Check Point získal mezinárodní certifikaci EAL4 pro produkt Full Disk Encryption

[Tisková zpráva] Řešení pro zabezpečení dat od společnosti Check Point umožňuje zákazníkům těžit z výhod nejvyššího standardu šifrování.

Praha, 11. prosince 2009 – Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, oznámil, že produkt Check Point Endpoint Security™ Full Disk Encryption, Pointsec PC ® 6.3.1 získal mezinárodní certifikaci Common Criteria Evaluation Assurance Level 4 (EAL4) od nezávislé organizace National Information Assurance Partnership (NIAP). Státní úřady, vládní agentury i podniky, pracující s utajovanými informacemi, jenž od svých systémů očekávají maximální úroveň zabezpečení zahrnující certifikaci EAL4, mohou nyní plně využít kompletní ochrany dat prostřednictvím řešení Check Point Full Disk Encryption.

Full Disk Encryption poskytuje nejvyšší úroveň zabezpečení dat pro notebooky a PC prostřednictvím kombinace Pre-Boot autentifikace a silných šifrovacích algoritmů, které zabezpečí data na celém disku. Řešení může být nasazeno nezávisle nebo jako součást Check Point Endpoint Security – prvního a jediného klienta, kombinujícího všechny kritické komponenty pro celkové zabezpečení koncových bodů.

EAL4 certifikace reprezentuje nejvyšší standard, jaký mohou současné šifrovací produkty získat, a znamená, že výrobek prošel dlouhým a přísným procesem hodnocení. Common Criteria již dříve přijala i Mezinárodní standardizační organizace (ISO) a používá EAL hodnocení jako globální standard. Certifikace EAL4 poskytuje záruku vládním agenturám i všem organizacím chránícím své kritické prostředky, že bezpečnostní řešení společnosti Check Point splňuje nebo překračuje přísná kritéria. Mnohé vládní agentury již nyní vyžadují, aby dodávaná řešení pro zabezpečení dat měla minimálně certifikaci EAL4.

„Informace na koncových zařízeních jsou vystavena možnosti krádeže či ztráty nejčastěji, takže k dosažení úplné ochrany je nezbytné, aby organizace do řešení zabezpečení koncových bodů zahrnuly i kompletní šifrování dat,“ říká David Řeháček, marketingový manažer společnosti Check Point. „Certifikace EAL4 nejen umožňuje vládním subjektům využívat přední řešení pro šifrování dat od společnosti Check Point, ale zároveň objektivně potvrzuje správnost celkového designu a funkčnost řešení pro zabezpečení koncových bodů. Full Disk Encryption zajišťuje neustálou ochranu citlivých údajů, splnění zákonných požadavků a nedotknutelnost dobré pověsti organizace.“

Kromě Full Disk Encryption pro operační systémy Windows, Mac OS X a Linux, nabízí Check Point zákazníkům ochranu portů a výměnných médií prostřednictvím funkcionality Check Point Media Encryption a šifrování dat pro mobilní telefony skrze Pointsec Mobile. Šifrovací produkty Check Point lze snadno a rychle nasadit, jsou vhodné pro organizace každé velikosti, osvědčily se v mnoha průmyslových a vládních instalacích na celém světě a podporují nejširší řadu platforem.

Certifikace EAL4 pro Full Disk Encryption se jako poslední zařadila vedle mnoha průmyslových standardů, které produkty Check Point již důsledně dodržují. Více informací o certifikacích získaných společností Check Point naleznete na adrese: www.checkpoin­t.com/products/cer­tifications/.

„S pomocí produktů Check Point mohou zákazníci využívat to nejlepší bezpečnostní řešení v oboru, což potvrzuje schopnost Check Pointu neustále a důsledně plnit přísné průmyslové certifikace,“ uzavírá Řeháček.

O Common Criteria
Common Criteria je celosvětově uznávaný standard pro hodnocení počítačové bezpečnosti jako norma ISO 15408. Hodnocení probíhá ověřením výrobcem deklarované bezpečnosti systému podle přesně stanovených kritérií. Certifikát Common Criteria v různých úrovních vyžadují od svých dodavatelů zejména finanční instituce, státní úřady a agentury, které pracují s citlivými či utajovanými informacemi.

O společnosti Check Point Software Technologies
Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoin­t.com) je celosvětovým lídrem v oblasti zabezpečení internetu. Check Point nabízí komplexní bezpečnostní řešení fungující na základě jednotné architektury. Řešení zahrnují ucelenou bezpečnostní bránu, agenta pro koncové body, obsahujícího všechny potřebné bezpečnostní technologie, a centrální správu z jediné konzole. Vše nastavitelné podle aktuálních potřeb zákazníka. Check Point je díky svým výsledkům a inovacím dominantním poskytovatelem v oblasti podnikových a osobních firewallů, ochrany dat a VPN řešení.

Ochrana informací je hlavním cílem společnosti Check Point. Prostřednictvím platformy NGX dodává v rámci jednotné bezpečnostní architektury širokou škálu řešení, která chrání obchodní komunikaci a zdroje v podnikových sítích, aplikacích, pobočkách, partnerských extranetech či u vzdálených pracovníků. Společnost zároveň nabízí špičková řešení pro ochranu dat a koncových bodů v podobě produktu Check Point Endpoint Security, který chrání citlivá data v osobních počítačích a mobilních zařízeních prostřednictvím šifrování. Několikrát oceněná řešení ZoneAlarm v současné době chrání milióny počítačů proti útokům hackerů, spyware a zcizení identity. Řešení Check Point jsou po celém světě prodávána, integrována a spravována skrze partnerskou síť Check Point. Mezi zákazníky společnosti patří všechny společnosti uváděné v žebříčku Fortune 100 a další desítky tisíc společností všech velikostí po celém světě.