Check Point jako první nabízí bezpečnostní technologii s podporou vícejádrových procesorů

[Tisková zpráva] Praha, 13. června 2007 – Společnost Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP) dnes uvedla na trh bezpečnostní řešení VPN-1 s technologií CoreXL, která zákazníkům přináší nový standard v oblasti rychlosti a míry zabezpečení podnikových sítí. VPN-1 Power s CoreXL jako první síťová bezpečnostní brána nabízí výkon obvyklý v databázových centrech i při aktivaci IPS funkce s přísným bezpečnostním profilem, která zajišťuje ochranu před hrozbami na aplikační vrstvě.

Check Point technologii Core XL vyvinul s cílem efektivně využít otevřenou vícejádrovou architekturu, jakou nabízí například řada čtyřjádrových procesorů Intel Xeon 5300. Pro dosažení lineárního nárůstu výkonu používá CoreXL patentované technologie pro rozdělení zátěže mezi všechna dostupná procesorová jádra, na každém jádru přitom VPN-1 běží nezávisle.

„Spojení bezpečnostního softwaru a otevřených systémů běžících na vícejádrových procesorech Intel přináší zákazníkům výrazné zvýšení výkonu," vysvětluje Luděk Hrdina, marketingový manažer společnosti Check Point Software Technologies pro východní Evropu. „VPN-1 s technologií CoreXL je v současnosti jediné bezpečnostní řešení, které dokáže plně využít výkonnostní přínosy vícejádrových procesorů a zajistit tak udržení vysokého výkonu i při zajištění bezpečnosti nových aplikací a ochrany před novými hrozbami.”

CoreXL je odpovědí společnosti Check Point na obecné rozšíření aplikací náročných na šířku přenosového pásma, jako jsou VoIP systémy, streamované video či nástroje pro vzdálenou spolupráci i na předpokládané přijetí 10Gbps sítí, které si vynucují dostupnost vysoce výkonných bezpečnostních systémů, které zajistí ochranu před červy i zranitelnostmi konkrétních aplikací bez snížení rychlosti síťové komunikace.

Technologie CoreXL a otevřená výkonnostní architektura Check Point umožňuje, na rozdíl od uzavřených ASIC systémů, zákazníkům udržovat předvídatelný výkon i v případě, že se objeví nové hrozby. Uživatelé uzavřených bezpečnostních řešení musejí bez ohledu na své reálné potřeby čekat, až dodavatel vyvine a vyrobí inovovanou verzi svého produktu.

Výhody výkonu
VPN-1 Power s technologií CoreXL nabízí komplexní ochranu sítí s hloubkovou kontrolou přenášených dat bez kompromisů v oblasti rychlosti síťové komunikace. Vysokého výkonu Check "Point dosahuje díky vlastní výkonnostní architektuře a procesorům řady Quad-Core Intel Xeon 5300 se serverovými síťovými adaptéry rodiny Intel PRO/1000 PT.

Klíčové výkonnostní údaje

• 12 Gbps propustnost při aktivní funkci firewallu – výkon na úrovni databázových center pro nejnáročnější podniková prostředí
  • 5,3 Gbps propustnost při aktivní funkci IPS s výchozím nastavením – zajištění ochrany proti narušení sítě s vyváženým poměrem úrovně zabezpečení a výkonu
  • 1,8 Gbps propustnost při aktivní funkci IPS s přísným bezpečnostním profilem – téměř dva gigabity dat zkontrolovaných za jednu sekundu při využití nejdetailnějších detekčních metod

Dostupnost
Check Point VPN-1 Power s technologií CoreXL je v omezeném množství okamžitě k dispozici vybraným zákazníkům. Pro podrobnější informace o VPN-1 Power s technologií CoreXL navštivte prosím http://www.chec­kpoint.com.