Check Point vytvořil nový standard v zabezpečení koncových zařízení

21. 9. 2009

[Tisková zpráva] Endpoint Security R72 poskytuje podnikům přelomovou jednoduchost pro uživatele a ochranu před webovými útoky

Praha, 21. září 2009 – Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, představil systém Check Point Endpoint Security R72™, novou verzi jediného na trhu dostupného agenta pro komplexní zabezpečení koncových uživatelů, která obsahuje revoluční technologie pro zjednodušení ovládání a vyšší úroveň zabezpečení koncových zařízení. Nové zabezpečení webového prohlížeče Check Point WebCheck™ chrání počítače proti rostoucímu množství on-line hrozeb, zatímco technologie Check Point OneCheck poskytuje jednotné přihlášení, které zajišťuje přístup ke všem bezpečnostním subsystémům. Check Point VPN Auto-Connect dále zjednodušuje práci a použitelnost celého systému.

„Pokud se mají podniky úspěšně bránit proti náporu útoků z internetu, musí nasadit nové technologie pro ochranu koncových zařízení,“ říká David Řeháček marketingový manažer pro východní Evropu ve společnosti Check Point. „Zaměřujeme se nejen na poskytování zabezpečení na nejpokročilejší úrovni, ale také na maximálně jednoduché a snadno použitelné řešení pro koncové uživatele.“

Check Point Endpoint Security R72 díky technologii pro zabezpečení prohlížeče WebCheck přináší novou dimenzi do bezpečnosti koncových zařízení společně s uživatelskou jednoduchostí, které byly ve firemní oblasti dříve nepředstavitelné. WebCheck nabízí dvojí režim prohlížeče, který odděluje podniková data od internetu, což umožňuje uživatelům bezpečně surfovat po webu s plnou ochranou například proti phishingovým útokům či automaticky stahovanému malwaru, známé jako „drive-by downloads“ útoky. Tímto způsobem jsou veškeré snahy o útok odděleny a izolovány. Dodatečné informace o Check Point WebCheck lze nalézt na adrese: www.checkpoin­t.com/products/web­check/.

„Procházení webu je běžnou každodenní činností mnoha zaměstnanců. Může zavést nepředvídatelné hrozby na jednotlivá PC, stejně jako do podnikové sítě," říká Toshikazu Ohtani, generální manažer bezpečnostní divize ve společnosti NEC Soft, Ltd. (Japonsko). „Věříme, že Check Point Endpoint Security R72 je produktem, se kterým zajistíme proaktivní a preventivní ochranu proti rizikům z webových prohlížečů a internetu obecně. Poskytuje nám potřebnou ochranu a bezproblémové uživatelské ovládání.“

Za účelem dalšího zjednodušení používání přidal Check Point Endpoint Security R72 sjednocené přihlašování OneCheck a VPN Auto-Connect pro zdokonalený vzdálený přístup. OneCheck automaticky odemyká všechny bezpečnostní subsystémy, včetně přihlášení do Windows, šifrování disků, šifrování médií a VPN, a to s pomocí jediného přihlášení. Nový VPN Auto-Connect zajišťuje nepřerušené připojení pro koncové uživatele během jejich přesunů mezi LAN a bezdrátovým připojením. VPN Auto-Connect zajistí automatické připojení po úspěšné autentizaci přes OneCheck včetně korektní konfigurace vzdáleného přístupu k podnikové síti, čímž snižuje požadavky na helpdesk IT oddělení. Výsledkem pro uživatele je plynulé a automatické připojení prostřednictvím VPN bez nutnosti dalšího připojování nebo identifikace.

„Check Point přidal další nástroje do již tak komplexního arzenálu bezpečnostních nástrojů pro koncová zařízení“, řekl Jonathan Steenland, CSO společnosti Fujitsu America. „V současné době na nás všude okolo číhá obrovské množství hrozeb, před kterými jsme nuceni se bránit a chránit tak naše vlastní podnikání. Check Point nám nabízí bezpečnostního agenta pro koncová zařízení se všemi potřebnými ochranami, který může být efektivně spravován prostřednictvím jediné konzole.“

Vlastnosti a výhody Check Point Endpoint Security R72:

• První a jediný bezpečnostní agent pro koncová zařízení, spojující pokročilé zabezpečení a snadnou ovladatelnost pro uživatele i administrátory
  • Komplexní ochrana: integrovaný firewall s funkcí Program Control, NAC, vzdálený přístup, antivirus, antispyware, šifrování disku a šifrování výměnných médií s ochranou portů
  • Check Point WebCheck poskytuje dvojí režim prohlížeče pro oddělení podnikových dat od internetu, bezpečnostní vrstvu pro unikátní virtualizaci prohlížeče, heuristický a na signaturách založený antiphishing a detekci webových stránek s malwarem
  • Nová autentizace OneCheck zpřístupní všechny bezpečnostní subsystémy včetně Windows, zašifrované disky, VPN a další subsystémy pro bezpečnou a jednoduchou práci uživatelů
  • VPN Auto-Connect poskytuje pohodlný vzdálený přístup a nepřetržitou konektivitu
  • Centralizovaná správa a přihlášení zjednodušují správu bezpečnostní politiky
  • Jazykové možnosti zahrnující angličtinu, francouzštinu, němčinu, italštinu, japonštinu, ruštinu a španělštinu umožňují celosvětové nasazení

Více informací o Check Point Endpoint Security R72 lze nalézt na adrese: www.checkpoin­t.com/products/en­dpoint_securi­ty/.

„Se systémem Check Point Endpoint Security R72 získají podniky jednotné a komplexní řešení pro zabezpečení koncových zařízení s nejnovější preventivní ochranou a uživatelskou jednoduchostí,“ uzavírá D. Řeháček

Cena a dostupnost:
Check Point Endpoint Security R72 je k dostání již nyní prostřednictvím sítě autorizovaných partnerů. Pro více informací prosím navštivte www.checkpoint.com. Partnery společnosti Check Point naleznete na http://partner­s.us.checkpoin­t.com/partner­locator/.

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube