Český Telecom opět varuje před hlasovými podvodnými voláními

Český Telecom opět varuje před hlasovými podvodnými voláními

11.01. 2005 – ČESKÝ TELECOM opět varuje zákazníky před masivní a opakovanou formou pravděpodobně podvodných hlasových volání. Ta se objevila v průběhu dnešního dne v bezpečnostních systémech přesně ve 14:22. Cílem obvolávání 11.ledna 2005 byli zákazníci v Praze, Brně a okolí a dále na Karlovarsku (zejména Mariánské Lázně).

Automatické hlásky ze zahraničí náhodně obvolávají velké množství vybraných telefonních čísel v České republice (v tomto případě z USA z čísla 0018668493243). Volajícího v některých případech není možné identifikovat na displeji telefonního přístroje (skryté volání).

Volanému je v českém jazyce slíbena vysoká finanční výhra ve výši 10 000 Kč. Příjemcům hovorů hláska sděluje, že o výhru se mají přihlásit na telefonním čísle 906 609 941. Jedná se linku se zvýšenou tarifikací (70,–Kč za minutu hovoru) v České republice, která byla přidělena společnosti Aliatel.

ČESKÝ TELECOM poprvé na tento typ podvodných volání upozornil 29.listopadu 2004 a podnikl řadu kroků k ochraně zákazníků. Nyní rozšířil například trestní oznámení u Státního zastupitelství na neznámého pachatele ze dne 29.11.2004 a další. Zároveň také vyzval zahraniční operátory k zamezení těchto volání do České republiky a opět vyzval společnost Aliatel k pozastavení vybraných čísel se zvýšenou tarifikací.

ČESKÝ TELECOM bude i nadále činit vše, co je v jeho silách , aby ochránil uživatelé pevných linek před takovými praktikami některých zahraničních i tuzemských telekomunikačních společností. Dále bude situaci sledovat a dostupnými technickými prostředky legálně a v nejvyšší možné míře bránit obdobným postupům na telekomunikačním trhu. V případě jakýchkoli nových poznatků bude samozřejmě také neprodleně informovat širokou veřejnost a podnikat další právní kroky.

ČESKÝ TELECOM, a. s., je vedoucí telekomunikační společností v České republice. Prostřednictvím své dceřiné společnosti Eurotel Praha, spol. s r. o., se významně podílí také na trhu mobilních služeb. Podrobné informace o firmě a nabídce jejich služeb jsou k dispozici na www.telecom.cz, která byla oceněna jako BestWeb 2003 v anketě WebTop100.

Mimořádnou pozornost věnuje ČESKÝ TELECOM využití růstového potenciálu datových a internetových služeb. Podle výzkumu agentury GfK považují IT manažeři ČESKÝ TELECOM za nejlepšího poskytovatele datových služeb v ČR. Společnost se hodlá stát rovněž předním poskytovatelem komplexních služeb v oblasti e-commerce.

ČESKÝ TELECOM se pravidelně umísťuje na předních místech v soutěži o cenu za informačně nejotevřenější firmu domácího kapitálového trhu Signum Temporis. Na základě hlasování odborné veřejnosti, zástupců tisku a devítičlenné komise obsadil ČESKÝ TELECOM v roce 2003 opět první místo, stejně jako v roce 2001.

ČESKÝ TELECOM, a. s., patří podle své tržní kapitalizace a objemu obchodů k nejvýznamnějším firmám na českém kapitálovém trhu. Akcie společnosti jsou ve formě GDR obchodovány i na London Stock Exchange. Rating ČESKÉHO TELECOMU, a. s., patří trvale k nejvyšším, které mohou české společnosti získat od významných mezinárodních ratingových agentur.

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Lupa.cz: Brněnský radní chce zničit kartel operátorů. Uspěje?

Brněnský radní chce zničit kartel operátorů. Uspěje?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny