Check Point usnadňuje kontrolu nad Web 2.0 aplikacemi

[Tisková zpráva] Nový softwarový blade kontroluje přes 50 000 Web 2.0 aplikací a widgetů sociálních sítí a celkově zlepšuje zabezpečení internetu

Praha, 3. srpna 2010 – Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, dnes představil Application Control Software Blade, který umožňuje organizacím zabezpečit a spravovat tisíce Web 2.0 aplikací. Nový softwarový blade obsahuje unikátní technologii UserCheck, která zaměstnancům přináší větší volnost a umožňuje IT administrátorům nastavit pravidla pro používání aplikací. Produkt je navíc propojen s aplikací Check Point AppWiki, největší světovou knihovnou aplikací, která obsahuje více než 50 000 widgetů pro Web 2.0 a přes 4 500 internetových aplikací pro sociální sítě, instant messaging a streamování médií.

„Zvolili jsme zcela nový přístup ke kontrole aplikací. Podnikům nabízíme nejnovější firewall v kombinaci s největší knihovnou aplikací, která je 50krát větší než jakákoli jiná na tomto trhu a zároveň se snažíme vzdělávat i samotné uživatele,” říká Dorit Dor, produktová víceprezidentka společnosti Check Point Software Technologies.

V celosvětovém průzkumu společnosti Check Point a Ponemon Institut, který byl prováděn mezi 2100 správci IT, většina dotazovaných uvedla, že zaměstnanci mohou zásadním způsobem ovlivnit bezpečnostní rizika spojená s internetovými aplikacemi. Check Point dovoluje individuální zabezpečení aplikací, takže zaměstnanci mohou využívat nástroje Webu 2.0 a současně neohrožují bezpečnost sítě. Nový softwarový blade umožňuje organizacím definovat základní nastavení politik pro webové aplikace, které odpovídají specifickým potřebám uživatelů. Nový blade navíc obsahuje inovativní technologii UserCheck, která upozorňuje uživatele na rizika spojená s provozem aplikace a vyhodnocuje, zda danou aplikaci využívají k soukromým nebo pracovním účelům. Nabízené řešení zapojuje zaměstnance do bezpečnostní politiky společnosti a zároveň poskytuje správcům IT nové trendy v této oblasti.

„Přinášíme nový přístup ke kontrole aplikace tím, že podnikům nabízíme nejnovější firewall v kombinaci s knihovnou aplikací, největší na tomto trhu a nástrojem na průběžné vzdělávání uživatelů,” říká Dorit Dor, produktová víceprezidentka společnosti Check Point Software Technologies. „Společnostem přinese toto řešení řadu výhod a poprvé mohou nastavit kontrolní mechanismy tak, aby vyhovovaly potřebám zaměstnanců, obchodu i zabezpečení.”

„Interně svádíme nelehký boj, jak umožnit přístup k určitým aplikacím nebo webovým stránkám v závislosti na pozici a míře zodpovědnosti zaměstnance. Potřebujeme, aby naši zaměstnanci měli přístup k Facebooku, ale s určitým omezením, aby nešly spouštět aplikace, které se nevztahují k práci – jako jsou například hry nebo chat,“ říká Erik Yunghans, administrator síťového zabezpečení v Bentley Systems, Inc. „Je skvělé vědět, že Check Point nabízí naší bezpečnostní politice řadu nových možností.”

Application Control blade, založený na architektuře Software Blade společnosti Check Point, může být spuštěný jediným kliknutím na jakoukoli bezpečnostní bránu Check Point, což umožní organizacím lépe využít jejich stávající infrastrukturu. Nový blade je centrálně spravovaný z jediné konzole pro správu a zabezpečení. IT administrátoři mohou sledovat a kontrolovat používání aplikací na základě identity uživatele nebo skupiny, četnosti a úrovně rizika s jednotnou analýzou události. Nový blade také poskytuje velmi snadnou integraci s Active Directory, která umožňuje jednotlivcům nebo skupinám přístup k vybraným aplikacím a ostatní dovoluje zakázat.

„Internetové hrozby dnes zneužívají webové aplikace, zejména sociální sítě, k získání přístupu do podnikové sítě,” řekl Charles Kolodgy, analytik v oblasti výzkumu bezpečnosti v IDC. „Pokud společnosti využívají Web 2.0 a přemýšlí, jak vyřešit otázku bezpečnosti, musí mít na paměti sílu technologií, velikost knihovny s dostupnou ochranou a také kde je řešení začleněno do sítě a jakou roli mají zaměstnanci při snižování rizika. Nový Application Control Software Blade je výkonné a komplexní řešení, které splňuje tyto požadavky.”

Více informací o Check Point Application Control Software Blade naleznete na stránce: http://www.chec­kpoint.com/pro­ducts/software­blades/applica­tion-control.html. Ukázky aplikací v Check Point AppWiki naleznete na: http://appwiki­.checkpoint.com.

Dostupnost
Check Point Application Control Software Blade bude k dispozici přes celosvětovou síť prodejců v posledním čtvrtletí 2010. Jednotlivé partnery najdete zde: http://partner­s.us.checkpoin­t.com/partner­locator/.

O společnosti Check Point Software Technologies
Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoin­t.com) je celosvětovým lídrem v oblasti zabezpečení internetu. Check Point nabízí komplexní bezpečnostní řešení fungující na základě jednotné architektury. Řešení zahrnují ucelenou bezpečnostní bránu, agenta pro koncové body, obsahujícího všechny potřebné bezpečnostní technologie, a centrální správu z jediné konzole. Vše nastavitelné podle aktuálních potřeb zákazníka. Check Point je díky svým výsledkům a inovacím dominantním poskytovatelem v oblasti podnikových a osobních firewallů, ochrany dat a VPN řešení.

Ochrana informací je hlavním cílem společnosti Check Point. Prostřednictvím platformy NGX dodává v rámci jednotné bezpečnostní architektury širokou škálu řešení, která chrání obchodní komunikaci a zdroje v podnikových sítích, aplikacích, pobočkách, partnerských extranetech či u vzdálených pracovníků. Společnost zároveň nabízí špičková řešení pro ochranu dat a koncových bodů v podobě produktu Check Point Endpoint Security, který chrání citlivá data v osobních počítačích a mobilních zařízeních prostřednictvím šifrování. Několikrát oceněná řešení ZoneAlarm v současné době chrání milióny počítačů proti útokům hackerů, spyware a zcizení identity. Řešení Check Point jsou po celém světě prodávána, integrována a spravována skrze partnerskou síť Check Point. Mezi zákazníky společnosti patří všechny společnosti uváděné v žebříčku Fortune 100 a další desítky tisíc společností všech velikostí po celém světě.

Podnikatel.cz: V restauraci bez cigaret? Sněmovna kývla

V restauraci bez cigaret? Sněmovna kývla

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny