ČESKÝ TELECOM spouští zkušební provoz revoluční technologie ADSL

ČESKÝ TELECOM spouští zkušební provoz revoluční technologie ADSL

ČESKÝ TELECOM zahajuje 1. července 2001 pilotní projekt určený k testování komerčních služeb založených na technologii ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line – Asymetrická digitální účastnická linka.) Akce, která potrvá 4 měsíce, se mohou zúčastnit uživatelé Internetu z řad firem i široké veřejnosti.

Do zkušebního provozu bude zapojeno 500 uživatelů, jejichž telefonní linka je připojena na jednu z osmi vybraných pražských telefonních ústředen (orientační seznam příslušných lokalit je připojen v příloze této tiskové zprávy). Zájemci se mohou již nyní přihlásit pomocí interaktivního dotazníku na internetové adrese http://www.te­lecom.cz/adsl. Informace je možné získat i na bezplatné telefonní lince Telefonického centra služeb 0800–184 084.

Zákazníkům budou nabízeny dva tarifní programy: ADSL Standard a ADSL Basic. Tarif ADSL Standard nabízí připojení k Internetu rychlostí 512 kbit/s (směrem k uživateli), měsíční paušální poplatek bude činit 2,– Kč (obsahuje přenos dat zdarma ve výši 400 MB). Je určen pro prvních 200 přihlášených.

Pro zbývajících 300 zájemců bude určen tarif ADSL Basic, nabízející připojení k Internetu rychlostí 256 kbit/s (směrem k uživateli), měsíční paušální poplatek bude činit 2,– Kč (obsahuje přenos dat zdarma ve výši 170 MB). Za instalaci zaplatí zákazník celkem 2,– Kč v obou programech, modem bude zapůjčen zdarma. Podrobnější informace k oběma programům jsou uvedeny v příloze zprávy.

Cílem testování je zejména návrh a implementace systémů a organizačního zabezpečení ADSL v prostředí telekomunikačních sítí ČESKÉHO TELECOMU a zároveň kvalitní příprava komerční nabídky pro zákazníky.

Technologie ADSL používá standardní telefonní linky pro vysokorychlostní datovou komunikaci. V budoucnu se podnikovým zákazníkům, ale i domácnostem ČESKÉHO TELECOMU otevře možnost využívat za výhodných podmínek svou běžnou telefonní linku k připojení na Internet rychlostí několika stovek kilobitů za sekundu. Tradiční modemy přitom jsou schopny dosáhnout rychlosti maximálně 56 kilobitů za sekundu.

Mimo rychlého připojení k Internetu umožní ADSL v blízké budoucnosti také rozsáhlé spektrum multimediálních služeb (například přenosy digitální televize), vytváření privátních datových sítí, nebo domácí práci zaměstnanců v mnoha různých profesích (tzv. teleworking).

ČESKÝ TELECOM, a. s., je s téměř čtyřmi milióny provozovaných telefonních stanic vedoucí telekomunikační společností v České republice. Prostřednictvím své dceřiné společnosti Eurotel Praha, spol. s r. o., se významně podílí také na trhu mobilních služeb.

Mimořádnou pozornost věnuje ČESKÝ TELECOM využití růstového potenciálu datových a internetových služeb. Podle výzkumu agentury GfK považují IT manažeři ČESKÝ TELECOM za nejlepšího poskytovatele datových služeb v ČR. Založením odštěpného závodu IMAGINET se hodlá stát rovněž předním poskytovatelem komplexních služeb v oblasti e-commerce a netradičního podnikání.

ČESKÝ TELECOM, a. s., získal v roce 2001 cenu za informačně nejotevřenější firmu domácího kapitálového trhu Signum Temporis. Hodnocení zahrnovalo veřejné hlasování asi tisíce odborníků a zástupců tisku a devítičlenné komise.

ČESKÝ TELECOM, a. s., patří podle své tržní kapitalizace a objemu obchodů k nejvýznamnějším firmám na českém kapitálovém trhu. Akcie společnosti jsou ve formě GDR obchodovány i na London Stock Exchange. Rating ČESKÉHO TELECOMU, a. s., patří trvale k nejvyšším, které mohou české společnosti získat od významných mezinárodních ratingových agentur.

Hlavním akcionářem ČESKÉHO TELECOMU, a. s., je Fond národního majetku ČR, který vlastní 51% akcií. Hlavním partnerem společnosti je holandsko-švýcarské konsorcium TelSource s 27 %. Podílníky TelSource N. V. jsou společnosti Swisscom a KPN Royal Dutch Telecom. Dalších 6,5% akcií ČESKÉHO TELECOMU, a. s., vlastní přímo KPN Royal Dutch Telecom.

Kontakt pro další informace:
VLADAN CRHA
tel: 0800 1 63342 (0800 1 MEDIA)
fax: 02 7146 9896
e-mail: tiskovy.odbor@ct­.cz

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách