České republice chybí inovace

[Tisková zpráva] Sdružení TUESDAY Business Network a Technologické centrum Akademie věd ČR připravilo novou platformu pro setkávání a sdílení informací i zkušeností, zaměřenou na inovace v podnikání a jejich efektivnější uplatnění. Projekt, nazvaný INNOVATION THURSDAY, startuje v lednu 2008.

Praha, 27. listopadu – Novou platformu pro setkávání podnikatelů, inovátorů, investorů a politiků a státních úředníků, která se pod názvem „Innovation Thursday“ zaměří na inovace v podnikání, připravilo od ledna 2008 sdružení TUESDAY Business Network (TBN) a Technologické centrum AV ČR (TC). Setkání se uskuteční pětkrát za rok a zváni na ně budou významní inovátoři a entuziasté z České republiky i ze zahraničí.

„Česká republika v žebříčcích inovací není rozhodně na předních místech. Přesto u nás působí řada progresivních firem a chytrých inovátorů, jen pro spoustu problémů nejsou jejich výsledky vidět,“ uvedl prezident TUESDAY Business Network Ivan Pilný. „Chceme proto umožnit všem zúčastněným sdílení a výměnu zkušeností na téma inovace a podpořit je v realizaci nápadů i uvádění výrobků na trh.“ V rámci Innovation Thursday připraví TBN a Technologické centrum AV ČR pravidelné případové studie, popisující úspěšné přenesení inovací do praxe, ve spolupráci s partnery zpracují také bílé knihy – white papers – a v rámci prvního ročníku připraví srovnávací studii o současné situaci inovačního prostředí v Česku.“

Na projektu TBN a TC spolupracují i další partneři – Microsoft Česká republika, Jihomoravské inovační centrum a další renomované společnosti. První zasedání poradního orgánu Advisory Board, který bude připravovat základní směr vývoje, témata pořádaných akcí a náplň Innovation Thursday, a jehož členem je mj. Alexandr Vondra, místopředseda vlády pro evropské záležitosti, se poprvé sejde 30. listopadu v pražském hotelu Savoy.