Check Point přichází jako první s jediným agentem pro komplexní ochranu koncových bodů

8. 2. 2008

[Tisková zpráva] Praha, 8. února 2008 – Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, dnes představil Check Point Endpoint Security, první a jediné řešení pro opravdu komplexní ochranu koncových bodů. Software v sobě kombinuje špičkový firewall, řízení přístupu k síti (NAC), kontrolu aplikací, antivirus, anti-spyware, zabezpečení dat a chráněný vzdálený přístup. Využití jediného, centrálně řízeného agenta, jediné administrační konzole a centrální instalace i aktualizace znatelně snižuje náklady společností vynakládané na zabezpečení IT.

„Podniky nyní konečně poznají všechny výhody spojené s vlastnictvím jednotného, snadno spravovatelného bezpečnostního řešení, které spolehlivě ochrání jejich počítače, notebooky a další koncové body,” vysvětluje Luděk Hrdina, marketingový manažer společnosti Check Point Software Technologies pro východní Evropu. „Pro zákazníky jsme vytvořili jediného agenta, který kompletně odstraňuje problémy s kompatibilitou, implementací a správou vícero bezpečnostních řešení.”

Check Point Endpoint Security vznikl spojením předních technologií a zahrnuje: nejrozšířenější podnikový firewall; anti-malware založený na bázi řešení ZoneAlarm; zabezpečení dat v podání technologie Pointsec, aktuálně používané na více než 14 milionech osobních počítačů; nejprodávanější řešení pro vzdálený přístup VPN, používané více jak 150 miliony uživateli. Další součástí řešení je technologie SmartDefense Program Advisor. Pomocí ní mohou správci, na základě dynamické databáze, účinně kontrolovat, které programy „běží“ na firemních počítačích a zabraňovat tak v aktivitě škodlivého software. Všechny tyto funkce v kombinaci s řešením pro centrální správu představují zcela novou generaci komplexní ochrany koncových bodů, nabízené dnes pouze společností Check Point.

„Podniky vyžadují pokročilé zabezpečení koncových bodů i snadnou a jednotnou správu, která navíc bude efektivně vynucovat bezpečnostní politiku," uvádí Charles Kolodgy, ředitel výzkumu Secure Content a Threat Management společnosti IDC. „Check Point Endpoint Security poskytne klientům obojí, robustní koncový bezpečnostní software a zároveň jednoduchý administrační systém. Centrální řízení různých bezpečnostních komponent jako anti-malware, firewall, IPS, VPN či NAC ubere klientovi hodně starostí najednou.”

Vlastnosti jednotlivých komponent Check Point Endpoint Security:

• Firewall/NAC/Pro­gram Control – U koncových bodů obousměrně chrání síťový provoz, neumožní jim připojení do firemní sítě, pokud nejsou zabezpečené, a účinně vynucuje bezpečnostní pravidla ohledně toho, jaké aplikace smí běžet na daném počítači.
  • Antivirus/Anti-spyware – Odhalí a odstraní viry, spyware a jiné malwarové hrozby. Díky kombinaci signatur, analýzy podezřelého chování a pokročilé heuristické analýze disponuje vysokými detekčními schopnostmi. Software je navíc každou hodinu aktualizován pomocí služby SmartDefense.
  • Ochrana dat – Díky pokročilému šifrování dat na discích a vyměnitelných mediích, kontrole přístupu a kontrole portů chrání data obsažená v přenosných počítačích, stolních PC i na přenosných mediích.
  • Vzdálený přístup – Šifrování a ověřování přenášených dat po celou dobu, kdy je koncový bod vzdáleně připojen, chrání koncový bod i firemní síť.

Cena a dostupnost
Check Point Endpoint Security Secure Access Edition je k dostání již nyní prostřednictvím sítě partnerů. Ostatní edice se na trh dostanou ve druhém čtvrtletí. Pro více informací o cenách a licencích prosíme navštivte https://price­list.checkpoin­t.com. Partnery Check Pointu naleznete na www.checkpoint.com.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není