Check Point mění způsob práce mobilních uživatelů

3. 3. 2010

[Tisková zpráva] Check Point Abra USB vkládá firemní desktopy do kapes mobilních pracovníků

Praha, 2. března 2010 – Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, dnes představil Check Point Abra, šifrovaný USB disk, který z jakéhokoli PC vytvoří zabezpečený podnikový desktop. Abra poskytuje uživatelům přístup k firemním e-mailům, souborům a aplikacím a to kdekoliv v offline podobě i online, prostřednictvím integrovaného VPN připojení. Abra se spouští automaticky na každém PC a obsahuje šifrovaný prostor k ochraně uložených dat přímo na zařízení.

Mobilní pracovníci a externí partneři přistupující na firemní síť prostřednictvím vlastních zařízení mohu ohrozit podniková data a být hrozbou i pro celou síť. Například mobilní pracovník s uloženými firemními daty na domácím PC může nechtěně vystavit podnikové informace zneužití, když jeho dítě nebo jiný uživatel navštíví stránky pro sdílení souborů (P2P) nebo je pošle jako přílohu přes programy pro zasílání rychlých zpráv (instant messangers). Obdobně může externí partner omylem poslat podniková důvěrná data jinému klientovi. Bez ohledu na záměr, potenciální škody způsobené ztrátou či zveřejněním dat je stejný.

Snaha poskytnout podnikům bezpečnou a dostupnou alternativu pro připojení PC třetích stran do podnikové sítě, spojila firmy Check Point a SanDisk, které společně vyvinuly produkt Abra. Zařízení kombinuje osvědčené technologie Check Point pro virtualizaci, VPN a zabezpečení a výkonný šifrovaný USB disk společnosti SanDisk pro vytvoření zabezpečeného virtuálního pracovního prostředí. Uživatelé jednoduše zasunou USB Abra do počítače se systémem Windows a po uvedení svých přihlašovacích údajů změní každé PC na zabezpečený podnikový desktop.

„Abra může změnit styl, jakým lidé vzdáleně pracují. Je to nový jednoduchý způsob pro bezpečnou mobilní práci," říká David Řeháček, marketingový manažer společnosti Check Point. „Abra není srovnatelná s žádným jiným nástrojem. Nejenže kombinuje virtualizaci, VPN a silné zabezpečení dat do jediného miniaturního přenosného zařízení, ale činí tak jednoduchým, použitelným a nákladově efektivním způsobem. S USB Abra budou lidé schopni pracovat vzdáleně a bezpečně bez nutnosti nosit s sebou drahé a těžké notebooky.“

K ochraně citlivých dat uložených na USB Abra používá zařízení několik pokročilých bezpečnostních opatření. Hardwarové a softwarové šifrování chrání data při uložení i při jejich používání. Program Control definuje typy aplikací používaných Abrou, aby ochránil podnikové sítě před malwarem spojeným s neoprávněnými aplikacemi. A nakonec virtualizační technologie izoluje pracovní relaci Abry od hostitelského počítače, což zajišťuje, že citlivá data zůstávají na USB disku Abra a preventivně působí i proti ztrátě dat.

„V naší firmě potřebujeme demonstrovat řešení v podnikových prostorách našich partnerů a restrikce nám často neumožňují přinést si vlastní počítač,“ říká Fred-Loup Regent, marketingový manažer společnosti Computerlinks. „USB Abra pouze zasuneme do jakéhokoliv PC a bezpečně se připojíme k našemu intranetu. Check Point je jedinou společností, schopnou poskytnout tuto extrémní úroveň mobility. S USB diskem Abra máme nejlepší zkušenosti a celkově jej hodnotíme jako nejlepší řešení pro připojení k intranetu bez použití samostatného počítače.“

Vlastnosti a výhody Check Point Abra:

• Standardní uživatelské prostředí systému Windows umožňuje snadnou orientaci a rychlou adaptaci uživatelů
  • Zabraňuje úniku dat prostřednictvím kontroly provozu směrem do sítě a na webové stránky
  • Kontrola přenosu souborů umožňuje jejich výměnu mezi osobním a firemním pracovním prostředím, která je kontrolována firemní bezpečnostní politikou.
  • Automaticky vyhledává na hostitelském počítači přítomnost antivirového řešení od známého výrobce a zjišťuje jeho aktivní stav.
  • Autentifikace uživatelů vyžaduje minimální sílu hesla, stejně jako certifikáty a tokeny pro několika úrovňové ověřování. Použití ‚virtuální klávesnice‘ při přihlášení blokuje možnost krádeže hesla přes keyloggery (programy pro zaznamenávání stisknutých kláves)
  • Centrální správa pomocí Check Point SmartDashboard ® nabízí administraci bezpečnostních politik a aktualizace prostřednictvím serverů Check Point, včetně ověřování a dodržování pravidel skenování a VPN nastavení.

Více informací o Check Point Abra lze nalézt na adrese: http://www.chec­kpoint.com/pro­ducts/abra/in­dex.html.

„Abra posiluje mobilní pracovníky ještě většími možnostmi přístupu k síti, přičemž vkládá jejich vlastní kancelář přímo do jejich kapes," uzavírá D. Řeháček.

Dostupnost
Check Point Abra je k dispozici od 31. března 2010 a je možné jej zakoupit prostřednictvím celosvětové sítě prodejců Check Point. Chcete-li najít nejbližšího partnera společnosti Check Point, navštivte http://partner­s.us.checkpoin­t.com/partner­locator/.

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení