Český Google usnadňuje a zpřehledňuje svou komunikaci

[Tisková zpráva] Na základě zpětné vazby od uživatelů uvádí český Google několik změn, jejichž účelem je zjednodušit a urychlit přístup k informacím, kontaktům i službám. Cílem těchto iniciativ je komunikace, která bude přehlednější, intuitivnější a vstřícnější vůči uživatelům.

Jedná se o tyto novinky:

• Spouštění nových komunikačních kanálů pro informování i interakci.

• Český Google jako první na světě testuje zcela nový formát stránky „Vše o Googlu“.

• Zlepšení dohledatelnosti svých služeb zjednodušením jednotlivých odkazů.

1. Spouštění nových komunikačních kanálů pro informování i interakci

K již delší dobu fungujícímu českému blogu (www.googleblog­.cz), v rámci kterého Google komunikuje novinky pro uživatele i firmy, teď přibyla i fanpage na FacebookuGoogle Česká republikaurčená pouze pro uživatele a příznivce Googlu, které zajímají inovace a služby Googlu.

Pro vývojáře a další nadšence je určena stránka nezávislé uživatelské komunity GUG.cz. Na ní uživatelé najdou konkrétní zkušenosti a technickou podporu od lidí, kteří s aplikacemi Google každodenně pracují. GUG.cz také obsahuje sekce pro školy a neziskové organizace, kde zájemci najdou návody a konkrétní zkušenosti s provozováním IT infrastruktury podobných organizací na službách a produktech Google.

Vývojáři a nadšenci do technologií se také můžou nově spojit přes Twitter sFilipem Hráčkem (@filip­hracek), který má nově v českém Googlu na starosti spolupráci s vývojáři.

1. Český Google jako první na světě testuje nový formát stránky „Vše o Googlu“

Na domovské stránce vyhledávače Google.cz najdou uživatele odkaz „Vše o Googlu“ (pod vyhledávacím oknem) v zcela novém formátu. Uživatelé, firmy, organizace i veřejnost zde najdou všechny potřebné informace o Googlu pohromadě. Informace o lokální pobočce, otevřené pracovní pozice, tiskové centrum i stránku s kontakty na Google, jejíž přehledné odkazy vás vždy dovedou ke správné odpovědi. Uživatelé zde najdou stručný přehled služeb a majitelé webových stránek se mohou podívat na přehled řešení, která jim nabízíme. V sekci Zábava najdou přehled Doodlů (svátečních log Googlu) a Google obchod (merchandise).

1. Zlepšení dohledatelnosti svých služeb zjednodušením jednotlivých odkazů

Pro lepší dohledatelnost služeb Googlu a snadnější orientaci uživatelů český Google sjednocuje a zjednodušuje linky na jednotlivé služby. Ve formátu google.cz/(služba) je možné se snadno dostat na Google Chrome (google.cz/chro­me), Překladač Google (google.cz/pre­kladac) nebo stránku Googlu určenou pro mobily (google.cz/mo­bil). Seznam všech nových odkazů najdete níže.

KNIHY GOOGLE: google.cz/knihy
SLOVNIK GOOGLE: google.cz/slov­nik
OBRAZKY GOOGLE:  google.cz/obraz­ky
MAPY GOOGLE: google.cz/mapy
MOBIL GOOGLE: google.cz/mobil
ZPRÁVY GOOGLE: google.cz/zpra­vy
ADRESÁŘ MÍST GOOGLE: google.cz/adre­sarmist
PŘEKLADAČ GOOGLE: google.cz/pre­kladac
GOOGLE APPS PREMIER: google.cz/apps/pre­mier
GOOGLE APPS STANDARD: google.cz/apps/stan­dard
GOOGLE APPS PRO SKOLSTVI: google.cz/apps/skol­stvi
GOOGLE APPS PRO STATNÍ SPRÁVU: google.cz/apps/stat­nisprava
GOOGLE APPS PRO NEZISKOVKY: google.cz/apps/non­profit
STATISTIKY VYHLEDÁVÁNÍ GOOGLE: google.cz/sta­tistiky

Stránka pro novináře (tiskové centrum) už téměř dva roky funguje zde.

O společnosti Google Inc.

Inovativní vyhledávací technologie společnosti Google umožňují každodenní přístup k informacím milionům lidí po celém světě. Google založili v roce 1998 Larry Page a Sergey Brin, dva studenti univerzity ve Stanfordu, a dnes má přední postavení na všech hlavních globálních trzích. Model cílené reklamy, který Google nabízí svým zákazníkům, poskytuje firmám všech velikostí měřitelné výsledky a zároveň rozšiřuje možnosti internetu pro samotné uživatele. Centrála společnosti Google se nachází v americkém Silicon Valley, jednotlivé pobočky pak na různých místech Ameriky, Evropy a Asie. Více informací najdete vždy na <a>www.google­.com.

Google Česká re­publika

Česká pobočka Googlu byla založena v říjnu 2006, nyní dosáhla s partnerem Centrum Holdings 44% podílu na trhu vyhledávání (Toplist, 35. týden 2010). Google od otevření pobočky uvedl na český trh více než 70 lokalizovaných služeb pro české uživatele, a to včetně produktů jako Mapy Google, online kancelář Doku­menty Google, Kalendář Google, Překladač Goo­gle, video portál YouTube, prohlížeč Google Chrome nebo operační systém Android. Malé, střední i velké firmy v České republice mají možnost využít  online reklamu v rámci vyhledávání a obsahové sítě (Google AdWords) nebo monetizovat svůj vlastní obsah v rámci služby Google Ad­Sense).

Využít též mohou analytické nástroje pro plánování a měření kampaní: Google A­nalytics, Goo­gle Trends, Sta­tistiky vyhledávání Google, Ad Planner, případně nástroj pro tvorbu grafických kampaní (Display Ad Builder).

Společnost Go­ogle Česká re­publika uzavře­la desítky lokálních partnerství s klíčovými hráči na trhu v různých oblastech (média, korporátní sektor, enter­prise, nezisko­vý sektor atd.) V obchodní oblasti (prodej reklamy ve vyhledávání i v obsahové síti) Google úzce spolupracuje s celou řadou mediálních i internetových agentur v České republice, primárně však s držiteli certifikace Go­ogle Certified Company. Více informací na <a>www.goo­gleblog.cz ne­bo media centru pro české novináře http://si­tes.pressatgo­ogle.com/cz .

O YouTube

YouTube je nejoblíbenější video platformou na světě, jež umožňuje milionům lidí sdílet a sledovat původní videa. YouTube funguje jako fórum a distribuční platforma, na níž se mohou setkávat miliony lidí z celého světa a vyměňovat si zde své postřehy i zkušenosti. Zároveň slouží jako velice efektivní platforma pro inzerenty, a to nezávisle na tom, o jak velkou společnost se jedná. YouTube má ústředí v kalifornském San Brunu a je stoprocentně vlastněnou dceřinou firmou společnosti Google.

YouTube vstoupil na český trh v říjnu 2008. V roce 2010 se stal podle průzkumu TNS Infratest (červenec 2010) vedoucím videoportálem v České republice z hlediska velikosti, povědomí i obliby. Podle průzkumu to dokazuje i fakt, že tři čtvrtiny uživatelů internetu YouTube používají, třetina z nich dokonce na denní bázi. Povědomí o YouTube má 98% dotazovaných alespoň podle jména, 70 % respondentů však zná tento videoportál velmi dobře. Dvě třetiny uživatelů by YouTube hodnotilo jako velmi dobrý až excelentní. Zajímavý je i fakt, že YouTube u střední věkové kategorie (30–49 let) má srovnatelnou pozici s televizí. U mladší generace (do 30 let) má YouTube mnohem větší zásah. YouTube pokračuje expanzí do mobilního prostředí, kde 44 % dotazovaných potvrdilo, že již využívá či plánují využívat mobilní verzi této platformy. Ve srovnání s listopade 2008 vzrostl zásah portálu YouTube v Česku o 20 % (zdroj: Google) a nadále se zvyšuje.

Technická podpora pro české uživatele

Pro více informací o produktech Google mohou čeští uživatelé kontaktovat komunitu laiků, vývojářů a IT pracovníků na portálu GUG.cz. Jde o externí projekt, který kromě technické podpory ve spolupráci s inženýry
z Googlu, nabízí i širokou škálu novinek, diskusních fór a odborných přednášek.

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem