Check Point chrání před „Skype“ červem w32/Ramex.A

27. 9. 2007

[Tisková zpráva] Praha, 26. září 2007 – Společnost Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP) dnes oznámila, že její bezpečnostní brány nabízejí možnost zcela zablokovat Skype v3.5, nejnovější verzi oblíbeného nástroje pro hlasovou komunikaci přes internet. Check Point využívá svou technologii pro ochranu proti narušení sítě SmartDefense k odstranění rizik, která představují aplikace stahované zaměstnanci pro osobní použití.

Možnost blokování Skype v3.5 je skutečně důležité, protože právě nyní se prostřednictvím Skype pro Windows šíří nový vir označovaný jako “w32/Ramex.A”. Uživatelé infikované aplikace Skype posílají ostatním uživatelům textovou zprávu, která je vyzývá k návštěvě webové stránky obsahující virus. Díky Check Pointu mohou IT správci okamžitě zabezpečit firemní síť proti tomuto viru pouhým zablokováním Skype nebo povolením verzí, které nejsou k infikaci virem náchylné.

Aplikace jako jsou IM klienty, výměnné P2P sítě nebo Skype uživatelé často instalují bez vědomí a povolení svého zaměstnavatele. I při instalaci na jediný počítač v podnikové síti otevírají tyto aplikace dveře potenciálním útočníkům. Check Point proto vyvinul rozsáhlé portfolio funkcí, které dokáží zabezpečit a spravovat aplikace pro výměnu zpráv a dat v podnikové síti. Pokud mají správci možnost systémově kontrolovat přítomnost takových aplikací, dokáží významně snížit riziko napadení sítě spojené se zranitelnostmi uživatelských aplikací a zároveň zvýšit produktivitu práce.

„Internetové kecálky, výměnné sítě i aplikace typu Skype nabízejí uživatelům nové možnosti komunikace a spolupráce, ale správci podnikových sítí musí mít kompletní kontrolu nad všemi potenciálními riziky, která tyto aplikace představují pro podnikové sítě“ říká Luděk Hrdina, marketingový manažer společnosti Check Point Software Technologies pro východní Evropu. „Check Point svým zákazníkům nabízí nástroje, které dokáží podnikové sítě zabezpečit před aplikacemi stahovanými bez vědomí správců sítí, a neustále své technologie aktualizuje tak, aby nabízely ochranu i před jejich nejnovějšími verzemi.“

Aplikace, které se uživatelé snaží nainstalovat bez vědomí správců sítě, představují nejen hrozbu útoku na slabá místa těchto aplikací, ale také riziko úniku citlivých dat, a navíc mohou být v rozporu se zákonnými normami. Vysoké nároky těchto aplikací na přenosovou kapacitu mohou dále zvyšovat náklady na IT infrastrukturu a negativně ovlivňovat výkon celé sítě. Zaměstnavatelé navíc nechtějí, aby se jejich zaměstnanci rozptylovali alternativními komunikačními nástroji, jako jsou Skype, MSN, Jabber či ICQ, které uživatele zdržují od práce.

Správci podnikových sítí mohou v rámci nástrojů společnosti Check Point omezit nebo úplně zablokovat komunikaci IM a P2P aplikací a nastavit jasné hranice pro síťový provoz. Aktualizace služeb SmartDefense poskytované v reálném čase poskytují zákazníkům nejnovější záplaty, které je chrání před nejnovějšími útoky. Check Point SmartDefense navíc administrátorům poskytuje možnost rozšířit bezpečnostní systém o pokročilé funkce založené na kontrole komunikačních protokolů i analýze chování aplikací.

Podrobnější informace o technologiích a produktech společnosti Check Point pro zabezpečení podnikových sítí před P2P a IM aplikacemi najdete na www.checkpoint.com.

120na80.cz: Vitaminová abeceda

Vitaminová abeceda

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně