Check Point získal ocenění „IT produkt roku 2010“ za své DLP řešení

[Tisková zpráva] Bezpečnostní řešení DLP, které společnostem pomáhá předcházet ztrátě dat, zaujalo časopis Computerworld a získalo ocenění „IT produkt roku 2010

Praha, 22. října 2010 – Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, získal od časopisu Computerworld prestižní ocenění „IT produkt roku 2010“ za řešení Data Loss Prevention (DLP).

Soutěž má každoročně tři kola a jejím hlavním cílem je vyzdvihnout produkty s vynikajícími vlastnostmi a funkcemi, které zákazníkům nabízejí vysokou přidanou hodnotu a které výrazně předčí svou konkurenci. Letos v červnu získala ocenění „IT produkt roku 2010“ Check Point Abra – zabezpečené mobilní pracovní prostředí na USB flash disku. Tentokrát se porota časopisu Computerworld rozhodla ocenit jedinečnost řešení DLP společnosti Check Point.

„E-mail se stal dominantním komunikačním prostředkem. V kombinaci s vysoce výkonnými počítači a datovými sítěmi může velmi snadno dojít ke ztrátě firemních dat. Check Point jako první na trhu přišel s možností předejít často nechtěnému odeslání citlivých dat nesprávnému příjemci. Naše inovativní řešení DLP umožňuje podnikům aktivně se chránit před neúmyslnou ztrátou dat díky novému přístupu, který kombinuje dva nástroje, a to technologii pro detekci obsahu a možnost uživatele reagovat na případné bezpečnostní incidenty,“ říká David Klusáček, regionální ředitel společnosti Check Point Software Technologies pro východní Evropu.

Řešení Check Point DLP, které je umístěné na síťové bráně, je revoluční v tom, že firmám umožňuje nejenom detekovat ztrátu dat, ale zejména jí předcházet. A to vše, aniž by se narušil každodenní chod firmy. Součástí tohoto řešení je engine MultiSpect, který kontroluje přenášená data a identifikuje důvěrné, právní a finanční dokumenty. Na základě analýzy jsou dokumenty buď dále uvolněny, zablokovány nebo dány do karantény. Pomocí technologie UserCheck je pak uživatel prostřednictví pop-up okna okamžitě informován o potenciální hrozbě ztráty dat.

„Naše řešení DPL není jen účinnou prevencí, společnosti s ním získávají i možnost praktického školení svých zaměstnanců o bezpečnostní politice firmy. Zaměstanci jsou tak aktivně zapojení do firemní bezpečnostní politiky a mohou sami zabránit případným ztrátám dat v reálném čase. Tato jedinečná kombinace technologie a posílení postavení uživatele dělá z DLP jednoduché a opravdu efektivní řešení," dodává Klusáček.

„Tímto oceněním Check Point potvrzuje svou pozici lídra v oblasti internetové bezpečnosti. Jsme velmi hrdí na tak pozitivní ohlasy a budeme i nadále inovovat a zlepšovat naše produktové portfolio,” uzavírá.

Více informací o produktu Check Point DLP najdete zde:

O společnosti Check Point Software Technologies Ltd.
Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoin­t.com), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, je jediný dodavatel, který nabízí jednotný rámec pro správu komplexního zabezpečení sítí, dat a koncových bodů. Check Point svým zákazníkům přináší bezkonkureční zabezpečení proti všem typům hrozeb, klade důraz na jednoduchost nastavení a ovládání a snižuje náklady na vlastnictví. Check Point jako první uvedl na trh firewall (označený FireWall-1) s patentovanou technologií „stateful inspection“. Nejnovější inovací Check Pointu je architektura softwarových bladů. Dynamická architektura softwarových bladů nabízí bezpečná, flexibilní a jednoduchá řešení, která je možné libovolně přizpůsobit potřebám jakékoliv organizace či prostředí. Mezi zákazníky Check Pointu patří desítky tisíc společností a organizací všech velikostí, včetně všech firem uváděných v žebříčku Fortune 100. Řešení ZoneAlarm, které získalo řadu ocenění, chrání milióny počítačů proti útokům hackerů, spyware a krádeží identity.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).