Check Point VPN-1 integruje jednotnou správu rizik a vysoký výkon

[Tisková zpráva] Check Point představil nové bezpečnostní brány VPN-1 UTM a VPN-1 Power pro usnadnění nasazení a správy zabezpečení podnikových sítí

Praha, 11. května 2006 – Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, uvedl na trh dva nové produkty z řady své vlajkové lodi – bezpečnostní brány VPN-1 – zaměřené na jednotnou správu rizik (UTM) a vysoký výkon. VPN-1 UTM představuje škálovatelné bezpečnostní řešení s podporou jednotné správy rizik pro podniky všech velikostí. VPN-1 Power je určena zákazníkům s požadavkem na vysoce výkonnou bezpečnostní bránu pro nasazení v kombinaci s aplikacemi, které jsou citlivé na rychlost zpracování dat.

„Nároky na zajištění bezpečnosti rostou v souladu s nárůstem počtu rizik a současným zvyšováním objemu přenášených dat,“ uvedl Ken Fitzpatrick marketingový ředitel společnosti Check Point Software Technologies. „Řada produktů VPN-1 nabízí našim zákazníkům jednoduché řešení bezpečnosti, které spojuje vysoký výkon s jednoduchou správou a maximální ochranou podnikových sítí. Nové modely VPN-1 UTM a VPN-1 Power oslovují další segment trhu a reagují na rozvoj VoIP aplikací a dalších způsobů využití internetu ve firemní komunikaci.“

Check Point VPN-1 UTM přináší zákazníkům výhody jednotné správy rizik v podobě UTM bezpečnostní brány nebo distribuované bezpečnostní infrastruktury nasazené v rámci celého podniku včetně poboček. VPN-1 Power potom zákazníkům nabídne až čtyřnásobný výkon a rychlost kontroly dat ve srovnání s neakcelerovaným řešením.

Jednoduchá, výkonná bezpečnost
Bezpečnostní brána VPN-1 UTM nabízí další funkce – k firewallu, IPSec VPN, nástrojům pro prevenci narušení sítě a antiviru přidává VPN-1 UTM podporu SSL VPN, webový aplikační firewall, kontrolu hostitelských serverů, a další funkce pro bezpečné připojení podnikové sítě k internetu a jejímu propojení s pobočkami. VPN-1 UTM kontroluje více než 150 přednastavených aplikací, služeb a protokolů a zajišťuje tak bezpečnost drtivé většiny aplikací používaných v podnikovém prostředí. Mezi podporované aplikace patří VoIP, aplikace pro instant messaging (IM) a P2P sítě a další.

Urychlená bezpečnost
Bezpečnostní brána VPN-1 Power nabízí zvýšení výkonu bezpečnostního systému bez nutnosti nákupu nových bezpečnostních systémů. VPN-1 Power obsahuje integrovaný firewall, VPN a nástroje pro prevenci narušení sítě doplněné o patentovanou technologii SecureXL, která zajišťuje rychlejší kontrolu datového toku u aplikací, které jsou citlivé na dobu odezvy.

Možnost volby: softwarové UTM nebo UTM zařízení Check Point je v současnosti jediným dodavatelem podnikových bezpečnostních systémů, který svým zákazníkům nabízí možnost výběru mezi softwarovým a hardwarovým UTM systémem. Platformoví partneři společnosti Check Point, mezi které patří také Crossbeam, IBM a Nokia, nabízejí taktéž hardwarová řešení. Produkty označené logem “Secured by Check Point" procházejí náročnými testy, které zaručují jejich snadnou integraci do existujících síťových prostředí a schopnost spolupracovat s produkty dalších dodavatelů.

Cena a dostupnost
Všechny produkty z řady VPN-1 jsou okamžitě dostupné v hardwarové i softwarové variantě. Základní cena za VPN-1 UTM je stanovena na 600 USD, cena VPN-1 Power začíná na 3 500 USD. Pro podrobnější informace o jednotlivých produktech Check Point VPN-1 navštivte prosím http://www.chec­kpoint.com/.

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání