Český Telecom je největším poskytovatelem řešení pro státní správu

6. 12. 2005

[Tisková zpráva] Mezi zákazníky patří všechny klíčové resorty, a to až na nejnižší úroveň veřejné správy a samosprávy. Pro tyto zákazníky připravuje ČESKÝ TELECOM řešení na míru za nejmodernějších technologických podmínek. Mezi největší projekty realizované pro státní správu patří vytvoření komunikační infrastruktury veřejné správy, propojovací síť GovNet, Portál veřejné správy, připojování veřejných knihoven k internetu a projekt telefonních center tísňového volání.

ČESKÝ TELECOM zajišťuje na základě vytvoření Intranetu veřejné správy hlasovou i datovou komunikací všech státních orgánů, ale i dalších subjektů mimo ni. Jedná se zejména o státní správu a samosprávu, občany a podnikatelské subjekty.

ČESKÝ TELECOM pro zajištění komunikace mezi jednotlivými subjekty vytvořil propojovací síť s názvem GovNet. Jedná se o speciální neveřejnou logickou IP síť, nezávislou na fyzické infrastruktuře, která je bezpečně oddělená od vnitřních a vnějších sítí subjektů veřejné správy. GovNet mimo jiné zajišťuje jednoduchý a bezpečný přístup subjektů veřejné správy k požadovaným aplikacím a datům. Subjekty využívající hlasové služby tak získávají maximálně efektivní cenové řešení. V rámci projektu GovNet jsou vytvářeny speciální služby určené pro obce, školy, knihovny, atd.

Portál veřejné správy

Portál veřejné správy, jehož správcem je Ministerstvo informatiky, je elektronickou bránou do úředního světa České republiky. Jeho smyslem je pomoci občanům a firmám v orientaci a komunikaci s úřady veřejné správy. Cílem projektu je poskytovat prostřednictvím jednoho přístupového bodu garantovanou, důvěryhodnou a adresnou službu na bázi elektronické veřejné správy, tzv. e-governmentu, která zajistí fyzickým i právnickým osobám přístup ke kompletním informacím a službám jednotlivých institucí veřejné správy.

Projekt VISK – veřejné informační služby knihoven

Projekt vznikl z důvodu potřeby Státní informační politiky. Jejím cílem je vytvořit z veřejných knihoven informační centra. Internetizace spočívá ve vytvořeno centrální připojení VPN (virtuální privátní síť) knihoven k internetu, které je technicky realizováno ze společné propojovací sítě GovNet. Toto řešení nabízí na základě společného technického řešení dostatečně robustní připojení.

Projekt telefonních center tísňového volání 112

Projekt telefonních center tísňového volání (TCTV) a technologie propojitelnosti operačních středisek jsou řešeny zcela novým způsobem, který je založen na moderních technologiích, jenž se vzájemně zálohují a důsledně archivují všechny formy hlasové i datové komunikace. Technologie umožňuje identifikovat nejen telefonní číslo a adresu pevné telefonní stanice a jejího majitele, ale i polohu mobilního telefonu. Všechny tyto ukazatele jsou zobrazovány na digitálních mapách a konfrontovány s ohlášenou mimořádnou událostí.

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Lupa.cz: Levný tarif pro Brno nebude. Radní: je to kartel

Levný tarif pro Brno nebude. Radní: je to kartel

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí