Český Telecom nabízí zdarma nové zabezpečení Optim Access Dial ver. 3.0.2

16. 5. 2005

Český Telecom nabízí zdarma nové zabezpečení Optim Access Dial ver. 3.0.2

ČESKÝ TELECOM nabízí všem zákazníkům zdarma nejnovější verzi softwaru OptimAccess Dial 3.0.2, určeného pro ochranu připojení k internetu před podvodnými dialery. Ochranný software je možné získat zdarma na internetové adrese www.telecom.cz/di­alery, kde jsou také stále aktualizované informace a rady týkající se zabezpečení počítače připojeného k internetu. Speciální jednoúčelový driver zvyšuje ochranu stávajícího připojení před změnou vytáčeného čísla a zároveň účinněji chrání před vytvořením připojení nového. Uživatel používající OptimAccess Dial 3.0.2 je tedy lépe chráněn před nedobrovolným přesměrováním na dražší linky i na krátké spojení.

„ČESKÝ TELECOM je rád, že může nabídnou zákazníkům další ochranný program nejnovější generace a přispět tak k větší bezpečnosti jejich připojení k internetu,“ říká Otto Karsch, manažer pro fraud management ČESKÉHO TELECOMU. Nová verze OptimAccess Dial 3.0.2 nahradí starší verzi, kterou ČESKÝ TELECOM nabízí zákazníkům zdarma již více než rok.

“V prostředí Windows 2000 a XP dokáže driver svou revoluční technologií scanovat informace jdoucí do portu a tak zamezit vytočení nežádoucího čísla ještě před tím, než modem vůbec linku aktivuje, tzv. „zvedne sluchátko“,„ říká Tomáš Stranyánek z brněnské vývojářské firmy SODATSW a dodává: „„Z tohoto důvodu OptimAccess Dial chrání uživatelův telefonní účet i před viry nebo dialery, které vytáčí číslo bez nutnosti mít vytvořené a nastavené připojení do internetu, tedy přímým voláním TAPI a dokonce revolučně ještě „níže“ pomocí AT příkazu, který posílá informace přímo do portu.“

„Úplnou ochranu svého počítače při připojení k internetu si každý zajistí kombinací bezpečnostních opatření,“ doplňuje Otto Karsch a připomíná, že v nabídce ČESKÉHO TELECOMU jsou všechny služby, které zákazníkovi bezpečné připojení k internetu zajistí. Konkrétně jde o službu PC Secure a PC Secure Profi, pravidelně aktualizovaný antivirový program a firewall, nová verze ochranného softwaru OptimAccess Dial ve verzi 3 a služby InfoLimit, informující zákazníka o překročení nastavené výše účtu a Omezení odchozích hovorů, kdy je možné volání na potenciálně škodlivé linky rovnou zablokovat.

Pro zajištění maximální bezpečnosti při připojení k internetu doporučuje ČESKÝ TELECOM dodržovat následující bezpečnostní a antidialerovské desatero:

1. Pravidelně aktualizujte nainstalovaný operační systém
2. Používejte antidialery (např. OptimAccess Dial)
3. Používejte antivir a osobní firewall (služba PC Secure, PC Secure Profi)
4. Používejte antispyware (program, který vyhledá další škodlivé programy v počítači)
5. Nastavte si vyšší úroveň bezpečnosti nebo zkuste jiný prohlížeč
6. Využijte službu Omezení odchozích hovorů u volání na drahé linky
7. Nechte si hlídat telefonní účet (služba InfoLimit)
8. Nenavštěvujte podezřelé stránky
9. Nedovolte instalovat nic, co neznáte
10. Pořiďte si službu Internet Expres, je bezpečná a využívá stejnou telefonní linku

Podvodný dialer je software nebo počítačový kód, který přesměruje připojení k internetu přes modem na klasické lince nebo lince ISDN na linky se zvláštním tarifem.

Více informací o ochraně připojení k internetu a telefonních linek zákazníků ČESKÉHO TELECOMU najdete na adrese www.telecom.cz/di­alery.

ČESKÝ TELECOM, a. s., je vedoucí telekomunikační společností v České republice. Prostřednictvím své dceřiné společnosti Eurotel Praha, spol. s r. o., se významně podílí také na trhu mobilních služeb. Podrobné informace o firmě a nabídce jejich služeb jsou k dispozici na www.telecom.cz, která byla oceněna jako BestWeb 2003 v anketě WebTop100.
Mimořádnou pozornost věnuje ČESKÝ TELECOM využití růstového potenciálu datových a internetových služeb. Podle výzkumu agentury GfK považují IT manažeři ČESKÝ TELECOM za nejlepšího poskytovatele datových služeb v ČR. Společnost se hodlá stát rovněž předním poskytovatelem komplexních služeb v oblasti e-commerce.
ČESKÝ TELECOM se pravidelně umísťuje na předních místech v soutěži o cenu za informačně nejotevřenější firmu domácího kapitálového trhu Signum Temporis. Na základě hlasování odborné veřejnosti, zástupců tisku a devítičlenné komise obsadil ČESKÝ TELECOM v roce 2003 opět první místo, stejně jako v roce 2001.
ČESKÝ TELECOM, a. s., patří podle své tržní kapitalizace a objemu obchodů k nejvýznamnějším firmám na českém kapitálovém trhu. Akcie společnosti jsou ve formě GDR obchodovány i na London Stock Exchange. Rating ČESKÉHO TELECOMU, a. s., patří trvale k nejvyšším, které mohou české společnosti získat od významných mezinárodních ratingových agentur.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube