ČESKÝ TELECOM BUDE NADÁLE PROVOZOVAT VEŘEJNÉ TELEFONNÍ AUTOMATY

[Tisková zpráva] Veřejné telefonní automaty bude i nadále provozovat ČESKÝ TELECOM. Ve výběrovém řízení na poskytovatele dílčí služby v rámci univerzální služby o tom tento týden rozhodla Rada Českého telekomunikačního úřadu. Cílem výběrového řízení bylo zvolit takové řešení, které bude zajišťovat požadovanou dostupnost služby veřejných telefonních automatů ve stanoveném rozsahu a kvalitě při co nejnižších nákladech.

„Naše společnost prokázala své technické i odborné předpoklady k provozování telefonních automatů a současně prokázala i relevantní zkušenosti z této oblasti. Domnívám se, že jsme v České republice jedinou společností, která je schopna uvedenou dílčí službu z univerzální služby zajistit tak, aby byla splněna všechna náročná kritéria stanovená zákonnými předpisy a regulátorem trhu,“ uvedl Martin Žabka, tiskový mluvčí ČESKÉHO TELECOMU.

ČESKÝ TELECOM v současné době provozuje přibližně 26 000 veřejných telefonních automatů. Neslouží jenom k telefonování. Jejich prostřednictvím je možné posílat rovněž SMS zprávy – textové nebo hlasové – jak do mobilní sítě, tak i na pevnou linku. Využít je lze také k odeslání krátké e-mailové zprávy. Denně zákazníci ČESKÉHO TELECOMU odešlou z automatů přibližně 9 000 zpráv.