ČESKÝ TELECOM ZALOŽIL POBOČKU NA SLOVENSKU

ČESKÝ TELECOM ZALOŽIL POBOČKU NA SLOVENSKU

ČESKÝ TELECOM, a.s., v souladu s již dříve ohlášenými plány založil novou pobočku na Slovensku. CZECH TELECOM SLOVAKIA, s.r.o., byla zapsána do obchodního rejstříku v prosinci loňského roku.

Český národní operátor již od podzimu 2002 buduje vlastní mezinárodní optickou síť s přístupovými body v sousedních státech. Mezinárodní služby nabízené od února letošního roku prostřednictvím vlastních přístupových bodů v Bratislavě, Vídni a Frankfurtu n/M jsou určeny především pro jiné telekomunikační operátory, poskytovatele telekomunikačních služeb a velké korporace, které pro své podnikání potřebují telekomunikační služby v zahraničí.

Ve všech třech zmíněných přístupových bodech je již infrastruktura ČESKÉHO TELECOMU kompletně připravena. S plným spuštěním služeb na Slovensku se čeká na udělení telekomunikační licence, kterou by dceřinná společnost CZECH TELECOM Slovakia, s.r.o., měla obdržet během několika dnů.

„Slovensko bylo zcela přirozenou volbou. Navazujeme zde na dosavadní dlouhodobou spolupráci s místními telekomunikačními partnery. Tento trh je zároveň důležitou součástí našeho záměru být jedním z nejvýznamnějších poskytovatelů tranzitních služeb ve střední Evropě,“ říká Pavel Jiroušek, výkonný viceprezident pro služby velkoprodeje ČESKÉHO TELECOMU.

Více podrobností ke svému vstupu na slovenský trh sdělí ČESKÝ TELECOM na tiskové konferenci v Bratislavě, ve čtvrtek 20. února 2003.

ČESKÝ TELECOM, a. s., je s téměř čtyřmi milióny provozovaných telefonních stanic vedoucí telekomunikační společností v České republice. Prostřednictvím své dceřiné společnosti Eurotel Praha, spol. s r. o., se významně podílí také na trhu mobilních služeb.

Mimořádnou pozornost věnuje ČESKÝ TELECOM využití růstového potenciálu datových a internetových služeb. Podle výzkumu agentury GfK považují IT manažeři ČESKÝ TELECOM za nejlepšího poskytovatele datových služeb v ČR. Společnost se hodlá stát rovněž předním poskytovatelem komplexních služeb v oblasti e-commerce a netradičního podnikání. Velký důraz klade také na prezentaci svých produktů a služeb prostřednictvím webových stránek. Ty se umístily na prvním místě v hodnocení stránek společností ze žebříčku největších českých firem Czech Top 100.

ČESKÝ TELECOM se v posledních letech pravidelně umísťuje na předních místech soutěži o cenu za informačně nejotevřenější firmu domácího kapitálového trhu Signum Temporis. V roce 2002 na základě hlasování odborné veřejnosti, zástupců tisku a devítičlenné komise obsadil celkově druhé místo.

ČESKÝ TELECOM, a. s., patří podle své tržní kapitalizace a objemu obchodů k nejvýznamnějším firmám na českém kapitálovém trhu. Akcie společnosti jsou ve formě GDR obchodovány i na London Stock Exchange. Rating ČESKÉHO TELECOMU, a. s., patří trvale k nejvyšším, které mohou české společnosti získat od významných mezinárodních ratingových agentur.

Více informací naleznete na webových stránkách www.telecom.cz

Pro další tiskové informace prosím kontaktujte:

Hana Hejsková, Cesky Telecom, a. s., Olšanská 5, 130 34 Praha 3
Tel.: 800163342, Fax: 271469896, Mobil: 602171651