Check Point oznamuje hospodářské výsledky za 3. čtvrtletí

26. 10. 2007

[Tisková zpráva] Praha 26. října 2007 – Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, dnes oznámil výsledky svého hospodaření za třetí čtvrtletí roku 2007, které skončilo 30. září 2007.

„Třetí čtvrtletí letošního roku nám přineslo výrazný úspěch v podobě rekordních hodnot obratu i zisku,“ uvedl Gil Shwed, předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti Check Point Software. „Náš hospodářský růst vychází z jasného zaměření na informační bezpečnost a rozvoj jednotné bezpečnostní architektury. V oblasti základní ochrany sítě jsme zaznamenali historicky nejvyšší příjmy, které podpořil i růst prodejů v oblasti ochrany dat.“

Finanční ukazatele za třetí čtvrtletí 2007:

• Obrat: 184 milionu USD, 29% nárůst ve srovnání se třetím čtvrtletím roku 2006.
  • Zisk: 91,9 milionu USD, 17% nárůst ve srovnání se třetím čtvrtletím roku 2006.
  • Zisk na akcii: 0,41 USD, 21% nárůst ve srovnání se třetím čtvrtletím roku 2006.

Významné události
Zvýšení podílu velkých zakázek – Dodávky s hodnotou přesahující 50 tisíc dolarů tvořily ve třetím čtvrtletí roku 2007 40 % celkového obratu. Získali jsme také 15 zakázek s hodnotou více než 1 milion dolarů. Mezi zákazníky v této kategorii byli největší světové finanční instituce, výrobci spotřebního zboží, telekomunikační operátoři a vládní organizace.

Geografické rozdělení příjmů – Obdobně jako v předchozím obdobím se na celkovém obratu společnosti nejvíce podílela Severní a Jižní Amerika se 47 % obratu, následoval region EMEA se 42 % a asijsko-pacifická oblast s Japonskem přinesly společnosti zbývajících 11 % příjmů za třetí čtvrtletí roku 2007.

Vedoucí postavení v Magickém kvadrantu společnosti Gartner – analytická společnost Gartner umístila Check Point do segmentu vedoucích firem Magického kvadrantu pro oblast ochrany mobilních dat za rok 2007. Toto hodnocení potvrzuje silné postavení společnosti Check Point v oblasti ochrany citlivých informací a správné směřování do budoucnosti. Check Point podnikovým zákazníkům nabízí komplexní a ověřená řešení pro ochranu citlivých dat s rychlou implementací a snadnou správou.

Nová vládní certifikace – Pointsec Protector získal certifikaci FIPS 140–2 pro kryptografický modul použitý v řešeních Pointsec PC a Pointsec Mobile a posílil postavení společnosti Check Point jako špičkového dodavatele řešení pro ochranu dat. Certifikát standardu FIPS 140–2 patří k nejobtížněji dostupným certifikátům a je vyžadován pro nasazení v oblasti státní správy.

Konference pro partnery a zákazníky – v průběhu třetího čtvrtletí roku 2007 proběhly v Asii a Evropě konference, v jejichž průběhu Check Point představil svým klíčovým partnerům a zákazníkům svou vizi PURE security a nabízená řešení. Evropské konference se zúčastnilo o 30 % více zájemců než v předchozím roce.

„Třetí čtvrtletí roku 2007 pokračuje v růstovém trendu předchozích období. Těší nás zejména výsledky v oblasti ochrany dat, v níž jsme se stali vedoucím hráčem na trhu,“ dodal Gil Shwed. „Naše očekávání překonává i oblast zabezpečení sítí, která staví zejména na úspěchu zařízení UTM-1 a naší jednotné bezpečnostní architektury."

Plné znění tiskové zprávy o hospodářských výsledcích za 2. čtvrtletí fiskálního roku 2007 naleznete na adrese: http://www.chec­kpoint.com/pres­s/2007/q207ear­nings072407.html .

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů