Check Point Abra byla časopisem Computerworld zvolena jako „IT produkt 2010“

16. 7. 2010

[Tisková zpráva] Zabezpečené mobilní pracovní prostředí na USB flash disku zaujalo časopis Computerworld, který jej zvolilo produktem roku v České republice

Praha, 15. července 2010 – Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, získal od českého vydání časopisu Computerworld prestižní ocenění „IT produkt 2010“ za své zabezpečené mobilní pracovní prostředí na USB flash disku Abra v kategorii „Bezpečnostní řešení“. Abra zaujala svým inovativním pohledem na zřizování přístupu k firemním systémům pro vzdáleně pracující uživatele na cestách nebo pro kontraktory a partnerské organizace. Informace o USB flash disku Abra najdete na: http://www.chec­kpoint.com/pro­ducts/promo/a­bra/index.html

„Počet mobilních pracovníků ve firmách se značně zvýšil. Firmy jsou tak pod větším tlakem, aby omezily náklady, pracovaly efektivněji a zabezpečily data pracovníků na cestách“, říká Juliette Sultan, vedoucí celosvětového marketingu Check Point Software Technologies. „Abra představuje nové, jednoduché a cenově dostupné řešení, které splňuje stále rostoucí požadavky mobilních uživatelů. Jsme velice hrdí, že jen několik měsíců po svém uvedení na trh, získal tento produkt obrovské množství pozitivních reakcí jak ze strany zákazníků, tak i odborníků z oboru.“

Check Point Abra zaujala porotu Computerworldu tím, že poskytuje uživatelům pohodlný a zabezpečený „plug-and-play“ přístup k firemním e-mailům, souborům a aplikacím, a to kdekoliv v offline podobě i online, prostřednictvím integrovaného VPN připojení. Zatímco hardwarové a softwarové šifrování chrání data uložená na zařízení, virtualizační technologie odděluje její pracovní prostředí, takže citlivá data zůstávají na zařízení a na „cizím“ – hostitelském PC nejsou zanechány žádné stopy.

Časopis Computerworld vydavatelství IDG každoročně upozorňuje svým oceněním „IT produkt roku“ na nejvýznamnější produkty z různých kategorií. Zvláštní důraz je kladen jak na vyjímečné vlastnosti a konkurenceschopnost jednotlivých produktů, tak i na výhody, které z nich plynou pro zákazníky.

„Abra není srovnatelná s žádným jiným nástrojem. V podstatě redefinovala tři různé tržní segmenty: zabezpečenou virtualizaci, zabezpečené připojení a „plug-and-play“ šifrování, to vše v jednom neuvěřitelně snadno přenosném a jednoduchém zařízení“, uzavírá Juliette Sultan.

O společnosti Check Point Software Technologies Ltd.
Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoin­t.com), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, je jediný dodavatel, který nabízí jednotný rámec pro správu komplexního zabezpečení sítí, dat a koncových bodů. Check Point svým zákazníkům přináší bezkonkureční zabezpečení proti všem typům hrozeb, klade důraz na jednoduchost nastavení a ovládání a snižuje náklady na vlastnictví. Check Point jako první uvedl na trh firewall (označený FireWall-1) s patentovanou technologií „stateful inspection“. Nejnovější inovací Check Pointu je architektura softwarových bladů. Dynamická architektura softwarových bladů nabízí bezpečná, flexibilní a jednoduchá řešení, která je možné libovolně přizpůsobit potřebám jakékoliv organizace či prostředí. Mezi zákazníky Check Pointu patří desítky tisíc společností a organizací všech velikostí, včetně všech firem uváděných v žebříčku Fortune 100. Řešení ZoneAlarm, které získalo řadu ocenění, chrání milióny počítačů proti útokům hackerů, spyware a krádeží identity.

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?