Check Point dokončil akvizici se společností Nokia

19. 6. 2009

[Tisková zpráva] Podpisem smlouvy došlo ke sjednocení bezpečnostních platforem.

Praha, 18. června 2009 – Společnost Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, oznámila, že dokončila akvizici se společností Nokia, která je logickým vyvrcholením dvanáctiletého strategického partnerství. Produkty Check Point UTM-1 a Power-1, které byly dříve založeny na hardwaru Nokie, si mohou podniky zakoupit nyní rovnou prostřednictvím Check Pointu.

Check Point se zavazuje zachovat kontinuitu všech služeb vůči stávajícím zákazníkům a partnerům Nokie. IP zařízení společnosti Nokia jsou nyní k dispozici prostřednictvím Check Pointu. Tím je eliminován počet licencí od dvou různých výrobců. Podobně i stávající zákaznickou podporu Nokie plně přebírá společnost Check Point.

„Akvizice znamená jak pro Nokii, tak pro Check Point sjednocení všech bezpečnostních hardwarových platforem, z čehož budou v konečném důsledku profitovat všichni naši zákazníci,“ sděluje Daniel Šafář, obchodní manažer českého zastoupení společnosti Check Point. „Zejména naše unikátní architektura softwarových bladů umožňuje firmám nastavení takové individuální ochrany, kterou právě ony samy požadují.“

V nejbližší době Check Point představí novou řadu „all inclusive“ IP zařízení. Ta naváže na bezpečnostní bránu Check Point R70™ založenou na inovativní architektuře softwarových bladů a na zařízení NGX R65.

O společnosti Check Point Software Technologies
Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoin­t.com) je celosvětovým lídrem v oblasti zabezpečení internetu. Check Point nabízí komplexní bezpečnostní řešení fungující na základě jednotné architektury. Řešení zahrnují ucelenou bezpečnostní bránu, agenta pro koncové body, obsahujícího všechny potřebné bezpečnostní technologie, a centrální správu z jediné konzole. Vše nastavitelné podle aktuálních potřeb zákazníka. Check Point je díky svým výsledkům a inovacím dominantním poskytovatelem v oblasti podnikových a osobních firewallů, ochrany dat a VPN řešení.

Ochrana informací je hlavním cílem společnosti Check Point. Prostřednictvím platformy NGX dodává v rámci jednotné bezpečnostní architektury širokou škálu řešení, která chrání obchodní komunikaci a zdroje v podnikových sítích, aplikacích, pobočkách, partnerských extranetech či u vzdálených pracovníků. Společnost zároveň nabízí špičková řešení pro ochranu dat a koncových bodů v podobě produktu Check Point Endpoint Security, který chrání citlivá data v osobních počítačích a mobilních zařízeních prostřednictvím šifrování. Několikrát oceněná řešení ZoneAlarm v současné době chrání milióny počítačů proti útokům hackerů, spyware a zcizení identity. Řešení Check Point jsou po celém světě prodávána, integrována a spravována skrze partnerskou síť Check Point. Mezi zákazníky společnosti patří všechny společnosti uváděné v žebříčku Fortune 100 a další desítky tisíc společností všech velikostí po celém světě.

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře