Český Telecom a Siemens se dohodli na spolupráci

Český Telecom a Siemens se dohodli na spolupráci

13.01.2005 – Na exkluzivní spolupráci při přípravě projektu outsourcingu vnější údržby sítě ČESKÉHO TELECOMU se dnes dohodli zástupci společností ČESKÝ TELECOM a Siemens. V současné chvíli jsou dojednávány detailní podmínky jako je testovací provoz, technické parametry a detaily provozu.

„Outsourcing údržby sítě je jedním z celé řady transformačních projektů společnosti, jejichž cílem je zvýšit efektivitu a kvalitu fungování firmy a dále zdokonalovat služby, které ČESKÝ TELECOM poskytuje svým zákazníkům,“ uvedl Gabriel Berdár, generální ředitel ČESKÉHO TELECOMU. „Připravovaný outsourcing nezasahuje strategické oblasti, řeší pouze „výkonnou část“ údržby sítě, ČESKÝ TELECOM bude nadále plně řídit rozvoj, plánování, řízení a konfiguraci sítě včetně výběru technologií, které pro zajištění služeb bude pořizovat. Síť ČESKÉHO TELECOMU včetně technologií samozřejmě zůstane majetkem společnosti. Věříme, že i tento projekt jako celá řada dalších, jejichž výsledky jsou již dnes velmi jasně vidět, dále přispěje ke zvyšování hodnoty společnosti,“ dodal Gabriel Berdár.

„Společnosti Siemens a ČESKÝ TELECOM spolupracují již řadu let – připomeňme například digitalizaci telefonní sítě. O to více si vážíme toho, že jsme i tentokrát obstáli v náročné konkurenci mnoha světových firem. Know-how společnosti Siemens z podobných outsourcingových projektů ve světě a silné odborné zázemí v České republice je zárukou úspěšného partnerství,“ prohlásil při dnešním setkání Pavel Kafka, generální ředitel společnosti Siemens v České republice.

ČESKÝ TELECOM systematicky hledá v rámci svého transformačního programu možnosti zvýšení své efektivity a různé varianty snižování nákladů. Princip outsourcingu není pro společnost ani pro trh novinkou – stejně jako řada dalších významných společností ČESKÝ TELECOM outsourcuje některé aktivity tak, aby se mohl zcela soustředit na hlavní činnost svého podnikání – poskytování profesionálních telekomunikačních služeb.

ČESKÝ TELECOM, a. s., je vedoucí telekomunikační společností v České republice. Prostřednictvím své dceřiné společnosti Eurotel Praha, spol. s r. o., se významně podílí také na trhu mobilních služeb. Podrobné informace o firmě a nabídce jejich služeb jsou k dispozici na www.telecom.cz, která byla oceněna jako BestWeb 2003 v anketě WebTop100.

Mimořádnou pozornost věnuje ČESKÝ TELECOM využití růstového potenciálu datových a internetových služeb. Podle výzkumu agentury GfK považují IT manažeři ČESKÝ TELECOM za nejlepšího poskytovatele datových služeb v ČR. Společnost se hodlá stát rovněž předním poskytovatelem komplexních služeb v oblasti e-commerce.

ČESKÝ TELECOM se pravidelně umísťuje na předních místech v soutěži o cenu za informačně nejotevřenější firmu domácího kapitálového trhu Signum Temporis. Na základě hlasování odborné veřejnosti, zástupců tisku a devítičlenné komise obsadil ČESKÝ TELECOM v roce 2003 opět první místo, stejně jako v roce 2001.

ČESKÝ TELECOM, a. s., patří podle své tržní kapitalizace a objemu obchodů k nejvýznamnějším firmám na českém kapitálovém trhu. Akcie společnosti jsou ve formě GDR obchodovány i na London Stock Exchange. Rating ČESKÉHO TELECOMU, a. s., patří trvale k nejvyšším, které mohou české společnosti získat od významných mezinárodních ratingových agentur.

Siemens patří mezi největší globální elektrotechnické koncerny. Jako jediná firma na světě pokrývá prakticky celou oblast elektrotechniky a elektroniky. Působí ve více než 190 zemích a zaměstnává 430.000 odborníků, kteří vyvíjejí a vyrábějí produkty, navrhují a instalují komplexní řešení na míru dle požadavků zákazníků a nabízejí širokou paletu služeb dle individuálních potřeb zákazníků. V obchodním roce 2003/2004 (skončil 30. září 2004) firma Siemens dosáhla obratu přes 75,2 miliard EUR (US GAAP).

Zastoupení společnosti Siemens AG v České republice bylo obnoveno v roce 1990. V současné době patří Siemens s více než 12.000 zaměstnanci mezi největší zaměstnavatele v ČR. V obchodním roce 2003/2004 vykázala skupina podniků Siemens v České republice obrat 46 miliard Kč. Siemens v České republice působí v těchto hlavních oblastech: automatizace a řízení, doprava, energetika, informace a komunikace, osvětlení a zdravotnictví.

Více informací najdete na internetových adresách http://www.si­emens.com a http://www.si­emens.cz.

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: Bižuterie tisícinásobně překračuje povolené limity

Bižuterie tisícinásobně překračuje povolené limity

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?