Český Telecom výrazně rozšiřuje dosah a pokrytí vysokorychlostním Internetem

Český Telecom výrazně rozšiřuje dosah a pokrytí vysokorychlostním Internetem

Až o dalších 7% se zvýší dostupnost Internetu Expres v lokalitách, kde je již technologie pro jeho poskytování instalovaná. Při současném pokrytí vysokorychlostním internetem to bude znamenat rozšíření až o 210 000 potenciálních klientů. Díky využití moderní měřící technologie tak bude možné nabídnout Internet Expres také zákazníkům, jejichž požadavek na zřízení mohl být kvůli vzdálenosti v minulosti odmítnut. Konkrétně jde o klienty, u kterých telekomunikační vedení sahá i do vzdálenosti 8,2 kilometrů od telefonní ústředny (dosud maximálně 3,8 km).

Dnes zahájený testovací provoz měřícího systému 4 TEL umožní vzdáleně proměřit technické parametry každé jednotlivé linky a od začátku dubna přispěje ke zvyšování dostupnosti a kvality služeb vysokorychlostního internetu. Výsledky měření budou propojeny s internetovou aplikací kde si zákazníci již nyní ověřují možnost zřízení vysokorychlostního internetu. K dispozici budou také velkoobchodním partnerům.

Od začátku roku zpřístupnil ČESKÝ TELECOM vysokorychlostní internet v dalších 154 lokalitách. Služby Internet Expres jsou tak nyní dostupné již v 988 oblastech. Potenciální pokrytí vysokorychlostním internetem se tím zvýšilo na téměř 3 000 000 linek a může si jej objednat téměř 90% zákazníků ČESKÉHO TELECOMU. Seznam nových lokalit je uveden na www.internetex­pres.cz

Telefonní linka je v současnosti nejrozšířenější metodou přístupu k vysokorychlos­tnímu internetu. ČESKÝ TELECOM nyní poskytuje tyto služby pro 120 tisíc linek a jeho podíl na trhu je téměř 80%. Objednávky Internetu Expres Optimal a Internetu Expres Hit představují více než 82% všech aktuálních objednávek na trhu.

Možnost zřízení služby Internet Expres na konkrétním telefonním čísle si zákazníci mohou ověřit prostřednictvím průběžně aktualizované internetové aplikace internetové aplikace nebo prostřednictvím SMS. Pro ověření dostupnosti pomocí SMS zprávy stačí na číslo 724 185 184 zaslat SMS ve tvaru EXPRES XXXXXXXXX (XXXXXXXXX je telefonní číslo testované pevné linky). Informace o dostupnosti služby Internet Expres pro zvolené telefonní číslo pevné linky je zákazníkovi obratem zaslána také formou SMS zprávy.

ČESKÝ TELECOM, a. s., je vedoucí telekomunikační společností v České republice. Prostřednictvím své dceřiné společnosti Eurotel Praha, spol. s r. o., se významně podílí také na trhu mobilních služeb. Podrobné informace o firmě a nabídce jejich služeb jsou k dispozici na www.telecom.cz, která byla oceněna jako BestWeb 2003 v anketě WebTop100.

Mimořádnou pozornost věnuje ČESKÝ TELECOM využití růstového potenciálu datových a internetových služeb. Podle výzkumu agentury GfK považují IT manažeři ČESKÝ TELECOM za nejlepšího poskytovatele datových služeb v ČR. Společnost se hodlá stát rovněž předním poskytovatelem komplexních služeb v oblasti e-commerce.

ČESKÝ TELECOM se pravidelně umísťuje na předních místech v soutěži o cenu za informačně nejotevřenější firmu domácího kapitálového trhu Signum Temporis. Na základě hlasování odborné veřejnosti, zástupců tisku a devítičlenné komise obsadil ČESKÝ TELECOM v roce 2003 opět první místo, stejně jako v roce 2001.

ČESKÝ TELECOM, a. s., patří podle své tržní kapitalizace a objemu obchodů k nejvýznamnějším firmám na českém kapitálovém trhu. Akcie společnosti jsou ve formě GDR obchodovány i na London Stock Exchange. Rating ČESKÉHO TELECOMU, a. s., patří trvale k nejvyšším, které mohou české společnosti získat od významných mezinárodních ratingových agentur.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).