Check Point představuje hardwarovou bezpečnostní bránu UTM-1

9. 2. 2007

[Tisková zpráva] Praha, 9. února 2007 – Společnost Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP) dnes uvádí na trh novou řadu bezpečnostních zařízení pro středně velké podniky a pobočky velkých organizací s označením UTM-1. V souladu s významem zkratky UTM (jednotná správa bezpečnostních rizik) nabízí Check Point UTM-1 zákazníkům jednotný přístup k ochraně počítačové sítě před útoky virů, spyware či hackerů a zároveň zajišťuje bezpečné připojení vzdálených uživatelů.

„Produktovou řadu UTM-1 jsme vytvořili s cílem nabídnout středně velkým firmám a vzdáleným pobočkám velkých firem všechny výhody našich řešení pro velké podniky, ale v řešení navrženém pro specifické prostředí SMB segmentu,“ uvedl Gil Shwed, výkonný ředitel společnosti Check Point Software Technologies. „Check Point nyní nabízí optimální řešení pro sítě všech velikostí: VPN-1 Power pro nejrozsáhlejší a nejnáročnější síťové prostředí, VPN-1 Edge UTM pro připojení menších poboček a vzdálených kanceláří, Safe@Office pro malé firmy a nyní extrémně flexibilní UTM-1 pro sítě a podniky střední velikosti.“

Bezpečnostní brány Check Point UTM-1 obsahují standardní bezpečnostní výbavu zahrnující stavový firewall, IPSec VPN, antivir a antispyware pro brány a intrusion prevention systém, rozšířenou o nástroje pro ochranu webových serverů, zajištění bezpečného průběhu VoIP komunikace a podporu systémů pro výměnu dat v P2P sítích.

Produktová řada UTM-1 je součástí jednotné bezpečnostní architektury společnosti Check Point. Bezpečnostní brány je proto možné nasadit samostatně nebo je snadno začlenit do stávající infrastruktury a využívat funkce centrální správy včetně automatického nastavení bezpečnostních pravidel. Integrace nástroje pro správu Check Point SmarCenter nabízí centralizovanou správu bezpečnosti bez nutnosti instalovat další hardware nebo software.

Bezpečnostní brány Check Point UTM-1 mohou být nasazeny jako samostatné řešení nebo jako součást rozsáhlejší sítě a spravovány z jednoho místa i prostřednictvím vzdáleného přístupu. Velké firmy, které jsou chráněny podnikovými řešeními společnosti Check Point mohou pro vzdálené nastavení bezpečnostních pravidel zařízení UTM-1 na pobočkách využít také stávající infrastrukturu SmartCenter/Pro­vider-1.

„Zákazníci již nemusejí dělat kompromisy v úrovni zabezpečení, aby dosáhli jednoduchosti, kterou potřebují. UTM-1 je více, než jen nová značka. Jde o kompletní řešení, vyvinuté tak, aby přesně odpovídalo nárokům na výkon a jednoduchost používání ve středně velkých firmách,“ dodal Gil Shwed.

Hlavní funkce bezpečnostní brány Check Point UTM-1 a jejich přínosy

• Stavový firewall – zajišťuje bezpečnost stovek aplikací a protokolů
  • IPSec VPN – umožňuje bezpečné site-to-site propojení a bezpečný vzdálený přístup k síti
  • SSL VPN – podporuje vzdálený přístup bez speciálního hardware
  • Integrovaný intrusion prevention systém – chrání síť před hrozbami na síťové i aplikační vrstvě
  • Antivir pro brány – zachycuje viry ještě před vstupem do vnitřní sítě podniku
  • Antispyware pro brány – odhaluje a odstraňuje spyware a zabraňuje úniku citlivých informací
  • Webový firewall (volitelně) – chrání webové aplikace před útoky typu cross-site scripting a dalšími hrozbami
  • Obsahový filtr (volitelně) – zabraňuje zneužívání internetového připojení pro soukromé aktivity a návštěvou stránek s nevhodným a rizikovým obsahem
  • Centrální správa – umožňuje z jednoho místa správu nastavení bezpečnostních pravidel i pro více lokalit bez nutnosti dalšího software či hardware
  • Automatické aktualizace – přinášejí průběžné aktualizace bezpečnostních prvků a pravidel prostřednictvím služby SmartDefense Service
  • Monitoring a reportování – usnadňuje orientaci v záznamech o bezpečnostních událostech a umožňuje efektivněji reagovat na bezpečností problémy.

Cena a dostupnost
Check Point nyní nabízí tři modely bezpečnostní brány UTM-1: UTM-1 450, UTM-1 1050, a UTM-1 2050 s datovou propustností až 2 Gb/s a podporou až dvou milionů současných spojení. Cena bezpečnostních zařízení Check Point UTM-1 začíná na částce 7 500 USD bez omezení počtu uživatelů. Pro podrobnější informace o specifikacích a cenách navštivte prosím http://www.chec­kpoint.com. Obrátit se můžete také na autorizované partnery společnosti Check Point.

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?