Check Point VPN-1 Power stanovila nový standard pro výkon podnikových bezpečnostních systémů

[Tisková zpráva] Nová generace bezpečnostní brány VPN-1 Power přináší 20% nárůst propustnosti firewallu a 100% zvýšení propustnosti IPS ochrany

Praha, 23. března 2007 – Společnost Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP) dnes uvedla na trh novou verzi své bezpečnostní brány pro rozsáhlé podnikové sítě VPN-1 Power NGX R65. Tato brána integrující firewall,VPN a intrusion prevention systém (IPS) nabízí extrémně vysokou propustnost. Rychlost zpracování dat na otevřeném serveru dosáhla hodnoty 12 Gb/s pro firewall a 5,1 Gb/s pro IPS.

VPN-1 Power poskytuje akcelerované bezpečnostní funkce a podporu vzdáleného přístupu pro nejnáročnější firemní prostředí. Nová verze VPN-1 Power přináší zákazníkům nejvyšší úroveň zabezpečení sítě spolu s nejlepším poměrem ceny a výkonu ve své kategorii. Vyšší propustnost bezpečnostní brány navíc znamená efektivnější využití síťové infrastruktury v rámci podniku i placeného internetového připojení.

„S tím, jak se firmy pro zajištění všech druhů komunikace, včetně e-mailů, vzdáleného přístupu a hlasových služeb, stále více spoléhají na svou síť a internetové připojení, nabývá výkon bezpečnostních systémů na důležitosti," vysvětluje Luděk Hrdina, marketingový manažer společnosti Check Point Software Technologies pro východní Evropu. „VPN-1 Power díky svému výkonu umožňuje zákazníkům využívat i náročné datové přenosy pro videokonference a VoIP bez strachu z útoků a bez výkyvů v kvalitě připojení.”

VPN-1 Power mimo ochrany perimetru zvyšuje také bezpečnost koncových bodů sítě díky využití řešení Check Point Integrity Endpoint Security Suite, nových funkcí systému NAC pro kontrolu přístupu k síti a technologie Intel vPro pro zablokování počítačů, které nesplňují požadavky stanovené bezpečnostními pravidly.

VPN-1 Power NGX R65 nabízí následující vylepšení:

• Vyšší odolnost proti útokům typu DoS (Denial of Service) – VPN-1 Power poskytuje vyšší úroveň ochrany před útoky, které chtějí zahltit internetový server nesmyslnými požadavky. VPN-1 Power tyto útoky odhaluje a dokáže zajistit nepřerušenou dostupnost aplikací kritických pro fungování firmy v průběhu útoku
  • Doplňky řídícího systému – nová architektura usnadňuje implementaci nových funkcí díky snadnému přizpůsobení nástrojů pro jednotné řízení bezpečnosti prostřednictvím doplňků
  • Flexibilní možnosti nasazení – VPN-1 Power může sloužit jako firewall na druhé síťové vrstvě pro „neviditelné“ nasazení bez nutnosti měnit topologii sítě