Cesta k virtualizaci podniků a zabezpečení cloudů začíná u společnosti Trend Micro

[Tisková zpráva] Trend Micro nabízí jasný plán zabezpečení podniků ve všech etapách cesty ke cloudu a virtualizaci.

Cupertino, Kalifornie – 18. března 2011 – SpolečnostTrend Micro představila dvě nové verze produktů, které dále rozšiřuje její strategii v oblasti vizualizace a zabezpečení cloudu a umožní podnikům získat výhody virtualizace a cloud computingu, aniž by se musely vzdát vysoké úrovně zabezpečení.

Trend Micro™  SecureCloud 1.1 nabízí prostřednictvím šifrování v cloudu ochranu dat na podnikové úrovni a Trend Micro™ Deep Security 7.5 Update 1 nabízí lepší výkon, díky němuž dokáže virtuální zařízení Deep Security zajistit detekci a prevenci narušení bez agenta a s pomocí produktu VMware vShield™ Endpoint dosáhne vyšší hustoty virtuálních počítačů.

Tyto produkty si získaly uznání na trhu i v odborných kruzích:

• Agentura IDC informovala, že si společnost Trend Micro zajistila největší podíl na celosvětovém trhu se zabezpečením serverů.
  • Podle zprávy organizace Tolly Group podává Trend Micro Deep Security v oblasti využití klíčových systémových prostředků lepší výkon než tradiční antivirová řešení firem Symantec a McAfee a ve srovnání s nimi umožňuje organizacím dosáhnout více než trojnásobku hustoty virtuálních počítačů. Tato vyšší hustota přináší úsporu kapitálových a provozních výdajů, protože znamená menší nároky na hardware a vyšší návratnost investic do virtualizace.
  • Antimalware Trend Micro Deep Security bez agenta vyvolal na trhu velkou vlnu zájmu a za 3 měsíce, kdy je toto řešení na trhu, získalo asi 200 nových zákazníků.  Zhruba polovina z nich si produkty Trend Micro pořizuje poprvé, což jasně ukazuje, že klasická antimalwarová řešení na trhu nedostačují potřebám zákazníků ve virtualizovaných prostředích.
  • Trend Micro SecureCloud se v současné době může pyšnit aktivními uživateli infrastruktury cloudů Amazon EC2, Eucalyptus či VMware vCloud® a v budoucnu přibudou i další varianty prostředí cloud computingu.

Trend Micro: Zabezpečení cesty k virtualizaci a cloudu

Trend Micro mapuje potřeby podnikového zabezpečení ve třech fázích vývoje: cesta k zabezpečení virtualizace začíná konsolidací serverů, pokračuje rozšířenou virtualizací serverů a desktopů a otevírá cestu k veřejným cloudům. Cesta k zabezpečení podnikových cloudů začíná soukromými cloudy a přes hybridní cloudy směřuje až ke cloudům veřejným.

„Většina zákazníků má za sebou první etapu cesty, kterou završila zabezpečením zátěže virtualizovaných serverů za pomoci tradičních metod síťového zabezpečení,“ poukazuje John Maddison, výkonný generální ředitel obchodní divize datových center společnosti Trend Micro.

„V roce 2011 se budou zákazníci snažit optimalizovat výkon virtuálního zabezpečení, protože budou do virtuálního prostředí přenášet aplikace s většími nároky na provoz sítě. A to zahrnuje i bezpečnostní technologie integrované s virtualizačními platformami. Firmy podnikají první kroky směrem k hybridním cloudům a ochrana dat bude kritickým problémem. Citlivá data se postupně přemisťují mimo ochranný perimetr firemních firewallů a firmy si nad nimi musí udržet kontrolu,“ dodává Maddison.

Virtualizace urychlila transformaci datových center v soukromé cloudy a stala se katalyzátorem cloud computingu. Dnes organizace zavádějí technologie soukromých cloudů a je pro ně čím dál jednodušší přesouvat aplikace z firemních serverů do veřejného cloudu. Podle Trend Micro stačí, aby poskytovatelé veřejných cloudů dokázali vyřešit problémy, kterých se podniky obávají nejvíc a které jsou hlavní překážkou plošného využití cloudů, totiž dostupnost a omezení přístupu, a firmy mnoho svých aplikací zcela přesunou do veřejných cloudů. Přesto si budou větší podniky pro některé své aplikace ještě delší dobu udržovat soukromé cloudy.

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Podnikatel.cz: Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat