Check Point nyní chrání citlivá data ve Windows Vista

[Tisková zpráva] Praha, 25. července 2007 – Společnost Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP) dnes oznámila dostupnost řešení Pointsec PC 6.2, které umožňuje kompletní šifrování dat na pevných discích stolních i mobilních počítačů i v prostředí operačního systému Microsoft Windows Vista. Pointsec PC standardně nabízí ochranu dat také pro operační systémy Windows 2000, Windows XP, Microsoft Server 2003, počítače typu Tablet PC i linuxové operační systémy.

Na všech platformách pracuje Pointsec PC 6.2 transparentně a zajišťuje spolehlivou ochranu citlivých dat prostřednictvím pevných a dynamických hesel a podpory pro ověřování identity uživatele s využitím všech rozšířených typů autentizačních tokenů a karet.

„Od počátku roku 2005 se prokazatelně dostalo do nesprávných rukou více než 185 milionů osobních údajů , další citlivé informace unikají firmám každý den. Z této statistiky je zřejmé, že šifrování obsahu pevných disků je důležitou součástí firemní bezpečnostní architektury," vysvětluje Luděk Hrdina, marketingový manažer společnosti Check Point Software Technologies pro východní Evropu. „Pouze šifrování celého disku chrání všechna data, ne jen operační systém v zaváděcím oddílu disku. Pointsec PC chrání data tam, kde jsou nejzranitelnější – na koncovém zařízení. A s novou verzí tuto ochranu nabízíme i podnikovým zákazníkům, kteří již využívají operační systém Windows Vista nebo zvažují možnost upgrade.”

Ochrana dat je klíčovou součástí celkové bezpečnostní strategie pro každou organizaci. Šifrování obsahu celého pevného disku uchovává citlivá data, jako jsou zákaznické údaje, obchodní záznamy či informace chráněné patentovým právem, nepřístupná a nečitelná i v případě ztráty nebo úspěšného útoku. Zavedením bezpečnostních nástrojů Pointsec tak zákazníci chrání nejen svá data a obchodní zájmy, ale také svou pověst, která by mohla v případě úniku citlivých informací utrpět. Šifrování jako vedlejší efekt navíc napomáhá také při naplňování požadavků regulačních orgánů v oblasti ochrany osobních údajů.

Nástroje pro ochranu dat společnosti Check Point mají na data trhu výsadní postavení díky snadné a rychlé implementaci, škálovatelnosti, nejširší nabídce podporovaných platforem a prokázané spokojenosti zákazníků ze všech oblastí průmyslu i státní správy. Řešení produktové řady Pointsec nabízejí komplexní ochranu dat na noteboocích, osobních počítačích, PDA zařízeních a chytrých telefonech, USB paměťových prvcích a dalších výměnných médiích díky kombinaci silných šifrovacích algoritmů a nástrojů pro řízení přístupu k chráněným datům.

Pro podrobnější informace o nabídce bezpečnostních produktů společnosti Check Point v oblasti ochrany dat navštivte prosím http://checkpo­int.com/produc­ts/datasecuri­ty/index.html.

DigiZone.cz: Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?