pojení  k internetu, podporovaný VoIP telefon nebo VoIP bránu s klasickým analogovým telefonem.Aktivace služby na www.802.cz je snadná a intuitivní. Pro bezproblémové používání služby VOX.802 potřebujete jakékoliv internetové připojení o rychlosti minimálně 128 kb/s v obou směrech. Tato rychlost by neměla mít kolísavou tendenci a odezvy na server byly měly být do 100 ms.

Více informací naleznete na www.802.cz a www.riomedia.cz.

O společnosti RIO Media, a.s.

RIO Media, a.s., provozuje nejrozsáhlejší optickou síť nové generace v České republice a patří mezi tři největší poskytovatele služeb elektronických komunikací pro domácnosti. Společnost má 120 tisíc aktivních zákazníků především ve středních a severních Čechách a na severní a střední Moravě, přičemž služby jsou dostupné pro 350 tisíc domácností. RIO Media se soustředí na poskytování kompletních služeb. Základní balíček služeb s názvem RIO Bravo obsahuje symetrické datové připojení s rychlostí 50Mbps/50Mbps, 80 kanálů digitální televize ve standardním i vysokém rozlišení HD a pevnou telefonní linku bez paušálu. Investorem skupiny RIO Media, jejíž obrat v roce 2010 přesáhl 400 milionů korun, je fond Argus Capital Partners.

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Z tohoto konopí dělají léčivé masti

Z tohoto konopí dělají léčivé masti

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí