Check Point představuje řešení R75 pro lepší bezpečnost, přehlednost a kontrolu

27. 2. 2011

[Tisková zpráva] Vize Check Point 3D Security se díky tomuto novému řešení stává realitou. Kombinuje bezpečnostní politiky, uživatele a metodologii na prosazování bezpečnosti.

Praha, 23. února 2011 – Check Point Software Technologies Ltd, celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, oznámil okamžitou dostupnost Check Point R75, nejnovější verze špičkového bezpečnostního řešení, založeného na architektuře softwarových bladů. Check Point R75 je vůbec prvním řešením, které v sobě spojuje prvky vize Check Point 3D Security, a to bezpečnostní politiky, uživatele ve smyslu orientace na lidský faktor bezpečnosti a metodologii a nástroje na celkov prosazování IT bezpečnosti. Nově tak definuje firemní bezpečnost jako souhrn více aspektů a nabízí lepší ochranu v rámci všech vrstev zabezpečení.

Check Point R75 představuje čtyři nové softwaro­vé blady pro Application Control, Identity Awareness, Data Loss Prevention, a Mobile Access. Nové řešení firmám umožňuje získat lepší přehled a kontrolu nad daty, Web 2.0 aplikacemi a mobilním přístupem. Firmám tak poskytuje multidimenzionální zabezpečení v jednom integrovaném řešení.

„Jsme rádi, že můžeme na trh přinést řešení, které je v souladu s naší vizí 3D Security,“ říká Dorit Dor, produktová viceprezidentka Check Point Software Technologies. „Check Point R75 nabízí uživatelům možnost rozšířit firewall na multifunkční i multidimenzi­onální bránu, která konsoliduje ochranu do jednoho komplexního řešení a umožňuje tak zákazníkům posílit bezpečnostní kontroly, které se musí stále přizpůsobovat novým potřebám a hrozbám.“

Novinkou řešení R75 je Application Control Software Blade, který nabízí diferenciovaný, moderní přístup k správě aplikací. Kombinuje bezpečnostní technologii, znalost uživatelů a rozsáhlou správu aplikací, takže umožňuje uživatelům využívat nástroje Web 2.0, aniž by byla ohrožena bezpečnost firmy. Nový softwarový blade obsahuje unikátní technologii UserCheck, která zaměstnancům umožňuje se více zapojit do bezpečnostního procesu a IT administrátorům na míru nastavit pravidla pro používání aplikací v závislosti na míře rizika a potřebách uživatelů. Řešení je navíc propojeno s aplikací Check Point AppWiki, největší světovou knihovnou aplikací, která obsahuje více než 100 000 widgetů a aplikací Web 2.0.

Novinkou je také softwarový  blade Identity Awareness, který umožňuje spravovat bezpečnostní politiky na základě uživatelů a uživatelských skupin. Firmy tak díky jasně vytvořeným politikám, založených na identitách uživatelů získají bezkonkurenční správu aplikací a přístupu. Pro rychlé a snadné nasazení Identity Awareness lze využít služby Active Directory.

„Řešení R75 má pro nás dvojí hodnotu. Nové možnosti Identity Awareness nabízí větší přehled nad tím, kdo a co dělá na síti,” říká Gary Pasikowski, manažer pro zajištění bezpečnostni operací Vertafore, předního poskytovatele software pro pojišťovnictví. „Zároveň nám to i v budoucnosti pomůže vylepšit bezpečnostní politiky, takže budeme schopni zajistit ochranu firemních zdrojů bez toho, abychom museli omezovat naše zaměstnance.”

S novými nebo aktualizovanými softwarovými blady, které přináší řešení Check Point R75, mohou zákazníci uplatnit tři hlavní principy vize 3D Security a vybavit svou vlastní bezpečnostní bránu Check Point R75 těmito nástroji:

• Prevence ztráty dat – (DLP) – řešení, které předchází ztrátě dat a citlivých firemních informací tím, že skenuje e-maily a web. Spolu s technologií MultiSpect – vyhledávačem, který kontroluje uživatele, přenášený obsah a procesy s vysokou přesností tak, aby zabránil případné ztrátě. Inovativní technologie UserCheck zároveň upozorní a umožní uživateli řešit problém v reálném čase.

• Ochrana proti neoprávněnému průniku do sítě (IPS) – poskytuje komplexní a integrovanou ochranu příští generace před neoprávněným průnikem do sítě s multi-gigabitovou propustností Firewallu. Firmám tak zajistí celkové zabezpečení systému a vysoký výkon. Check Point IPS získal doporučení od společnosti NSS Labs, když exceloval v dosud nejnáročnějším testu IPS prováděným nezávislými laboratořemi.

• Mobile Access Software Blade – poskytuje zabezpečený přístup z mobilních zařízení iPhone a iPad, zatímco šifrovací technologie chrání data. Je ideální pro mobilní zaměstnance, kteří používají spravovaná i nespravovaná zařízení. Mobile Access Software Blade se snadno instaluje a je možné ho používat spolu s aplikací Check Point Mobile, která je dostupná v “App Store”.

Více informací najdete zde: http://www.chec­kpoint.com/cam­paigns/r75/in­dex.html

„Dnešní firmy musí dělat víc, než jen vrstvit technologie, aby si zabezpečily své firemní prostředí. Především potřebují vytvořit bezpečnostní plán, který je v souladu s firemními potřebami a zároveň posílí informační bezpečenost. Check Point R75 v tomto směru nabízí pevný základ pro 3D Security, a to v jednom unifikovaném řešení,” uzavírá Dor.

Dostupnost a cena

Check Point R75 je ihned k dispozici. Stávající zákazníci mohou upgradovat na R75 bezplatně. Jednotlivé partnery společnosti Check Point najdete zde: http://partner­s.us.checkpoin­t.com/partner­locator/.

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Lupa.cz: Na koho se v Křišťálové Lupě nedostalo?

Na koho se v Křišťálové Lupě nedostalo?

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO