Na trh se dostávají české verze řešení Kaspersky Internet Security 2010 a Kaspersky Anti-Virus 2010

11. 11. 2009

[Tisková zpráva] Praha 11. listopadu 2009 – Společnost PCS spol. s r. o., přední dodavatel bezpečnostních technologií a oficiální distributor Kaspersky Lab pro ČR a SR, oznamuje vydání českých verzí Kaspersky Internet Security 2010 a Kaspersky Anti-Virus 2010. Tyto bezpečnostní aplikace jsou novou generací řešení chránících domácí uživatele před počítačovými hrozbami. České verze si mohou zájemci stáhnout na www.kaspersky.cz . Současně byly na trh též uvedeny krabicové verze těchto produktů, které jsou k dostání v maloobchodním prodeji.

Verze produktů s číslem 2010 nabízejí výhody pokročilého systému prevence proti vniknutí (HIPS, Host-based Intrusion Prevention System). Tato technologie je součástí modulu Application Control (řízení aplikací), který přiřazuje bezpečnostní hodnocení dosud neznámým malwarovým programům. Součástí řešení je unikátní technologie Sandbox (sandbox je způsob zabezpečení, kdy se program nechá běžet v samostatném procesu), která je příkladem virtualizační technologie a poskytuje vyhrazené zabezpečené prostředí pro běh aplikací. Inovativní služba Kaspersky Security Network využívá informace získané od milionů uživatelů řešení Kaspersky Lab, dramaticky snižuje dobu odezvy na nové hrozby a doplňuje reputační databáze o nejaktuálnější informace o neškodných i infikovaných souborech.

Veškeré neznámé aplikace jsou pro zajištění bezpečnosti podrobeny analýze podle řady hledisek. Řešení Kaspersky Internet Security 2010 vytváří ještě bezpečnější prostředí, protože produkt integruje funkci Safe Run (bezpečné spuštění). Tato funkce je založená na nové technologii Sandbox, která představuje jednu z unikátních vlastností produktové řady Internet Security. Funkce Safe Run umožňuje uživateli spouštět nový software v izolovaném prostředí, které chrání operační systém před veškerými škodlivými změnami. Statistiky ukazují, že zranitelnosti v operačních systémech a důvěryhodných aplikacích mohou být hackery zneužívány k útoku na aplikace provedeným přes Internet.

Funkce Safe Run činí surfování po Internetu pomocí různých webových prohlížečů bezpečnější a jednodušší a navíc umožňuje současné spouštění libovolného počtu dalších aplikací. Zelené ohraničení kolem okna aplikace také znamená, že uživatel může snadno vidět, že aplikace je spuštěna v chráněném režimu.

Rozhraní produktů Kaspersky Internet Security 2010 a Kaspersky Anti-Virus 2010 pro domácí uživatele prošlo rozsáhlou proměnou a je nyní podstatně přátelštější k začínajícím uživatelům. Do produktů Kaspersky Anti-Virus 2010 a Kaspersky Internet Security 2010 byl implementován režim automatizace aplikace, který volí nejvhodnější řešení bez toho, aby uživatele obtěžoval žádostmi o povolení akce tam, kde to není nutné. Zahrnuta je také samostatná možnost nastavení určená pro fanoušky on-line her. Hráči mohou vypnout některé funkce produktů Kaspersky Anti-Virus 2010 a Kaspersky Internet Security 2010, které ovlivňují internetový přenos a následně i dobu odezvy internetového serveru.

Významně byla rozšířena a vylepšena sada nástrojů pro ochranu důvěrných dat. Produkty například automaticky zablokuje neopatrný přístup uživatele na známé phishingové weby. Blokuje také spyware určený ke krádeži uživatelských hesel a přístupových kódů. Řešení Kaspersky Internet Security implementuje i virtuální klávesnici, která uživateli umožňuje bezpečné zadávání přihlašovacích jmen i hesel. Unikátní funkce chrání důvěrná data před krádežemi pomocí spywaru, přičemž mj. brání tomu, aby okno virtuální klávesnice mohlo být snímáno jako screenshoty, takže uživatelé mohou pracovat s on-line bankovnictvím nebo jinými důvěryhodnými informacemi ve zcela zabezpečeném prostředí.

Produkt Kaspersky Internet Security 2010 funguje tak, aby předešel infekci systému, což je mnohem efektivnější přístup než čištění již infikovaného počítače. Vylepšeny a aktualizovány byly veškeré komponenty implementované v předešlých verzích produktu – včetně firewallu, nástroje pro heuristickou analýzu, modulu rodičovské kontroly a antispamu. Například antivirový modul nyní obsahuje emulátor skriptů, který umožňuje v reálném čase kontrolovat kódy v JavaScriptu nebo VB Scriptu spouštěné při prohlížení různých webů. To je velmi důležitá inovace, protože podle odborníků společnosti Kaspersky Lab se dnes více než 70 % malwaru dostává do uživatelova počítače při návštěvě infikovaných webových serverů.

Verze produktů s číslem 2010 je založena na vylepšeném antivirovém enginu společnosti Kaspersky Lab, který nyní mnohem efektivněji detekuje škodlivé programy. I přes vyšší funkčnost si nové verzí produktů zachovávají vysokou rychlost a produkty dokonce v prostředí operačního systému Windows Vista dokáží provést široký rozsah úkolů až o 40 % rychleji než předcházející verze. Řešení Kaspersky Anti-Virus 2010 a Kaspersky Internet Security 2010 bez problémů běží na novém operačním systému Microsoftu Windows 7.

Kaspersky Lab
Kaspersky Lab je dodavatelem nejaktuálnější ochrany proti bezpečnostním IT hrozbám zahrnujícím viry, spyware, hackerské útoky, phishing a spam. Produkty Kaspersky Lab se mezi firmami z oboru bezpečnosti vyznačují vynikajícími výsledky při detekci hrozeb a nejrychlejší reakcí na ně. Využívají je jak domácí uživatelé, tak malé a střední podniky i velké korporace a rovněž se uplatňují v mobilním prostředí. Technologie Kaspersky® je rovněž součástí produktů a služeb předních světových poskytovatelů řešení pro IT bezpečnost. Více informací najdete na www.kaspersky.cz . Nejnovější informace o antivirech, antispywaru, antispamu a dalších aspektech IT bezpečnosti naleznete na www.viruslist.com .

Skupina PCS
Společnosti sjednocené pod názvem PCS se zabývají širokým spektrem činností – od komplexních služeb v oblasti zabezpečovacích a komunikačních systémů, detekce nebezpečných předmětů, přes dodávky analytických přístrojů a měřících ústředen, až po řešení bezpečnosti dat. Společnost PCS spol. s r.o. je výhradním distributorem Kaspersky Lab v ČR a SR. Významnou součást tvoří vývoj vlastního ekonomického software a nemocničních informačních systémů.

Skupina PCS působí na českém a slovenském trhu již od roku 1990, zaměstnává přes 100 pracovníků a její roční obrat přesahuje 250 milionů Kč (2007). Vzájemná synergie jednotlivých činností je zárukou rozvoje a stability i do dalších let. Společnosti sídlí ve vlastních objektech v Praze, Blansku a Bratislavě. Více informací najdete na www.pcs.cz a www.pcs.sk .

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Udávání a účtenková loterie, hloupá komedie

Udávání a účtenková loterie, hloupá komedie

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?